avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1179 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

buna seara ,sunt mihaela,in mai 2007 am terminat divortul si nu am deschis proces de partaj pana in mai 2008,fostul meu sot ma scos afara impreuna cu cei 4 copii minori care au ramas in urma divortului la mine.As dori sa intreb in ce masura ma va afecta aceasta tinand cont ca pentru apartament am luat un credit ipotecar in valoare de 6000 euro,cu o rata lunara de 60 euro.de anul trecut fostul meu sot plateste ratele la apartament iar eu cu copii stam in chirie cu 150 euro.lunar.Va rog sa imi spuneti in ce masura ma va afecta aceasta .Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:26, 31 Mai 2008
Nu are nicio legatura faptul ca are 4, 10 sau doar 1 copil incredintat... ce relevanta sa aiba?
Copiii se iau in calcul la intretinere si nu la atribuirea imobilului... E drept ca, avand in vedere situatia partilor in fapt, sa se considere ca mama are nevoie mai multa de casa... dar nu e obligatoriu.
Daca sotul arata ca a castigat de 3 ori mai mult ca ea? :-/
E important...
De ce nu plateste acum ratele, ca poate... Stiu, e greu cu 4 copii in chirie... dar riscul...
Nu cred ca stim situatia de fapt in intregime ca sa spunem cine si cat are dreptul...

Ar fi, poate, indicata o actiune paralela de schimbare a intretinerii platite de catre tata, pe cale de ordonanta presedintiala, in care sa cereti ca intretinere pentru copii prestarea ei in natura, in speta asigurarea locuintei copiilor in locuinta proprietate comuna a sotilor... ;) Va fi cam nasol pentru tata sa se vada cu un partaj care-i da lui casa in proprietate, insa e in folosinta copiilor... :))
Nu cred ca este posibil asa ceva, Avlil.Din punctul meu de vedere faptul ca are 4 copii minori ii poate conferi un mare avantaj.
E foarte posibil ca instanta sa o ajute intr-un mod insesizabil dar sa se vada in hotatarea judecatoreasca.Pe plan emotional, daca avocatul doamnei nu uita sa mentioneze si acest aspect care poate parea irelevant ar putea avea un succes mai mare decat in mod normal.
Restul sunt aspecte de detaliu pe care nu le cunoastem.
Avea o actiune in justitie cu sanse bune de reusita dar trebuia exercitata mai demult asa cum am aratat.

avocat Claudiu Lascoschi
Scuza-ma daca legislatia in vigoare este numai o chestiune de detaliu... Voiam doar sa-i spun doamnei o parere realista si nu smiorcaita a situatiei.
Daca doreste sa se foloseasca de copii, sa o faca, nu e problema mea, dar trebuie sa fie constienta ca, daca asta e argumentul de baza si nu are argumente reale, juridice, pierde cu brio!
Mai ales daca domnul este o fire incapatanata, e cu atat mai rau sa pierzi in recurs, dupe bani cheltuiti, timp si energie...
Pe plan emotional, nu conteaza; imi amintesc de un domn care se ruga de o judecatoare de la TB sa-l divorteze... ca oricum nu mai merge, nu se mai poate...
Ceva emotional? Nuuuu... L-a trimis sa vrobeasca si el cu un avocat din sala sau din alta parte. :D

Daca un oponent al meu ar arata acest lucru, ca santaj emotional in instanta, anume ca are 15 copii... sa vezi ce parinte denaturat o sa para dupa o argumentare ca asta e si motivul pentru care a vrut copiii, ca sa primeasca si casa...
Mare greseala o astfel de abordare. :(
AVLIL a scris:
santaj emotional in instanta, anume ca are 15 copii... sa vezi ce parinte denaturat o sa para dupa o argumentare ca asta e si motivul pentru care a vrut copiii, ca sa primeasca si casa...
Mare greseala o astfel de abordare. :(

Subscriu!
Oamenii au emotii nu sunt masini.
Daca o mama are 4 copii se chinuie cu ei si nu este greu de inteles pentru un om normal (ma refer la judecator) ca are mai multa dreptate (cel putin de principiu) decat cel care a dat afara din casa 4 copii minori.
Nu este santaj emotional.E un lucru adevarat pe care instanta trebuie sa il inteleaga si sa il retina.Depinde si de avocat cum face acest lucru.
La cate dosare au judecatorii nu prea au chef de procese daca se plictisesc.

Parerea mea este ca daca doamna apela la mine in acel moment ii castigam procesul.Astazi am indoieli serioase ca il va castiga ( ma refer la evacuare si reintegrare).

Pe partaj trebuie inteleasa situatia in intregul ei.Toata situatia ca sa ma fac mai bine inteles.
Nu e vorba de a ruga instanta.Relatezi situatia fara a te ruga de instanta.Depinde insa cum o faci, de modul in care avocatul stie sa faca acest lucru.
Am tinut o evacuare intr-un apel 2 ani de zile si nu am rugat instanta.Apoi, dupa 2 ani am obtinut castig de cauza.O mama obtinuse hatarare de evacuare impotriva fetei sale majore.Una din judecatoare a iesit din sala in timpul procesului dupa ce am pus concluzii (in timp ce punea concluzii partea adversa).
Nu stiu daca intelegi de ce a iesit din sala ( eu stiu de ce).
Prin urmare, aspectul emotional daca este fundamentat pe realitatea faptica si daca ai si temei in drept te ajuta.
Depinde si ce personalitate are judecatorul dar daca te faci bine inteles ca si avocat, judecatorul va retine ceea ce ai sustinut.
Sunt si judecatori mai insensibili, dar, repet, judecatorii sunt oameni, nu masini.
Parerea mea este ca doamna trebuie sa consulte un avocat care sa inteleaga toate detaliile spetei.Alegerea avocatului ii apartine in exclusivitate doamnei si in functie de avocatul pe care il va alege se va solutiona si procesul de partaj. Mai bine sau mai rau pt ea.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Reintegrare in familie lelia1952 lelia1952 As dori sa stiu daca fostul meu sot care a parasit domiciliul de buna voie dupa divort, are dreptul sa revina dupa opt ani sa locuiasca in apartamentul pentru ... (vezi toată discuția)
Schimbare yala in timpul procesului de partaj bunuri comune mere mere Buna seara, Ce as putea sa fac in acest caz , cind fosta sotie in timpul procesului de partaj bunuri comune a schimbat yalele de la usa apartamentului(in ... (vezi toată discuția)
Partaj gagione gagione am divortat si am deschis actiune de evacuare pe ordonanta presedentiala impotriva fostei sotii care locuieste in continuare in apartamentul care este ipotecat ... (vezi toată discuția)