avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor prin declaratie la notar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor prin declaratie la notar

buna seara!
as vrea sa stiu daca actiunea in instanta este singurul mod in care se poate reglementa incredintarea minorului, stabilirea programului de vizite, pensia alimentara.
parintii minorului n-au fost casatoriti dar tatal a recunoscut copilul (este inscris in certificatul de nastere) si au ramas in realtii amiabile. tatal trimite lunar bani iar mama permite vizitele oricand tatal isi manifesta dorinta de vizita copilul.
la nastere/inregistrarea certificatului, s-a inregistrat adresa copilului ca fiind la domiciliul mamei si drepturile banesti (alocatie, trusoul-cadou, etc) sunt platite la domiciliul mamei.
tatal vrea sa-si consolideze dreptul de vizita (mai ales durata si frecventa vacantelor, mai ales in perspectiva, deocamdata copilul e foarte mic) iar mama doreste sa se stabileasca in strainatate cu copilul si doreste sa poate proba incredintarea legala a minorului (exista un livret de famile care mentioneaza doar mama si copilul) si dreptul de a-i schimba domiciliul.

este o declaratie comuna in fata notarului suficienta? parintii sunt reticenti la ideea tribunalului, mai ales ca locuiesc foarte departe unul de altul,. sunt foarte ocupati, situatia nu e conflictuala, detaliile sunt stabilite.

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Bauu , utilizator 23:45, 30 Septembrie 2019
multumesc pesntru raspuns!
nu imi place ideea de a merge in instanta pentru ca nu ma pot prezenta la infatisari, ancheta sociala nu m-ar avantaja si tatal, desi accepta situatia asa cum e acum, s-ar bucura sa primeasca el incredintarea copilului :). probabil vom face totusi asta la un moment dat.
Concubinul meu ieste de scazut din drepturile părintești la baiatul lui din o judecata din care mama copilului a câștigat procesul si copilul problema ieste ca ia nu a ramas cu copilul si tatăl la crescut de la varsta de 1 an pana acuma la 10 noi suntem plecați în străinătate si am loat pe numele meu baiatul prin o procura dată de mama lui problema ieste ca nu pot să-l înscriu la scoala pentru ca nu am custodia copilului si nici nu am tutela lui prin notar asi putea sa o rezolv cu mama băiatului sa obtin tutela lui fără a ajunge in judecătoriei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare din tara cu copil minor doina80 doina80 Sunt divortata, am sentinta de custodie definitiva si irevocabila si doresc sa plec din tara cu fiul meu pt o perioada mai mare. Tatal are drept de vizita, in ... (vezi toată discuția)
Stabilire drept de vizita cool123 cool123 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o chestiune si anume: cuplu care a trait in concubinaj cu un copil s-au despartit, mama a plecat de la domiciliul conjugal ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec cu copilul de acasa, ce am de facut? elisa_c elisa_c Buna ziua!eu v-am mai scris si va multumesc pentru promtitudine!doar ca lucrurile se inrautetesc si as vrea sa stiu ce am de facut.vreau sa plec cu fetita de ... (vezi toată discuția)