avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt - se poate retrage plangerea?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt - se poate retrage plangerea?

Buna ziua, imi cer mii de scuze daca nu am postat unde trebuie dar am remarcat site-ul acesta cand cautam raspunsul la o intrebare:
Se poate retrage plangerea in caz de furt?Si daca da il va scapa aceasta actiune pe prietenul meu de inchisoare?
Am aflat de curand ca o cunostinta o furat niste fiare vechi din o locatie(nu stiu de unde)o fost prins si da o marturisit ca el le-o luat.
Acuma mi-am amintit o scena dintr-un film in care tipul rau scapa daca reclamantul isi retrage plangerea(imi cer scuze dar chiar nu stiu chestiile juridice nici cat un bob de fasole) Prietenul meu are antecedente si o fost eliberat in jur de o luna
va rog frumos raspunde-ti urgent si inca o data mii de scuze daca nu am postat unde trebuie
Cel mai recent răspuns: Alexandru Bogdan , Avocat 19:51, 14 Martie 2011
sa ne gandim ca fierul vechi pe care l-a furat erau vreo 5 metri de cale ferata ori prezoanele de la roata unui autobuz.
mai este o gainarie?
furtul are incadrarea sa si daca prieteniul dvs a recunoscut si probabil asa a facut daca tinem cont ca e recidivist,o sa beneficieze de legea 202/2010 referitoare la reducerea limitelor pedepselor si va scapa mai usor.
succes
doberv a scris:

sa ne gandim ca fierul vechi pe care l-a furat erau vreo 5 metri de cale ferata ori prezoanele de la roata unui autobuz.
mai este o gainarie?
furtul are incadrarea sa si daca prieteniul dvs a recunoscut si probabil asa a facut daca tinem cont ca e recidivist,o sa beneficieze de legea 202/2010 referitoare la reducerea limitelor pedepselor si va scapa mai usor.
succes

Faceti din tantar armasar... din acest motiv penitenciarele sunt pline de oameni care fura te miri ce. Eu pot sa demonstrez ca aceasta fapta nu prezinta pericol social. Ca varianta 2 ar fi lg. 202/2010. este cu totul altceva..::magic:
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Martie 2011
avvalentina, utilizator
si de ce oameni care fura te miri ce nu ar trebui sa fie condamnati ?
am vazut oameni care au furat 10 lei si poate ca parea un fleac insa furase de la o pensionara de 75 de ani si care avea o pensie de 80 ron.
am vazut persoane care fura de fiecare data cate o sacosa de alimente dar o fac cel putin saptamanal.
altii fura stalpii de la poatile altora ca sa-l vanda la fier vechi.
altii muncesc si fac tot posibilul ca sa nu gresasca si o duc mult mai rau decat cei ce fura te miri ce .
e corect ?
Revenind la intrebare.
Domnul respectiv are sa primeasca pedeapsa inchisorii cu executare la care se va adauga si restul de peapsa ramas de executare si un eventual spor pentru recidiva postexecutorie care intre noi fie vorba ajunge pana la 10 ani.
Trebuie sa ia urgent legatura cu un avocat care printr-o minune poate reuseste un art18 ind 1.
Bafta!
omucuciocanu a scris:
Domnul respectiv are sa primeasca pedeapsa inchisorii cu executare la care se va adauga si restul de peapsa ramas de executare si un eventual spor pentru recidiva postexecutorie care intre noi fie vorba ajunge pana la 10 ani.

eu nu sunt de aceeasi parere.
va fi condamnat ,pedeapsa se va contopi cu restul ramas neexecutat din pedeapsa anterioara si se poate aplica un spor care nu poate depasi cuantumul pedepselor prin adunare.asta doar daca se aplica spor ,daca nu va ramane la pedeapsa cea mai mare fara sa se aplice spor.

Bafta!

Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Martie 2011
doberv, utilizator

Alte discuții în legătură

Mai multe condamnari DelevanuMarius DelevanuMarius Buna ziua!! In urma cu 2 luni un bun prieten de-al meu a fost retinut pe o perioada de 29 de zile pentru infractiunea de santaj.s-a constituit un flagrant..La ... (vezi toată discuția)
Furt pe timp de noapte,adica magazin spart alis04 alis04 prietenul meu impreuna cu un alt baiat au fost prinsi cand au spart un magazin....nu aveau produsele la ei dar se aflau langa magazin.au recunoscut fapta si ... (vezi toată discuția)
Furt cablu nelu1976 nelu1976 ce pedeapsa poate lua un individ care a fost prins furand cablu ....?mentionez ca mai avea si 1 an suspendare pentru tentativa de furt si era in perioada de 3 ... (vezi toată discuția)