avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Profit?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Profit?

1) De unde apare economic profitul la o firma care neavand angajati, nu exploateaza clasa muncitoare? (Conform teoriei Marxiste a plusvalorii).
2) Daca inteligenta tehnica este un factor economic de productie, cum i se calculeaza valoarea de inventar si amortismentele, in contabilitate? #-o
3) Cum s-ar putea intelege inginerii cu contabilii? :D
Ultima modificare: Vineri, 4 Martie 2011
ContSters184021, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters184021 , utilizator 19:34, 18 Martie 2011
:) Exista o sursa de bogatie care nu este munca, anume resursele naturale si rentele.

Si nici munca nu inseamna doar munca abstractizata (ore de dat la sapa). O inventie neaplicata din cauza dificultatii de a o intelege poate genera la aplicare bogatie, desi nu reprezinta o munca stricto sensu.
:)
Mihai Eminescu:

"bogatia nu este in aer sau in pamint, ci in brate"... "unde lipsesc bratele sau calitatea productiei e proasta, nu poate fi nici vorba'macar de tara bogata"... "banul e munca"...

"Oriunde manufactura dispare, precum dispar la noi pe zi ce merge industriile de casa si meseriile, si unde creste necesitatea de-a exporta productele intr-o forma cruda, nepregatita, omul recade in barbarie".

..."Cind el, in loc de a da dezvoltare propriei sale munci, cumpara obiecte gata de la straini, fara a invata cum sa devie el insusi in stare de-a le produce, e semibarbar"
B-)


Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2011
ContSters123067, utilizator
Concret ma gandeam la Nobel, care a descoperit dinamita si a lasat si niste premii de stimulare... :D BUM!

A nu se confunda cu "Hei rup, hei rup, hei rup... bum!" - cantec de Valea Jiului...:stunned:
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2011
ContSters184021, utilizator
Cu scuze, intru pe net cam o data pe saptamana, de asta nu am raspuns mai rapid.
Imi amintesc ca din 1990 si pana in prezent, economistii nostri iubiti, prin "ideile" si legile lor, mi-au desfiintat firma functionala, pentru simplul motiv ca au avut de schimbat codul fiscal de 7 cifre cu unul de 8, fara sa anunte. Asa li s-a casunat lor in timp ce eu imi vedeam de treburile mele, nu de "gaselnitele" lor.
Evident mi-am facut alta firma, dar am pierdut niste contracte in derulare.
Cui ar trebui sa port "recunostinta"? #-o
Oficiului Registrului Comertului sau "breslei"?

Asta se intampla pentru ca m-am incapatanat sa-mi conduc singur motocicleta, fara contabil intre mine si vitezometru B-)
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2011
ContSters184021, utilizator
easy ride on! a scris:

Asta se intampla pentru ca m-am incapatanat sa-mi conduc singur motocicleta, fara contabil intre mine si vitezometru B-)



Se simte o parere de rau in aceasta afirmatie ....:console:

Nu cred ca aveti cui purta "recunostinta" . In fond , a fost o experienta , care ca orice experienta are costurile ei .
Contabilitatea este o meserie , oricat de mult am dori sa negam acest lucru .

Alte discuții în legătură

Intocmirea statului de plata si alte documente Rebecca_2011 Rebecca_2011 Buna ziua! Doresc sa deschid un srl sau ii , am diploma de economist-contabil (nu am practicat inca) si am cateva nelamuriri: 1. in calitate de administrator ... (vezi toată discuția)
Help! alexa23 alexa23 Buna,vi se pare normal sa primesc pentru un post de economist debutant un salariu de 550 Ron? Am absolvit anul acesta facultatea si la al 2lea interviu mi-a ... (vezi toată discuția)
Stat de functii sindicalistul sindicalistul directorul general a conceput si aprobat un stat de functii in care pentru ocuparea functiilor de conducere ai nevoie de studii medii iar pentru ocuparea unei ... (vezi toată discuția)