buna ziua,
Pana in luna decembrie a anului trecut am lucrat ca agent de vanzari directe la o firma de telecomunicatii.
Am facut cerere de incetare a raporturilor de munca cu acordul partior si a fost acceptata de angajator.
Ieri am primit citatie de la politie pentru a ma prezenta la audieri in calitate de faptuitor pentru delapidare, la plangerea penala a fostului angajator. Acesta ma acuza ca nu am dus telefoanele unui client. Mentionez ca eu nu am avut nici o secunda in gestiune aceste telefoane si nici nu exista un proces verbal de predare-primire a acestora intre firma si mine, pe factura destinata clientului aparand ca delegat o alta persoana.
Din cate inteleg dosarul se afla in stadiul de cercetari la acest moment.
Cum ar trebui sa procedez?
O intelegere cu fostul angajator si retragerea plangerii am inteles ca nu stinge actiunea penala indreptata impotriva mea. Astazi m-am prezentat la politie si mi s-a prezentat plangerea penala si am dat o declaratie prin care am declarat ca ma abtin de la declaratii pentru moment. Trebuie sa merg din nou la politie pe 7 martie. Cum credeti ca ar trebui sa procedez in continuare?
Nu este mare prejudiciul. Daca il recuperati, o amenda administrativa care se trece in cazier, in urma aplicarii art. 74 ind 1 CP.
Daca doriti aplicarea unei amenzi administrative de catre procuror cf art 18 ind. 1 CP (care nu se trece in cazier), ar fi indicat sa consultati un avocat cu care sa stabiliti strategia preferata (depinde daca prejudiciul poate fi dovedit samd).
Am acoperit integral prejudiciul, partea vatamata s-a dus sa declare acest lucru. Cum ar trebui sa procedez de acum pentru a primi o amenda neinscrisa in cazier? Ce ar trebui sa fac in fata organelor de urmarire penala in continuare?
Art 18 ind 1
bogdan12
Sunt cercetat pentru delapidare intr-un dosar la plangerea fostului angajator. Prejudiciul era de aproximativ 2000 de ron si a fost recuperat in totalitate. ... (vezi toată discuția)
Delapidare
hsv
buna ziua...am o problema serioasa...am lucrat la o sala de jocuri si am introdus unui client suma de aproximativ 25000 lei, bani pe care nu i-am primit.sunt ... (vezi toată discuția)