avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Criterii pt care un patron te poate da afara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Criterii pt care un patron te poate da afara

Buna seara, cum am mentionat si in titlu as vrea sa stiu care sunt criteriile legale in termenii carora un patron te poate da afara la momentul si legile actuale.Deoarece eu am fost in somaj l-am intrerupt angajandu-ma la aceasta firma din decembrie, totul a fost ok ca acum sa mi se spuna ca mi-am facut treaba cum trebuie dar ca nu sunt ok pe criteriul de relationare care se cere pt postul pe care il ocup(office assistant) cu toate ca in fisa postului nu este stipulat nimic despre acest aspect.
Este normal motivul pe care l-au invocat?
Multumesc frumos!
Ultima modificare: Miercuri, 2 Martie 2011
toporan florentina, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:03, 17 Iunie 2015
Offff....deci nu pot face nimic decat ce spun ei ca sa fim ok ...de ambele parti, nu-mi pot apara drepturile in nici un fel, astea sunt legile in tara noastra.
Buna ziua,

Nu am mai scris de mult dar ma aflu in aceeasi situatie, difera doar firmele.
Seful vrea sa renunte la serviciile mele dar nu sa ma concedieze ci sa semnam decizia cu acordul partilor, eu nu vreau sa semnez nimic deoarece daca imi voi da demisia sau voi semna cu acordul partilor imi va lua dreptul la somaj.
Ma poate obliga sa semnez daca nu vreau, daca nu sunt de acord?
Ce mi se poate intampla cel mai rau daca nu vreau sa semnez?
Nu va poate obliga sa va dati demisia sau sa semnati incetarea c.i.m. cu acordul partilor .. in caz contrar, veti putea sesiza instanţa judecătorească, solicitând anularea deciziei de incetarea a c.i.m., în cazul în care pretindeti că demsia dvs a fost provocata de angajator sau in situatia în care consimţământul dvs a fost viciat prin eroare, dol sau violenţă. .
Ultima modificare: Duminică, 29 Ianuarie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pt raspuns.
Ideea este ca nu ma poate da afara deoarece vrea sa angajeze 2 persoane pe postul meu, unde am facut fata singura 7 luni.
In cazul in care insista sa semnam decizia cu acordul partilor, ii pot cere 2 salarii compensatorii?
Se poate negocia asa ceva ...daca este de acord , atunci inainte de a semna este bine sa primiti banii sau in acelasi timp cat dvs va dati acordul la incetarea c.i.m. ...

Alte discuții în legătură

Concediere salariatului in urma restructurarii unu post valexandra valexandra Buna ziua, Sunt angajator si doresc sa concediez un salariat din motive strict personale. Singura metoda legala este , cred eu, concedierea in urma ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa prenatal alexandrastefana alexandrastefana Buna ziua. Pe 4 septembrie mi se termina concediul pre/post natal (lehuzia,126 de zile). Nu iau indemnizatie ccc,pt ca nu am un an vechime. Voiam sa mi ... (vezi toată discuția)
Concediere nemotivata usersl usersl Buna ziua, doresc sa ma ajutati si pe mine sa stiu ce drepturi mi se cuvin in cazul in care seful meu doreste sa ma concedieze pentru o serie de motive absurde ... (vezi toată discuția)