avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenda penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenda penala

salut,am primit NUP<nencetarea urmariri penale> si amenda penala pentru art.85 se va trece ceva in cazier daca am cazierul curat,o sa am cazier?multumesc
Cel mai recent răspuns: dimarobert1 , utilizator 19:49, 11 Februarie 2013
Amenda administrativa a fost dispsa in conformitate cu art.91 din Codul penal.
Aceasta sanctiune nu va fi mentionata in cazierul judiciar.( nu aveti antecedente penale).


Termenul de prescriptie a executarii sanctiunilor cu caracter administrativ prevazute în art. 18 ind 1 si în art. 91 din Codul penal este de un an.

Termenele arãtate în alin. 1 si 11 se socotesc de la data când hotãrârea de condamnare a rãmas definitivã, iar cele arãtate în alin. 2 curg de la rãmânerea definitivã a hotãrârii sau, dupã caz, de la data când poate fi pusã în executare, potrivit legii, ordonanta prin care s-a aplicat sanctiunea.


Amenda penala reprezinta o pedeapsa, va fi mentionata in cazierul judiciar.

Amenda penala trebuie platita( plata poate fi facuta si esalonat , in decursul a doi ani de zile ) , altminteri instanta de judecata poate dispune revocarea pedepsei aplicare, dispunand pedeapsa cu inchisoarea.



Ultima modificare: Luni, 11 Februarie 2013
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
daca imi apare in cazier ca am condus sub influenta bauturilor alcoolice si mai am 2luni pana mi se sterge cazierul si s-ar putea sa iau amenda penala pt consum de droguri atunci o sa imi apara iar in cazier timp de 3ani?sau sa nu fie ceva mai grav :(
buna seara as dori sa stiu si eu consecintele pt furt ....este la prima abatere nu am mai avut nic cu politia ...fapta este ca ma sunat un amic ca nu poate sa sustraga un metal metalu fiind pe un teren ma rugat daca il ajut am fost am constatat ca nu se poate am plecat impreuna pe drum nea prins proprietarul care a chemat politia nea luat declaratii dupa care doar eu am fost chemat pt poze si amprente astazi in data de 11 02 2013 a primit mama citatia acasa eu fiind plecat din tara ...va rog ajutati'ma nu stiu cum sa procedez si nu stiu care sunt consecintele

va multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal? ella2010 ella2010 un prieten a facut o reclamatie la politie care vizeaza o alta persoana dar s-a semnat cu nume fals . a fost depistat si este chemat ca \'faptuitor\\" , la ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar - necesar la angajare - rog urgent raspuns mmyry mmyry Amenda judiciara- pentru furt din supermarket - ajutati-ma cu un raspuns buna ziua. puteti sa-mi spuneti daca amenda juridiara pe care am platit-o la ... (vezi toată discuția)
Amenda judiciara platita - pot fi asociat unic intr-un srl? va rog urgent un raspuns myrali myrali Amenda judiciara- pentru furt din supermarket - ajutati-ma cu un raspuns buna ziua. puteti sa-mi spuneti daca amenda juridiara pe care am platit-o la ... (vezi toată discuția)