Sint chemata in instanta pentru lamurirea succesiunii dupa sotul bunicii mele decedate in 2006, de catre fratele acestuia, adica cumnatul bunicii. Nelamurirea mea este ca exista un certificat de mostenitor pe numele cumnatului bunicii, in care este specificat astfel : " sint straini de succesiune prin neacceptare conform articolului 700 din Codul civil, XX (adica bunica ) conform declaratiei nr. ...".
Asadar ar fi fost doi mostenitori, bunica si fratele sotului sau, dar bunica nu a acceptat succesiunea unui anumit teren. Intre timp, dupa decesul bunicii au mai fost eliberate niste titluri de proprietate care fac obiectul succesiunii dupa sotul bunicii.
Ce nu inteleg eu este daca sint sau nu implicata in acesta succesiune, adica daca bunica a facut declaratie de neacceptare a unei parti din succesiune, restul proprietatilor pentru care nu e facuta nici o declaratie, ma privesc sau nu pe mine ?
multe multumiri
Pai... ati intrat aici pe 20 mai si chiar din acea zi vi s-a spus sa apelati la un avocat... Asa incat, aveati vreo doua saptamani...
In toate cazurile, lamuririle au venit dupa multisor timp... la cam o saptamana dupa intrebari, asa incat trrebuie sa reiau intreg topicul ca sa-mi formez ideea din nou...
In plus, nu sunt tocmai sigura ca aveti calitate in dosar, nu am inteles cu sotii aia, care e primul, care al treilea sau mereu unde apare sotul e vorba numai de al treilea...
Nu prea inteleg de ce v-a chemat in judecata, asa incat daca am dreptate ar trebui respinsa actiunea pe lipsa calitatii.
Sau poate nu am datele complete.