avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Termen depunere dosar somaj - 10 zile
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Termen depunere dosar somaj - 10 zile

Am si eu o mare problema. Mi-a fost desfacut contractul de munca in 12 februarie 2011 . la acea data termenul pentru depunerea dosarului la AJOFM era de 30 zile adica pana in 11 martie sa zicem. In 02 martie cand m-am prezentat cu actele mi s-a spus ca de la 1 martie s-a schimbat legea , termenul pentru depunerea dosarului modificandu-se la 10 zile si eu am depasit acest termen. Este corect sa ma afecteze aceasta lege avand in vedere ca am fost disponibilizata in februarie si ca m-am prezentat in 02 martie adica nu au trecut sa zicem 10 zile de la modificarea legii?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:00, 24 Septembrie 2011
deci sa inteleg ca nu imi vor mai primi dosarul?
mihaela71 a scris:

deci sa inteleg ca nu imi vor mai primi dosarul?

Nu, veti primi somaj de la data depunerii cererii si nu de la data incetarii c.i.m. in cazul in care dosarul este depus dupa termenul de 10 zile prevazut de lege.
Multumesc!
Buna dimineata,

Referitor la acest termen de 10 zile, nespecificat daca sunt calendaristice sau lucratoare,in fapt sunt mai putine.La Cluj, AJOFM lucreaza cu publicul doar 4 zile!!!in saptamana.Daca ai desfacerea CIM intr-o zi de vineri, pierzi 5 zile din termenul de depunere.Daca mai au si alte pretentii (tot la CLUJ) gen declaratia 112+ordin de plata+ nr. din REVISAL al deciziei de desfacere a CIM care nu figureaza in actele necesare dosarului, din L 76, ai pierdut clar sansa de a primi indemnizatia incepand cu ziua urmatoare incetarii CIM. In cazul meu am pierdut 15 zile lucratoare de indemnizatie.
As dori sa intreb daca indemnizatia de somaj este suma fixa lunara indiferent de nr. zilelor din luna?In cazul unui concediu medical indemnizatia de somaj se calculeaza, pentru diferenta de zile din luna, impartind indemnizatia lunii la nr de zile lucratoare din luna si se inmulteste cu nr. de zile indemnizate?(fara CM)?

Va multumesc
1. Daca nu se specifica ce fel de zile sunt atunci sunt zile calendaristice.
2. Nu este corect sa va ceara si alte acte decat cele prevazute in lege sau in normele de aplicare. Este o metoda de a va intarzia si a va stresa pentru ca AJOFM nu castiga nimic de aici deoarece perioada de somaj este aceeasi numai ca este decalata.
3. Daca sunteti in somaj luna intreaga atunci indemnizatia este aceeasi in fiecare luna. In caz de fractiuni de luna indemnizatia se calculeaza proportional cu numarul de zile calendaristice de somaj (se imparte indemnizatia la numarul total de zile ale lunii si se inmulteste cu numarul de zile calendaristice de somaj).

Alte discuții în legătură

Cand trebuie sa depun actele la ajofm? Elena Caldararu Elena Caldararu va rog sa-mi spuneti in cat timp de la disponibilizare pot sa merg sa-mi depun actele pt somaj?va multumesc (vezi toată discuția)
Somaj Gagalicea Gagalicea Bună ziua....Mi s.a încetat contractul de munca cu data de 1noi2017,am înțeles k în 30 zile trebuie depus dosarul k sa pot beneficia de șomaj. ...Dacă ... (vezi toată discuția)
Ajutor somaj pentru cim timp partial 4 ore dadys dadys Buna ziua, Sunt administrator si angajat, cu 4 ore, din 01.02.2012 la un srl . Datorita situatiei economice am inchis un punct de lucru cu activitate comert ... (vezi toată discuția)