Problema mea este urmatoarea
Veniturile mele si ale sotiei sunt sub 1000 lei de fiecare. Avem in intretinere si un copil minor in varsta de 5 ani. Din anul 2009 mai ales in 2010 am trecut printr-o situatie financiara dificila. Anul acesta am instrainat apartamentul dar administratia a eliberat adeverinta de instrainare cu datorii la furnizorul de caldura constand in penalitati conform legii 175 existand un litigiu intre asociatie si furnizor.
La perfectarea actului de vanzare cumparare notarul a specificat ca cumparatorul isi opreste penalitatile din pretul vanzarii cu acordul meu si al sotiei.
Intrebarea mea este daca noi am prezentat adeverinte de venit si declaratii notariale din care rezulta ca veniturile noastre sunt sub 1000 de lei de persoana, mai putem recupera suma oprita de cumparator deoarece am inteles ca legea respectiva 175/2010 sterge penalitatile daca achitam integral intretinerea de baza ceea ce s-a intamplat in ziua in care am incheiat antecontractul de vanzare-cumparare, iar intre mine si furnizor nu exista nici un litigiu sau contract direct.
Care ar fi temeiul legal prin care pot recupera banii respectivi si daca este civil sau penal eu considerand a fi nerespectarea legii de care administrator si presedintele asociatiei.
Va multumesc.
Penalitatile sunt comune atat asociatia cat si eventualele penalitati ale termoficarii dar acestea privesc asociatia in momentul de fata neexistand o portionare pe apartament sau cat revin fiecarui apartament
De unde stiti asta? V-a spus administratorul?
Penalizarile se calculeaza si se repartizeaza (cele ale furnizorilor) numai restantierilor, deci trebuie sa existe o defalcare pe apartament.
Penalizare
SimonaBardea
Buna ziua!
1.Am platit la furnizorul de apa rece penalitati la o factura, este normal atata timp cat eu nu mai incasez penalitati la proprietari conform ... (vezi toată discuția)