avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA la cumparare apartament nou
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA la cumparare apartament nou

Buna ziua

Anul trecut, mai exact in octombrie 2007, am semnat o promisiune de vanzare-cumparare pentru un apartament intr-un complex rezidential nou. Aceasta promisiune a fost incheiata cu o persoana fizica (dezvoltator) si, la acel moment, nu aveam ideea/notiunea de TVA la tranzactiile intre persoane fizice.

In acest moment, mai 2008, primesc o instiintare neformala prin care sunt obigat sa achit tva-ul pentru suma respectiva.

As dori o opinie in ceea ce priveste plata tva de catre cumparator la tranzactiile imobiliare intre persoane fizice. De ce eu, ca persoana fizica (cumparator si nu dezvoltator) sunt nevoit sa platesc acest tva?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Asfaltel , utilizator 09:21, 9 Februarie 2009
deci ...persoana fizica cu care urmeaza ca eu sa inchei contractul a detinut un teren pe care el l-a "cedat" constructorilor, urmand ca el sa primeasca pentru aceast serviciu, 4 apartamente in blocul respectiv...
el intentioneaza sa vanda aceste apartamente, pentru unul dintre ele eu semnand un precontract....
atunci sa inteleg ca eventual el beneficiaza intr-un fel sau altul de aceasta reducere de TVA?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva pentru locuinte noi ancavnt ancavnt Anul trecut am incheiat o "promisiune bilaterala de vanzare-cumparare" prin care vanzatorul, persoana fizica, se angaja sa termine un apartament pana in ... (vezi toată discuția)
Tva pentru tranzactiile imobiliare intre persoane fizice? cintus cintus Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine, daca puteti in urmatoarea situatie: Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare imobil ce urmeaza a se ... (vezi toată discuția)
Notificare - imposibilitate plata tva Aimee Aimee Am semnat un antecontract pentru un apartament nou intr-un cartier rezidential cu o pers. fizica. In antecontract exista o clauza referitoare la plata TVA, ... (vezi toată discuția)