avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt - se poate retrage plangerea?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt - se poate retrage plangerea?

Buna ziua, imi cer mii de scuze daca nu am postat unde trebuie dar am remarcat site-ul acesta cand cautam raspunsul la o intrebare:
Se poate retrage plangerea in caz de furt?Si daca da il va scapa aceasta actiune pe prietenul meu de inchisoare?
Am aflat de curand ca o cunostinta o furat niste fiare vechi din o locatie(nu stiu de unde)o fost prins si da o marturisit ca el le-o luat.
Acuma mi-am amintit o scena dintr-un film in care tipul rau scapa daca reclamantul isi retrage plangerea(imi cer scuze dar chiar nu stiu chestiile juridice nici cat un bob de fasole) Prietenul meu are antecedente si o fost eliberat in jur de o luna
va rog frumos raspunde-ti urgent si inca o data mii de scuze daca nu am postat unde trebuie
Cel mai recent răspuns: Alexandru Bogdan , Avocat 19:51, 14 Martie 2011
emma_woodhouse a scris:

Pai da, nu va contrazic,dar programele sociale la care faceti referire si a caror necesitate nu o contrest, raman o utopie.
Pana una alta, cum ar trebui sa fie tratati cei care comit doar ,,gainarii"? Sa nu fie pe depsiti? pai in acest caz ar trebui modificata legea.
Musulmanii ( dar poate au eliminat aceasta pedeapsa) taiau mana celui care fura.Si nu aveau bataie de cap, nu plateau salarii, nu se incarcau cu dosare ale unor gainari.
Sa admitem ca scopul pedepsei e din ce in ce mai greu de atins in ceea ce-i priveste pe cei condamnati.Dar raman cellalte functii ale pedepsei, pe care le-am amintit mai inainte si care i-ar putea pune pe unii sa se mai gandeasca inainte de a lua ceva ce nu-i apartine, indiferent din ce motive.
Ar fi preferabil cersitul? cersitul e activitate mai cinstita? Si cesetoria e incriminata.Cu toate acestea sunt cersetori la fiecare colt de strada.Aici se inchid ochii autoritatilor, si poate ca altfel am gasi cadavre ale celor care nu pot sau nu vor sau , din cine stie ce motiv, nu muncesc.

Discutia a depasit topicul. Multumesc pentru opinii!
Ultima modificare: Luni, 14 Martie 2011
avvalentina, utilizator
Furtul este o infractiune care este cercetată din oficiu. Conform dreptului penal român procesul penal pentru furt nu încetează prin retragerea plangerii de către partea vătămată. Organele de urmărire penale sunt obligate să se sesizeze din oficiu in cazul unor astfel de fapte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai multe condamnari DelevanuMarius DelevanuMarius Buna ziua!! In urma cu 2 luni un bun prieten de-al meu a fost retinut pe o perioada de 29 de zile pentru infractiunea de santaj.s-a constituit un flagrant..La ... (vezi toată discuția)
Furt pe timp de noapte,adica magazin spart alis04 alis04 prietenul meu impreuna cu un alt baiat au fost prinsi cand au spart un magazin....nu aveau produsele la ei dar se aflau langa magazin.au recunoscut fapta si ... (vezi toată discuția)
Furt cablu nelu1976 nelu1976 ce pedeapsa poate lua un individ care a fost prins furand cablu ....?mentionez ca mai avea si 1 an suspendare pentru tentativa de furt si era in perioada de 3 ... (vezi toată discuția)