avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Membru Comisie cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Membru Comisie cercetare disciplinara

In cazul unei societati administrate in sistem dualist cu aprox 1000 angajati cum trebuie formata comisia de cercetare disciplinara?
Din cate persoane si de la ce departamente ?
Salariatul cercetat nu este membru de sindicat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:05, 27 Noiembrie 2011
AURORA CIOROBEA a scris:

Unde se precizeaza ca trebuie sa existe o comisie???

Nu am spus ca juristul nu trebuie sa faca parte din aceasta comisie pe care o vreti dvs.
Am spus doar ca el are cu totul alte treburi intr-o firma, decat aceea de a face parte din "comitete si comitii" inutile, neprevazute de vreo lege.

Cred ca discutam degeaba. Pana la urma fiecare face ce doreste.

:offtopic:
Cred ca faceti o mare confuzie ... unde am precizat eu ca vreau comisie ? .. incercati sa nu mai extrapolati raspunsurile postate.
Si cred sa nu mai faceti supozitii la adresa mea ...
Am primit si eu convocare.vreau sa precizez ca din comisie fac parte doar 2 persoane si anume de la resurse umane,respectiv un sef de a paza.am primit un avertisment final in care este precizat ca mi se va desface contractul de munca la urmatoarea abatere...eu nesemnandu-l pentru ca nu sunt de acord cu ce este scris in el.inainte simplele avertismente le semnam unul la ei si unul il luam eu.de aceasta data chiar daca nu am semnat tot l-am luat nestiind ca nu am voie...ei ma acuza de sustragere (adica de furt)si urmeaza a se dezbate subiectul acesta in comisie si de incalcarea prevederilor de ordine interioara ca nu am ascultat ordinele superiorilor si acela de a semna dar nu cred k scrie undeva k sunt obligata sa semnez ceva cu care eu nu sunt de acord
vreau sa stiu de ce angajatorul nu face parte din comisie...care ar trebui totusi sa fie si el acolo si anume dl. director si de cine anume pot fi sustinuta...mi s-a spus k pot lua si pe cinva din familie.am inteles k tot ce se discuta la comisie se va inregistra sia nume in scris.pot fi data afara direct afara desi nu am nici o alta sanctiune????va multumesc

Pentru sectorul privat, legiuitorul nu a stabilit componenta comisiei de cercetare disciplinara sau modul de constituire al acesteia .. in acest caz, a lasat la latitudinea angajatorului sa stabileasca aceasta ... Pentru cercetarea abaterii disciplinare si propunerea sanctiunii, angajatorul constituie o comisie.

In cursul cercetarii disciplinare prealabile salariatul are dreptul sa formuleze si sa sustina toate apararile in valoarea sa si sa ofere comisiei imputernicite sa realizeze cercetarea toate probele si motivatiile pe care le considera necesare, precum si dreptul sa fie asistat, la cererea sa, de catre un reprezentant al sindicatului al carui membru este.
De asemenea, acesta are dreptul de a fi asistat de un avocat in virtutea art.24 din Constitutia tarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire la locul de munca din concediu ingrijire copil pina 2 ani cirsteaioana cirsteaioana Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez in urmaotarea situatie: Dupa implinirea copilului a 2 ani m-am prezentat la locul de munca pentru a-mi relua ... (vezi toată discuția)
Comisie disciplinara adrianf adrianf Saptamana viitoare sunt convocat(printr-un convocator) la o comisie disciplinara. Pot cere firmei ca cercetarea care se va face sa fie inregistrata in ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca disciplinar dragomir_andreea20 dragomir_andreea20 Buna ziua Sunt angajata la o societate acum cateva zile eu impreuna cu o colega am primit o convocare sa ne prezentam la ora de in ziua respectiva in biroul ... (vezi toată discuția)