giulieta a scris:
Mai exista varianta de a astepta sa ramana definitiva si irevocabila sentinta din dosarul de care vorbiti dvs si ca depuneti o n oua cerere de chemare in judecata.
Puteti sa cereti sa cereti majorarea pensiei de intretinere stabilita acum la 250 lei, argumentand cu probe care sunt cheltuielile dvs. reale.
Daca tatal dvs. nu are si alti copii in intretinere, poate fi obligat sa va plateasca o pensie DE PANA LA 25%, nu obligatoriu fix 1/4 din veniturile lui nete.
Rezolvati mai rapid, decat sa asteptati judecarea recursului la actualul proces (probabil dupa vacanta judecatoreasca)!
Cum să introducă o nouă acţiune prin care să solicite majorarea pensiei de întreţinere dacă hotărârea în discuţie nu este redactată, nu este motivată, nu este definitivă şi irevocabilă?????????:-/:-/:-/ ................Asta e ceva nou........pentru mine......şi, poate şi pentru alţii.........
Trebuie să încercaţi să studiaţi dosarul la arhivă, să vedeţi ce aţi cerut şi ce aţi obţinut, după care dacă, în opinia dv., aţi făcut dovada nevoii de întreţinere la cel puţin suma de 800 de lei pe care aţi invocat-o într-un mesaj anterior, iar tatăl are posibilităţi financiare reale de a acoperi această sumă care nu depăşeşte cuantumul de 25% din veniturile nete ale tatălui, atunci atacaţi hotărârea pronunţată de instanţa de fond în cel mult 15 zile de la data comunicării, respectiv de la data la care primiţi hotărârea.
Numai după epuizarea căilor de atac şi după ce hotărârea va rămâne definitivă şi irevocabilă, dacă aveţi alte dovezi cu care să argumentaţi o majorare a pensiei, puteţi introduce o cerere de majorare a pensiei.
Dacă nu, chiar dacă puteţi introduce o cerere de majorare nu vi se va admite acţiunea, neexistând împrejurări/elemente noi care pot fi luate în considerare de către instanţa învestită cu o astfel de acţiune.....;)