avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ordinul 343/2010
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ordinul 343/2010

Locuiesc intr-o garsoniera la parterul unui bloc cu 120 de garsoniere. Cand m-am mutat in acest bloc chiar daca era luna aprilie nu curgea apa calda la robinet am asteptat pana in iulie si cum apa calda nu mai venea am hotarat montarea unei CT.Totul a fost bine si frumos pana in urma cu cateva zile cand s-a afisat intretinerea pentru luna ianuarie si am vazut ca a aparut o coloana in plus la avizier si surpriza am de platit pentru partile comune si pentru tevile care trec prin casa ( si care sunt izolate) 132 lei pentru luna noiembrie 2010. Pentru ca am fost tot timpul curioasa sa vad cat au de plata cei fara CT cei care erau inca bransati la sistem pentru luna noiembrie ei au platit 99 de lei, pentru luna decembrie au platit 180 de lei iar pentru luna ianuarie 2011 au de plata unii din ei 0 lei. La noi cei cu centrale termice pentru luna decembrie nu s-a facut calculul iar pentru luna ianuarie trebuie sa platim 77 de lei in conditiile in care, ma repet, unii dintre cei care au ramas inca bransati in sistem nu au de plata nimic. Mentionez ca in bloc nu exista montate repartitoare. Eu sunt de acord sa platesc pentru partile comune dar o suma rezonabila. M-am interesat la alte asociatii de proprietari din Brasov si pentru un bloc in care sunt 20 de apartamente cineva care are CT plateste la un apartament de 2 camere pentru partile comune 24 de lei? Intrebarea mea este cum este posibil ca in acelasi oras sa existe diferente atat de mari si unde ma pot adresa pentru lamurirea situatiei avand in vedere ca cei de la asociatia de proprietari nu reprezinta intresele nostre?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:24, 18 Martie 2011
Am fost la firma TETKRON si am intrebat iar d-na de acolo mi-a raspuns ca nu ei raspund de felul in care s-au repartizat cheltuielile cu agent termic pt lunile noiembrie si decembrie ci asociatia de proprietari. Am insistat sa imi spuna cu cat apar in evidentele lor pentru plata partilor comune si a tevilor care imi trec prin casa si surpriza apar cu 2.11 lei atunci intrebarea mea este diferenta pana la 77 de lei ce reprezinta?
Poate 2.11 lei/mp.....

Suma este prea mica pentru a insemna ceva de plata pentru caldura la comun.
Inca o data:
- daca nu aveti repartitoare in bloc, factura de caldura este repartizata de administrator in functie de cota-parte indiviza.
Daca se considera si caldura la comun, pentru a contribui si cei cu CT, atunci trebuie sa existe un regulament de repartizare a caldurii la nivel de asciatie.
Intrebati administratorul, presedintele de asociatie, cenzorul despre acest Regulament.

S-a rezolvat problema am fost astazi la asociatie si de cum m-a vazut d-na mi-a zis ca a fost la Tetkron si ca de fapt cei de acolo i-au dat o formula gresita dupa care a calculat. Astfel ca am de platit 2.11 lei pentru partile comune pt ca noi nu avem calorifere pe scara, la agentul termic pentru coloana cu uscatoriile s-a renuntat si practic se ia in consinderare doar tevile din beci si tevile din casa dar care la mine sunt izolate. Iar cei care nu au tevile izolate trebuie sa plateasca 20 de lei.
Este de mirare ca cei de la firma respectiva i-au dat o formula in care intra in ecuatie izolarea tevii din casa.
O asemenea prevedere a existat in Ordinul 233/2004 ANRSC, dar a fost abrogat prin Ordinul 255/2006 ANRSC.

In fine, asta e! Bafta dv.!
discutii pe langa subiect si fara forma!!!
nu cred ca cineva a dat o formula gresita privind calculul !!!! pentru repartizarea unor costuri intr-un condominiu O SINGURA FORMULA :D:D:D si gresita data de furnizor? poate admistratorul nici nu a notat-o.... a tinut-o minte:D:D:D
iar referitor la Ord 233/2004 abrogat prin Ord 255/2006 ambele ANRSC au fost abrogate prin Ord. 483/2008(cel putin primele sectiuni)... care daca ar fi citit cu atentie s-ar observa ca prin acest ordin se specifica clar ca izolatia se ia in considerare daca este stabila si nu este usor demontabila (vezi anexele de la Conventia individuala).
Pe langa asta ANRSC in anul 2008 a prezentat suprafetele echivalente termic pentru coloanele si conductele folosite la instalatii din condominii si inclusiv coeficientii de corectie in functie de grosimea izolatiei.
asa ca daca exista persoane care isi amintesc de cele 2 ordine abrogate, ma gandesc ca cunosc si ord care le-a abrogat!!!

Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
soreen, utilizator

Alte discuții în legătură

Calcul caldura la apartamentele cu centrale proprii in bloc contorizat masso masso Buna ziua! Va rog a ma lamuri cum se calculeaza costul caldurii la apartamentul cu centrala proprie situat in bloc contorizat; se mai scad costurile pentru ... (vezi toată discuția)
Platim la termoficare cei cu centrale mai mult decit cei fara oaniella oaniella La noi la bloc eu care am centrala am de plata de ron pentru 4 tevi subtiri care imi trec prin camera si baie din care una e rece una e calduta si nu mai stiu ... (vezi toată discuția)
Ordinul 343 anrsc 2010 si apartamente cu centrale termice si tevi comune izolate dalias dalias Am o mare dilema legata de interpretare. Eu am inteles ca daca ai centrala termica si tevile de caldura verticale trec prin apartamentul tau platesti agentul ... (vezi toată discuția)