avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intentie liberala si calificarea unui act de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intentie liberala si calificarea unui act de vanzare-cumparare ca liberalitate

Relatia de opozabilitate dintre caracterul oneros si liberalitate. Pe scurt ce inseamna acesta liberalitate si ce este intentia liberala? Inteleg bine ca prin intentie liberala nu se urmareste contraprestiatia? Deci donatie nu?
Va rog, scurt, cand se poate invoca nulitatea absoluta si cand cea relativa? Asupra caror elemente de dr. civil!#-o
Cel mai recent răspuns: BogdanLupu , utilizator 17:38, 13 Martie 2011
Pretul trebuie sa fie real, serios, determinat si stipulat. Insa conditia importanta a donatiei este data de caracterul solemn, autentic, opus caracterului consensual al contractului de vanzare cumparare. Lipsa acestui caracter duce la o nulitate absoluta banuiesc nu? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare crigru crigru buna ziua tuturor !sunt nou in acest forum( si nu numai)asa ca va rog sa imi iertati eventualele greseli ortografice sau intrebarile puerile ,sincer nu vreau ... (vezi toată discuția)
Folosinta gratuita a fondului de comert BiancaTudose BiancaTudose Buna ziua! Imi poate spune cineva daca un fond de comert ( site+ clienti) poate fi dat in folosinta gratuita sau oneroasa unei alte societati? Si daca da, ... (vezi toată discuția)
Intrebare teoretica legata de cauza actului civil ponytail ponytail Intrebarea mea este referitoare la una dintre conditiile valabilitatii cauzei: cauza sa existe. Exista situatii in care cauza lipseste din cauza lipsei ... (vezi toată discuția)