avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... buna- conditii iesisre din tara cu copilul minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

buna- conditii iesisre din tara cu copilul minor

buna ziua!ma numesc marioara si am o fetita in varsta de 3 ani jumatate. eu si fostul meu sot am divortat cu acordul amandurora , fetita fiindu-mi incredintata mie, urmand ca el sa-i plateasca pensie alimentara, si as vrea sa stiu dc dupa ce hotararea judecatoasca se elibereaza pot trece cu fetita la vama fara procura acestuia, tinand cont ca fetita este nascuta in italia si acolo am muncit amandoi si imi doresc sa muncesc in continuare acum fiind intretinuta de parinti
.el aflandu-se in prezent acolo!
Care este data comunicarii hotararii la domiciliul dvs.?
Reveniti cu detalii si voi reveni cu raspunsul complet.
N-ati mai revenit , desi daca ati fi indcat data comunicarii v-as fi calculat exact termenul cand veti putea legaliza hotararea.
Prin urmare, chiar daca ati incheiat casatoria prin acordul sotilor, hotararea este definitiva si irevocabila de la data pronuntarii in ceea ce priveste divortul insa atacabila cu apel in 30 de zile de la comunicare in privinta cererilor accesorii.
Dupa expirarea termenului de apel de 30 de zile de la data comunicarii, veti putea legaliza hotararea cu mentiunea definitiva si irevocabila.
Pentru legalizare aveti nevoie de :
-cerere adresata presedintelui instantei,
-taxa de timbru de 2.00 lei,
-timbru jud. de 0,15 lei,
-hotararea a carei legalizare se solicita.
Pentru a putea iesi din tara impreuna cu minorul , aveti asadar nevoie de hotararea legalizata cu mentiunea definitiva si irevocabila in original si pasaport pentru minor.
Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
vaa multumesc mult!pronuntarea divortului a fost pe data de 8 feb 2011.astazi mi-a ajuns prin posta aceasta hotarare.eu acum pot merge la tribunal pt a legaliza hotararea ?
daca au trecut aceste 30 de zile?va multumesc foarte mult
Daca data comunicarii a fost 14 03.2011, termenul de 30 de zile se calculeaza de la aceasta data ( aceasta este data comunicarii si nu a pronuntarii) astfel ca veti putea legaliza hotararea incepand cu data de 15.04.2011.
va multumesc foarte mult
buna ziua!acum am hotararea definita si irevocabila, dar el detine pasaportul fetitei, pe care nu vrea sub nicio o forma sa mi-l restitue.eu as vrea sa plec din nou in italia pt ai oferi un trai mai bun, fetita ramanand cu mama mea, lasandu-i acesteia o procura legalizata de catre un notar, prin care sa ma inlocuiasca acolo unde va fi nevoie de mine.in aceste conditii, daca tatal fetitei s-ar intoarce in tara, acum fiind prezent in italia si nefiind de acord cu plecarea mea, mi-ar putea lua fetita?ar poate printr-o modalitate sau alta judecatoreasca sa primeasca incredintarea fetitei?ce trebuie sa fac eu?va multumesc anticipat!o zi buna!

Alte discuții în legătură

Procura minor samoila samoila am revenit ptr ca nu am primit nici un raspuns.poate nu am fost destul de explicita .voi pleca doar eu cu fetita in italia ,sotul ramane in tara,restul il ... (vezi toată discuția)
Cum scoti copilul din tara raluflory raluflory mare dilema mare ! cine ma poate ajuta. sunt si eu la inceput de drum.... speta: mama si tata sunt plecati in italia dar sunt despartiti (nu legal). fetita ... (vezi toată discuția)
Buna ungureanu marioara ungureanu marioara am o fetita in varsta de 3 ani si 8 luni, aceasta in urama divortului mi-a fost incredintata mie spre crestere si educare.hotararea judecatoresca este ... (vezi toată discuția)