avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tagada paternitatii-urmari?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tagada paternitatii-urmari?

Am dubii ca fiul meu este al meu.
Am declansat actiunea de tagada a paternitatii in instanta. Exista eventuale urmari daca in urma testului adn voi fi declarat 99,9% tatal lui?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:04, 3 Iunie 2008
Da, Cora, numai testul dde excludere are valoare absoluta si poate avea o probabilitate de 100%, nu si cel care arata in ce masura este tatal copilului, asa cum ai spus initial.

Domnule, cunosc multi oameni care, din lipsa de curaj ori din orgoliu, nu ar arata ca se indoiesc... sunt si barbati, dar si femei... In plus, mai exista chestiunea de fapt "cum sa-i spun in fata?", care e destul de importanta, caci suntem un popor care intelegem foarte putin importanta comunicarii.

Referitor la bluful dv., nu stiu ce consecinte va avea, dar presupun ca vi le-ati asumat. Intr-un cuplu care discuta, oricare din parteneri propunea celuilalt un test ADN care chiar nu ar fi avut valoare in instanta. Apoi, daca era nevoie, in instanta faceati un test serologic, depuneati si raspunsul testului ADN si se accepta. Astfe, ambele va costau, impreuna, mai putin decat v-ar fi costat numai testul AND la IML. :D
Un examen de gen la IML e 3600 de lei; un test comandat la o institutie din afara, cam 300-400 de euro, sub jumatate, cuprinzand tot, inclusiv testarea mamei etc.; un test serologic la IML, parca e 700 de lei.
Pe toata linia, castig.

Or, in cazul prezentat, cred ca nu veti avea nicio convingere formata, asa incat nu rezolva mare lucru. In plus, fara o discutie si prezentare concreta a indoielilor, mai afecteaza si relatia dintre parinti pe termen lung.

Important e sa intelegem ca nimic nu se obtine fara efort. Banii sunt efortul cel mai cerut al secolului, din pacate.
Daca sotul meu ar face asta, credeti-ma, as sti in ce masura ar fi capabil sa dea 3600 de lei pentru o expertiza, as sti daca de regula e un om care blufeaza, care merge pana la capat urmarind constanta un rezultat concret... Asa incat... rezultatul testarii sotiei este, din punctul meu de vedere, unul cu erori mari.
Dar... e numai punctul meu de vedere ... poate nu va cunosc eu sotia si atunci eroarea mare este a mea. Consider ca increderea, intr-o relatie, este esentiala si da o liniste partenerilor din ea.
Va doresc succes!
cora2006 a scris:

Puteţi oricând renunţa la judecată, iar dacă nu renunţaţi la judecată dar în instanţă nu solicitaţi proba cu expertiza medico-legală, instanţa va respinge acţiunea ca neîntemeiată.;)


Daca instanta respinge cererea dvs ca neintemeiata, singura problema este aceea ca daca nu sunteti tatal copilului nu veti mai putea ulterior sa va judecati din nou.Va loviti de autoritatea de lucru judecat.
Deci, mai complet spus, mai bine renuntati la judecata decat sa pierdeti procesul.

avocat Claudiu Lascoschi
Poate sotia sa imi trimita un raspuns scris pozitiv (o intampinare prin care sa arate ca e de acord cu testul de paterninate) si sa refuze interogatoriul?
Doream sa ii pun unele intrebari ....
Ultima modificare: Luni, 2 Iunie 2008
modar, utilizator
Nu contează dacă soţia este sau nu de acord cu administrarea interogatoriului. Cu privire la utilitatea, pertinenţa şi concludenţa probei se va pronunţa numai instanţa, pe baza motivelor pe care le invocaţi în susţinerea administrăriii acestui mijloc de probă.
Chiar dacă soţia răspunde prin întâmpinare sau personal, în faţa instanţei, că este de acord sau nu cu testul de paternitate nu are importanţă, atâta timp cât acest test este obligatoriu în această speţă pentru dovedirea acţiunii. Instanţa nu are cum să respingă o asemenea cerere, şi de asemenea, chiar dacă pârâta este de acord cu acţiunea reclamantului, expertiza tot trebuie făcută...;)
intrebarea concreta :
o pot obliga la interogatoriu ?
mentionez ca ea este de acord cu efectuarea testarii.

Alte discuții în legătură

Proces pentru paternitate florian_alexandru florian_alexandru buna ziua.am un copil de peste 1 an provenit dintr-o relatie nu tocmai serioasa cu un barbat.el acum nu recunoaste copilul si suntem in proces.prima data nu ... (vezi toată discuția)
Testul adn r.mihaela24 r.mihaela24 Costul testul ADN este mai scump daca se face prin instanta sau daca se face de comun acord?cum e mai bine ? (vezi toată discuția)
Dovedirea paternitatii ginutzajoco ginutzajoco buna seara , am si eu o intrebare, daca tatal nu vrea sa recunoasca copilul, eu pot sa il dau in judecata pt stabilirea paternitatii, insa cheltuielile le voi ... (vezi toată discuția)