avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Teapa pensie alimentara?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Teapa pensie alimentara?

Buna ziua,
Sunt student, am 22 ani si satamana trecuta am avut proces intentat pentru a primi de la tatal meu pensie alimentara pentru a ma putea intretine si termina facultatea.
S-a acceptat decizia si am ramas socat astazi ca la salariul lui de aprox 1000E eu am o pensie de 250lei.
Ce se poate face in aceasta privinta?
El are la dosar adeverinta de venit in valoare de aprox 3600ronluna.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 18:31, 21 Mai 2008
pt eu.ro.lex: pana acum am pierdut un an la facultate pentru ca am fost angajat ca sa imi pot plati cheltuielile. desi nu mi se pare corect ca unii sa se plimbe prin tara cu noua lor masina, sa stea la hotel si eu sa lucrez 12 zile din 14 ca sa ma pot intretine. maicamea nu prea poate sa ma ajute pt ca nu are salar mare iar bunicul ma ajuta si el cat poate din pensia lui.

Dupa cum am mai scris si mai sus avocatul meu nu a vb nimic cu mine.decat dupa proces cand mi s-a sus ca 25% din salariul declarat.
Mai exista varianta de a astepta sa ramana definitiva si irevocabila sentinta din dosarul de care vorbiti dvs si ca depuneti o n oua cerere de chemare in judecata.
Puteti sa cereti sa cereti majorarea pensiei de intretinere stabilita acum la 250 lei, argumentand cu probe care sunt cheltuielile dvs. reale.
Daca tatal dvs. nu are si alti copii in intretinere, poate fi obligat sa va plateasca o pensie DE PANA LA 25%, nu obligatoriu fix 1/4 din veniturile lui nete.
Rezolvati mai rapid, decat sa asteptati judecarea recursului la actualul proces (probabil dupa vacanta judecatoreasca)!
+ Cred ca este o eroare, nu se poate stabili o pensie alimentara 6% din venitul net mai ales pentru un copil major (student), fostului meu sot i se retine 16% din salar pentru copilul cu handicap gr.I (bolnav de autism), iar pentru fata lui din prima casatorie 20% din salar si este doar eleva in clasa XII, iar venitul sau net este de numai 1500 lei.
giulieta, e si asta o solutie, insa nu tocmai buna.
Caci actiunea nou introdusa intr-un asa de scurt timp va fi respinsa. Nu s-a modificat situatia de fapt, nu a trecut un termen rezonabil... pentru ce sa introduci actiune dupa actiune?
Si nu se va judeca nici asta pana-n vacanta, caci trebuie iar facuta adresa la tata la serviciu... deci mai are nevoie de un termen!!!
:slap: Nu e o solutie viabila in cazul asta.
giulieta a scris:

Mai exista varianta de a astepta sa ramana definitiva si irevocabila sentinta din dosarul de care vorbiti dvs si ca depuneti o n oua cerere de chemare in judecata.
Puteti sa cereti sa cereti majorarea pensiei de intretinere stabilita acum la 250 lei, argumentand cu probe care sunt cheltuielile dvs. reale.
Daca tatal dvs. nu are si alti copii in intretinere, poate fi obligat sa va plateasca o pensie DE PANA LA 25%, nu obligatoriu fix 1/4 din veniturile lui nete.
Rezolvati mai rapid, decat sa asteptati judecarea recursului la actualul proces (probabil dupa vacanta judecatoreasca)!

Cum să introducă o nouă acţiune prin care să solicite majorarea pensiei de întreţinere dacă hotărârea în discuţie nu este redactată, nu este motivată, nu este definitivă şi irevocabilă?????????:-/:-/:-/ ................Asta e ceva nou........pentru mine......şi, poate şi pentru alţii.........

Trebuie să încercaţi să studiaţi dosarul la arhivă, să vedeţi ce aţi cerut şi ce aţi obţinut, după care dacă, în opinia dv., aţi făcut dovada nevoii de întreţinere la cel puţin suma de 800 de lei pe care aţi invocat-o într-un mesaj anterior, iar tatăl are posibilităţi financiare reale de a acoperi această sumă care nu depăşeşte cuantumul de 25% din veniturile nete ale tatălui, atunci atacaţi hotărârea pronunţată de instanţa de fond în cel mult 15 zile de la data comunicării, respectiv de la data la care primiţi hotărârea.
Numai după epuizarea căilor de atac şi după ce hotărârea va rămâne definitivă şi irevocabilă, dacă aveţi alte dovezi cu care să argumentaţi o majorare a pensiei, puteţi introduce o cerere de majorare a pensiei.
Dacă nu, chiar dacă puteţi introduce o cerere de majorare nu vi se va admite acţiunea, neexistând împrejurări/elemente noi care pot fi luate în considerare de către instanţa învestită cu o astfel de acţiune.....;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara pe durata studiilor cristina.andreea cristina.andreea Sunt studenta in anul III, am 21 ani, parintii mei sunt divortati, iar pe durata anilor I si II, toate cheltuielile au fost suportate de mama mea cu exceptia a ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere copil major pytycu pytycu Buna ziua!As dori sa va rog pe cei care cunosc sa ma ajute cu cateva lamuriri.Platesc o pensie de itretinere in valoare de 300 ron lunar copilului meu in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara mihai_papuc mihai_papuc Buna ziua, Am 23 de ani si sunt student anul 1 la a doua facultate, prima am absolvit-o in vara lui 2012. Parintii mei s-au desapartit acum 6 ani. In urma ... (vezi toată discuția)