avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Taxa de 3% fond mediu plus noua taxa de 16% ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Taxa de 3% fond mediu plus noua taxa de 16% obligatorie pentru venituri din alte surse

Buna seara,

Dupa cum am citit in H.G. 150 din 01.03.2011, daca am inteles eu bine, pe langa taxa de mediu care se platea oricum, adica 3% se introduce si taxa de 16% pentru venituri din alte surse, care inainte era prevazuta daca deseurile nu proveneau din propria gospodarie. Acum daca provine sau nu din curtea mea o teava de fier eu trebuie sa o declar ca provenind din alte surse.
Va rog sa imi comunicati daca am inteles eu bine aceasta aberatie.
Mai jos atasez modificarea preluata exact din H.G. 150/01.03.2011.
Va multumesc.

"În înţelesul Codului fiscal nu sunt cuprinse în bunurile
mobile din patrimoniul personal deşeurile valorificate prin
centrele de colectare a deşeurilor de metal, hârtie, sticlă şi altele
asemenea, veniturile realizate fiind supuse impunerii potrivit
prevederilor cap. IX Venituri din alte surse."
Cel mai recent răspuns: ciolpi , utilizator 20:47, 16 Decembrie 2011
buna seara am inteles ca sunt doua taxe 3% si 16%, dar ma intereseaza exact cum se aplica adica :
eu pana la data de 01.03.2011 aplicam 3%astfel : pretul /kg+3% x total kg rezulta o suma apoi din suma scad 3% si acel rest il dadeam omului
acum va intreb mai exact acel 16% se scade din ce a ramas dupa ce am scazut 3%adica se fac trei valori din suma totala se scade 3% ne da o valoare din aceasta valoare scad 16% si ce ramane ii dau omului
Buna seara.

Exact cum prevede si articolul de lege mentionat de mine mai sus ,cota de 16% se aplica venitului brut. Adica la total valoare,fara cei 3%.

Interventie moderator :.
Va rog sa nu mai postati mesaje consecutive in forum ,contravine Regulamentului de postare .Aveti optiunea "editare" care va permite reeditarea mesajelor.

O seara buna,va doresc.
Moderator,
Ec.Gabriela Ionescu
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
pe adeverinta pe care o completam si si care vi se va inmana si dvs veti observa ca exista doua rubrici una incare se mentioneaza din gospodaria propria si alta di alte surse se va semna in dreptul celei la care va incadrati in cazul dvs din gospodaria proprie
Impozitul se va retine de catre Dvs.la venitul brut de achitat catre persoana fizica,care a fost diminuat cu cota de 3 %.
Eu zic sa scadem direct din brut 19% apoi noi ii impartim pe categorii respectiv 3 si 16%.Problema nu ar fi asta ci daca e necesar sa facem decl 205 cu toate persoanele care au vandut fierul si au fost impozitati cu 16%

Alte discuții în legătură

Impozit pe venit camicami camicami Buna tuturor, o societate comerciala achizitioneaza deseuri de fier de la persoane fizice, din gospodaria proprie.A aparut ,cumva,mai nou, ca societatea ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit retinut la sursa!!!! ambra_28 ambra_28 Conform HG 150/2011, firmele colectoare de deseuri feroase retin de la clientii lor impozit pe venit de 16% incepand cu 01.03.2011. Ma puteti lamuri cand ... (vezi toată discuția)
Achizitie deseuri fier si vanzare camicami camicami Am o socitate a carei obiect de activitate este colectare deseuri fier pe care apoi le revinde. Rog pe cei care stiu despre ce este vorba sa-mi spuna daca ... (vezi toată discuția)