avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Taxa de 3% fond mediu plus noua taxa de 16% ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Taxa de 3% fond mediu plus noua taxa de 16% obligatorie pentru venituri din alte surse

Buna seara,

Dupa cum am citit in H.G. 150 din 01.03.2011, daca am inteles eu bine, pe langa taxa de mediu care se platea oricum, adica 3% se introduce si taxa de 16% pentru venituri din alte surse, care inainte era prevazuta daca deseurile nu proveneau din propria gospodarie. Acum daca provine sau nu din curtea mea o teava de fier eu trebuie sa o declar ca provenind din alte surse.
Va rog sa imi comunicati daca am inteles eu bine aceasta aberatie.
Mai jos atasez modificarea preluata exact din H.G. 150/01.03.2011.
Va multumesc.

"În înţelesul Codului fiscal nu sunt cuprinse în bunurile
mobile din patrimoniul personal deşeurile valorificate prin
centrele de colectare a deşeurilor de metal, hârtie, sticlă şi altele
asemenea, veniturile realizate fiind supuse impunerii potrivit
prevederilor cap. IX Venituri din alte surse."
Cel mai recent răspuns: ciolpi , utilizator 20:47, 16 Decembrie 2011
Buna ziua ma interesa si pe mine retinerea impozitului de 16% si ce declaratii trebuie depuse lunar la finante in ce cont trebuie sa fie virati banii respectivi si alte amanunte , ce evidena se tine?, ce documnete trebuie intomite in acset sens
multumesc!
eu lucrez la un remat, si momentan am intocmit impreuna cu contabila o adeverinta pe calculator, care sa respecte toate prevederile adica in genul celei pe care am avut-o si am mai adaugat rubrica de 16%, am facut deciazia asociatului unic cu plansa de numere si cred ca nu avem probleme in acest sens iar de repartizarea cotei se ocupa contabila sai vireze din cate am inteles se face trimestrial
Ultima modificare: Duminică, 13 Martie 2011
bflory_05, utilizator
ce inseemna ca ati facut decizia asociatului unic cu plansa de numere?Si daca cititi mai bine HG 150 veti vedea ca se achita lunar pina la data de 25 a lunii urmatoare:

(3) Impozitul ce trebuie reținut se virează la bugetul de
stat până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în
care a fost plătit venitul, cu excepția impozitului aferent
veniturilor prevăzute la alin. (1) lit. e
1
), pentru care termenul
de virare este reglementat potrivit titlului IV
1
.
Anumite administratii fiscale au raspuns ca impozitul de 16% se aplica la valoarea marfii inainte de aplicarea taxei pentru fondul de mediu. Ce parere aveti? Cui ne "supunem" ? #-o
Nu stiu daca am inteles exact, dar e adevarat ca se modifica grila de impozitare pentru societatile de colectare a deseurilor incepand cu anul viitor?
Am o astfel de afacere dar sunt cam pe dinafara cu legislatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe venit camicami camicami Buna tuturor, o societate comerciala achizitioneaza deseuri de fier de la persoane fizice, din gospodaria proprie.A aparut ,cumva,mai nou, ca societatea ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit retinut la sursa!!!! ambra_28 ambra_28 Conform HG 150/2011, firmele colectoare de deseuri feroase retin de la clientii lor impozit pe venit de 16% incepand cu 01.03.2011. Ma puteti lamuri cand ... (vezi toată discuția)
Achizitie deseuri fier si vanzare camicami camicami Am o socitate a carei obiect de activitate este colectare deseuri fier pe care apoi le revinde. Rog pe cei care stiu despre ce este vorba sa-mi spuna daca ... (vezi toată discuția)