avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum scap de un contract cu o firma de calcul al ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum scap de un contract cu o firma de calcul al consumului de energie termica

Ca mai toate blocurile din capitala si al nostru are consumul de energie termica calculat la nivel de apartament de o firma autorizata pe baza repartitoarelor de cost, instalate pe fiecare radiator din fiecare apartament.
In ultimul timp se realizeaza faptul ca aceste repartitoare nu ne aduc doar economie de pret in ceea ce priveste consumul de caldura, dar si diferenduri intre locatari cum ca unii ar demonta aceste aparate de pe radiatoare, dar si degradarea imobilului prin neasigurarea unei temperaturi cat de cat pozitive la nivelul spatiilor comune, care prin natura lor de cota parte indiviza din suprafata comuna, ne aduc cheltuieli suplimentare pentru administrarea acestora.
In concluzie ar fi de preferat sa se renunte la aceasta contorizare si trecerea la sistemul "pausal" de calcul, care se pare ca nu e mai costisitor decat acesta.
Ca orice companie care stie ce vrea si cea care ne calculeeaza noua cotele de caldura ne-a oferit un contract direct pe 10 ani, din care s-au scurs cam 5. La insistentele Asociatiei de proprietari, firma care se ocupa de acest serviciu, ne raspunde sec: avem contract 10 ani ne platiti 10 ani si dupa aceea discutam.
Intrebarea mea e: avem noi vreun cadru legal sa ne lepadam de acest cotract? Sau trebuie sa ducem aceasta firma in spate inca 5 ani de acum in colo?

Acum sa v-a vad...:O
cred ca ar trebui sa existe si o clauza de penalitati in cazul rezilierii , daca nu ,atunci nu vad ce va opreste .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul caldura la apartamentele cu centrale proprii in bloc contorizat masso masso Buna ziua! Va rog a ma lamuri cum se calculeaza costul caldurii la apartamentul cu centrala proprie situat in bloc contorizat; se mai scad costurile pentru ... (vezi toată discuția)
Verificarea metrologica a repartitoarelor eliasav eliasav Deschid acest topic ca urmare a discutiilor in contradictoriu din aceasta sectiune cu privire la executarea verificarii metrologice a repartitoarelor. Din ... (vezi toată discuția)
Repartitoare de caldura, legislatie Dani_L Dani_L Buna ziua, am rugamintea sa ma ajutati, se doreste instalarea de repartitoare de caldura la noi in bloc. Nu imi doresc aceasta, dar daca totusi vor monta, as ... (vezi toată discuția)