avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Redobandirea unui teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Redobandirea unui teren

Va rog sa imi spuneti daca as putea redobandi un teren ce a apartinut familiei ,dar care a fost expropriat prin Decretul nr. 95/1978(in acest Decret se specifica cu totul altceva).Este vorba despre o supr. de teren intrav. de 2968mp,care a fost exprop. prin Decretul sus amintit si transcris in favoarea Statului Roman.
Primaria concesioneaza o parte din supr. unor pers fizice pt ridicare de garaje ,iar pe restul supr. doreste in acest an sa construiasca blocuri.
Intrebarile mele sunt:
-pot redobandi intraga suprafata de teren inapoi ,iar cei ce si-au constr. garaje sa-mi plateasca chirie,sau macar partea care nu este afectata de constructii???
Bineinteles ca pe mine ma intereseaza intreaga suprafata,dar nu stiu cum as putea intra in posesie.
V a rog lamuriti-ma si daca se poate face ceva , ce??
Va multumesc si va doresc o zi placuta.
Cel mai recent răspuns: Maarria35 , utilizator 17:05, 2 Martie 2011
Va multumesc tuturor pt raspunsurile primite,insa pana in prezent nu am facut nici o notificare.Abia acum am luat legatura cu un Av. ,dar mi-am dat seama ca" merge pe un drum gresit "spunandu-mi ca merge pe uzucapine.De aceea ve-am cerut si dvs. parerile.Sincera sa fiu nu stiu ce sa fac ,dar as dori macar partea neafectata de constructii sa imi revina din nou in posesie.
Oricum va multumesc si daca mai aveti vre-o idee sa mi-o spuneti.
Va doresc o zi placuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandirea unui teren luat abuziv Maarria35 Maarria35 Buna seara,am si eu o problema si as dori sa ma lamuriti putin.Este vorba despre un teren din spatele casei de 8.000 m/p care mi-a fost luat abuziv in 1975.A ... (vezi toată discuția)
Prescriere decret neaplicat luminita -severa luminita -severa prin decret nr. 493/1954 se prevede exproprierea proprietarului, apoi prin alt decret din 1955, alocarea lotului expropriat ca loc de casa unui alt cetatean. ... (vezi toată discuția)
Se aplica sau nu legea 10 in speta urmatoare???? dannezu dannezu In anul 1983 printr-un decret se expropriaza suprafata de 254 mp (pentru cauza de utilitate publica) dintr-un teren de 1250 mp, suprafata ramasa libera adica ... (vezi toată discuția)