avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum pot reintra in casa mea???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum pot reintra in casa mea???

Buna seara ....va cer ajutor intr-o problema...acum 2 luni in urma unor scandaluri si batai eu si copilul minor am fost alungati din casa, proprietatea mea si a sotului,de catre sotul meu. Am plecat la mama mea pt. ca nu aveam unde merge....sotul meu a schimbat yala la usa ca sa nu mai pot intra eu. De atunci eu tot incerc pe cale amiabila sa il fac pe sotul meu sa inteleaga ca e si casa mea si ca am tot dreptul sa intru in ea, deci sa imi dea si mie cheie de la usa si voie in casa. El refuza permanent. am uitat sa mentionez ca problemele au inceput pt ca suntem in divort.
Ce pot eu sa fac????? politia nu ma ajuta, imi spun sa sparg usa si sa intru, usa este metalica nu prea am cum s-o sparg....si daca o sparg imi e frica sa nu faca sotul meu plangere penala si tot asa.
dati-mi un sfat va rog.......chiar nu stiu ce pot face pt a intra in casa mea.
Eu nici nu stiam ca sotul meu a schimbat yala si el ma tot acuza pe la politie ca fur bunuri din casa, dar eu nu aveam cum intra acolo.
buna ziua.nu vreau sa va dezamagesc ci doar sa va spun ca si eu am trecut prin aceeasi situatie ,iar in urma acestei ordonante nu am obtinut nimic.instanta a considerat ca reintegrarea mea si a minorei nu ar fi posibila datorita conflictelor dintre noi si copilul ar avea de suferit.la dosar existant certificate medico legale,ptr ca de cate ori incarcam sa intru in casa eram agresata..am spart yala si am intrat si binenteles ca am plangere penala ptr distrugere si furt desi am luat doar bunuri personale ale mele si ale minorei.instanta a mai inteles ca eu ma duceam acasa doar ca sa fur bunuri nu ptr a incerca sa locuiesc pasnic in casa(el ducand in instanta referate ale politiei in care eu eram cercetata ptr distrugere si furt)am desi am dus la dosar nenumarate plangeri adresate politiei si nenumarate amenzi pe care le-a primit sotul ptr ca nu ma lasa sa intru in casa..(de fata cu politia intamplandu-se toate aceste lucruri) cu toate acestea nu s-a intamplat nimic.mi-a fost doar incredintat copilul si sotul obligat la plata pensiei de intretinere(si intre noi fie vb ..nu plateste nimic si am obosit sa ma lupt cu un sistem sau cu niste oameni care interpreteaza cum vor ei legea),iar lui i-a fost respinsa cererea reconventioanla prin care ceruse program de vizita a minorei.(tocmai ptr a nu mai exista motive de noi scandaluri).am cheltuit doar niste bani cu aceasta ordonanta prin care de fapt nu am rezolvat nimic.copilul oricum nu il vroia el,pensie a fost de acord sa dea (ptr ca stia ca nu va da si mare lucru nu se va intampla)
desirelia75 a scris:

buna ziua.nu vreau sa va dezamagesc ci doar sa va spun ca si eu am trecut prin aceeasi situatie ,iar in urma acestei ordonante nu am obtinut nimic.instanta a considerat ca reintegrarea mea si a minorei nu ar fi posibila datorita conflictelor dintre noi si copilul ar avea de suferit.la dosar existant certificate medico legale,ptr ca de cate ori incarcam sa intru in casa eram agresata..am spart yala si am intrat si binenteles ca am plangere penala ptr distrugere si furt desi am luat doar bunuri personale ale mele si ale minorei.instanta a mai inteles ca eu ma duceam acasa doar ca sa fur bunuri nu ptr a incerca sa locuiesc pasnic in casa(el ducand in instanta referate ale politiei in care eu eram cercetata ptr distrugere si furt)am desi am dus la dosar nenumarate plangeri adresate politiei si nenumarate amenzi pe care le-a primit sotul ptr ca nu ma lasa sa intru in casa..(de fata cu politia intamplandu-se toate aceste lucruri) cu toate acestea nu s-a intamplat nimic.mi-a fost doar incredintat copilul si sotul obligat la plata pensiei de intretinere(si intre noi fie vb ..nu plateste nimic si am obosit sa ma lupt cu un sistem sau cu niste oameni care interpreteaza cum vor ei legea),iar lui i-a fost respinsa cererea reconventioanla prin care ceruse program de vizita a minorei.(tocmai ptr a nu mai exista motive de noi scandaluri).am cheltuit doar niste bani cu aceasta ordonanta prin care de fapt nu am rezolvat nimic.copilul oricum nu il vroia el,pensie a fost de acord sa dea (ptr ca stia ca nu va da si mare lucru nu se va intampla)

Da, este demna de luat in seama aceasta precizare facuta mai sus.
Trebuie foarte bine gandita actiunea in justitie nu nu ar fi recomandabil sa mergeti la proces fara avocat.
In plus, ar trebui sa deschideti si actiunea de partaj.
Fara actiunea de partaj introdusa anterior, sansele dvs. sunt si mai reduse...decat a precizat Desirela 75...adica nule...s-ar putea spune...daca avem in vedere faptul ca ei i-a fost respinsa actiunea...
In primul rand vreau sa va intreb daca, in situatia conflictuala descrisa, chiar va ganditi sa stati in aceeasi casa cu viitorul fost sot. Dupa cum vi s-a spus anterior intro situatie similara, instanta s-a gandit la pericolul care ar exista asupra copilului sa locuiasca intro casa cu doi oameni gata gata sa se ia de gat. Dumneavoastra asta va doriti sau doriti sa rezolvati cu divortul si cu partajul sa va vedeti de viata, sa va faceti o alta viata in continuare departe de conflicte?
Sfatul meu este sa stati cat mai departe de sot in timpul divortului (si dupa aceea) si sa evitati orice conflict.
Multumesc tuturor pentru sfaturi........insa eu inca mai cred in justitie, sper sa nu fiu atat de dezamagita sa ajung sa nu mai cred, deocamdata e singura institutie prin care speri sa ti se faca dreptate.
Problema este putin mai complicata....eu stau la mama mea intr-o singura camera (eu, mama si copilul), deci conditii foarte bune pt. copil nu sunt; sunt si insarcinata in 5 luni......deci voi naste in curand......apartamentul din care am fost alungata are 3 camere, acolo este mobila copilului, acolo copiii ar avea conditii bune de locuit.
Nu mi se pare corect ca eu cu 2 copii sa ma chinui intr-o sg. camera iar sotul meu sa stea in 3 camere.Nu fac decat sa ma gandesc la confortul copiilor mei.
Am citit ca aceasta ordonanta presedintiala ar trebui gandita f bine, ce ar trebui pus in balanta???/ ce ar atarna atat de mult incat sa nu fie respinsa?
Violenta fizica a sotului meu s-a manifestat o sg. data, atunci cand i-am zis ca trebuie sa divortam, de-a lungul casatoriei nu au fost violente fizice, mai mult verbale.......acum intre noi este de fapt un "razboi psihologic"....deci nu cred ca as fi pusa in poericol eu si copiii daca ne-am intoarce in casa......si oricum ar fi o situatie temporara pana la partaj, cand fiecare ne-am vedea de drumul lui.
Inca o data multumesc tuturor celor care m-au sfatuit....si va rog in continuare sa imi da-ti sfaturi pt a reintra in locuinta mea.
Se poate incerca varianta cu evacuarea sotului.
Aceasta ar avea sanse mai mari dar depinde si daca are unde sa locuiasca in alta parte.
Fiind vorba si de un copil minor exista aceasta posibilitate dar tot va trebui sa deschideti procesul de partaj anterior.

Alte discuții în legătură

Partaj pedrosolitar pedrosolitar Am divortat de sotie. am 4 copii majori si unul minor. Avem o casa ce am construit-o in timpul casatoriei dar terenul este mostenire parinteasca.Ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Ajutor (violenta domestica) sergiux3m sergiux3m Numele Meu este sergiu am 22 de ani si sunt din tulcea....poate nu are relevanta.......de ceva timp adica de vreo 6-7 ani viatza mea si a celorlanta 2 surori ... (vezi toată discuția)
Domiciliul copiilor in timpul divortului Maria_Enache Maria_Enache Sarbatori fericite tuturor! Sunt casatorita de 3 ani, iar cu sotul locuiesc de 10 ani, avem 2 copii minori. De cand ne cunoastem, a fost violent, abuzandu-ma ... (vezi toată discuția)