avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... In atentia potentialilor someri!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

In atentia potentialilor someri!

Avand in vedere ultimele modificari ale Legii somajului, pentru a beneficia de indemnizatie de la data incetarii contractului de munca, vom fi nevoiti sa depunem dosarul in 10 zile
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:43, 9 Martie 2011
OUG145/28.02.2011:
(2) Indemnizatia de somaj se acorda de la data prevazuta la alin.(1) daca cererea este inregistrata la agentia pentru ocuparea fortei de munca in termen de 10 zile de la aceasta data.
(3) Daca cerea este inregistrata dupa expirarea termenului de 10 zile dar nu mai tarziu de 12 luni de la data prevazuta la alin(1), indemnizatia de somaj se acorda incepand cu data inregistrarii cererii.

Deci se beneficiaza de somaj si dupa termenul de depunere de 10 zile, se modifica doar perioada acordarii
danacj a scris:

buna dimineata,

Multumesc de informatia nespus de pretioasa.Sunt in situatia de a depune actele pentru somaj, si inca astept de la firma adeverinta de salar si cartea de munca.Aceasta modificare a aparut in 28 februarie si asta inseamna ca se aplica incepand cu aceasta data, nu?Decizia mea de desfacere a CM este cu data de 19 februarie.....am speranta ca nu se va aplica in cazul meu



o varianta ar fi sa va completeze anexa 14 de la luna decembrie 2010 in jos timp de 12 luni, sau de la ianuarie daca se poate, sa nu mai asteptati sa plateasca contributia la luna februarie . Angajatorul are termen legal sa declare si sa plateasca contributiile lunii februarie pana la 25 martie 2011.
OUG nr. 17/2011 a fost publicata in Monitorul Oficial in 28 februarie 2011 si aceasta este data la care a intrat in vigoare. Prevederile acestui act normativ sunt de imediata aplicare. Numai persoanele care au depus dosarul la AJOFM inainte de 28.02.2011 beneficiaza de indemnizatie de somaj potrivit prevederilor legale in vigoare la data solicitarii acestui drept.

ART. VII - OUG nr. 17/2011
Persoanele care solicita dreptul la indemnizatie de somaj inainte de data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta beneficiaza de acest drept in conditiile stabilite de prevederile legale in vigoare la data solicitarii dreptului.

Cam asa ceva era si acum 3 ani, aveai timp de depunere a dosarului 30 zile. Chiar daca ti se acorda indemnizatia de somaj cu data la care a fost depus dosarul, nu mai ai continuitate si ... in unele cazuri mai este nevoie si de asa ceva( nu ma refer la somaj aici)
Maryuca,

Firma care m-a disponibilizat are, de principiu, plata salariala pe card si se face in ultima zi a lunii de plata, data la care isi achita si darile catre stat, +1;2 zile. niciodata nu a fost altfel.Sincer, este o societate multinationala cu maaaare credibilitate.Voi vedea ce perceptie va avea AJOFM Cluj fata de situatia mea, si , cu siguranta va voi tine la curent.Sa ne ajute Dumnezeu sa rezolvam favorabil aceste necazuri ale noastre.
Va doresc toate cele bune:)

Alte discuții în legătură

Termen depunere dosar somaj - 10 zile monybs monybs Am si eu o mare problema. Mi-a fost desfacut contractul de munca in 12 februarie 2011 . la acea data termenul pentru depunerea dosarului la AJOFM era de 30 ... (vezi toată discuția)
Depunerea actelor de somaj Gratziella Gratziella Buna seara! Incepand cu data de 11.02.2012 imi inceteaza contractul de munca cf. art. 65 alin 1 din codul muncii. Am intampinat o problema pentru ca nu imi ... (vezi toată discuția)
Cand trebuie sa depun actele la ajofm? Elena Caldararu Elena Caldararu va rog sa-mi spuneti in cat timp de la disponibilizare pot sa merg sa-mi depun actele pt somaj?va multumesc (vezi toată discuția)