avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Se pot inregistra ca marca intrebarile pentru un ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Se pot inregistra ca marca intrebarile pentru un concurs?

este posibil ca emitent al unor intrebari pentru anumite genuri de concursuri ca eu sa imi inregistrez ca marca aceste intrebari? Pentru a nu putea fi folosite de altcineva in alte scopuri... care este procedura? unde trebuie sa ma adresez sa devina marca inregistrata?
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 23:46, 9 Martie 2011
multumesc pentru raspuns
un exemplu asemanator este cel legat de intrebarile pentru examenul de sofer? cum le-as putea proteja, avand in vedere ca sunt publice, pentru a evita ca acetsea sa fie valorificate de cineva? o situatzie identica este si cu intrebarile mele care le creez pentru anumite concursuri...
Protectia este prin drept de autor, dar sarcina probei va apartine. Daca cineva doar reorganizeaza testul dumneavoastra, cu siguranta puteti proba in instanta originea materialului. Daca ia doar o intrebare de aici, o intrebare de acolo si le reformuleaza, nu veti putea indica acest lucru.

Si din pacate nu puteti proteja originalitatea testului, de exemplu daca scoateti prima carte cu intrebari auto cu personaje din desene animate (glumesc). Asemenea idei originale nu pot fi protejate, doar exprimarea ca atare este.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile de autor pentru spectacol televiziune mlLucian mlLucian Din cate am inteles legislatia romana nu poate proteja ideea unui show televizat. Intrebarea mea este daca pot sa inregistrez emisiunea in alta tara pentru a o ... (vezi toată discuția)
Drept de autor pentru poezii proprii. unde ma adresez pentru publicarea poeziilor? ContSters254934 ContSters254934 Bună seara! Sunt un tânăr de 25 de ani și am scris o sumedenie de poezii care s-ar preta a fi publicate într-un volum. Sunt poezii proprii, scrise de ... (vezi toată discuția)
Drepturile de autor pentru web-site Lady26 Lady26 As dori sa intreb cum se completeaza un forumular de la Orda pt drepturile de autor a unui web site.Din cat am citit nu se protejeaza ideile sau conceptul,ci ... (vezi toată discuția)