avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tagada paternitatii-urmari?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tagada paternitatii-urmari?

Am dubii ca fiul meu este al meu.
Am declansat actiunea de tagada a paternitatii in instanta. Exista eventuale urmari daca in urma testului adn voi fi declarat 99,9% tatal lui?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:04, 3 Iunie 2008
Legea vă permite să solicitaţi în cadrul acestui proces proba cu interogatoriul pârâtei. Nu văd de ce instanţa nu ar admite-o...
Cereţi şi vi se va da!;)
Nu, nu aveti cum s-o obligati, daca ea nu se prezinta, ce faceti, o tarati acolo?

Dv. cereti interogatoriul. Instanta apreciaza daca admite proba sau nu. Deci, in acest punct, nu mai depinde de dv. Asa incat, daca se admite interogatoriul, instanta decide aceasta, nu tine de dv.

Apoi, presupunem ca se admite (nu vad o obligatie, de regula se admit martori si se considera de ajuns; daca nu motivati, instanta nu vad de ce sa nu limitaze aceasta proba; pe langa martori, nu vad utilitatea probei). Ea nu se prezinta. In acest caz, interogatoriul se va interpreta impotriva ei (la cerere sau din oficiu, conform 225 Procedura).

In consecinta, da, procesul se poate termina fara sa-i luati, efectiv, un interogatoriu, chiar daca in sens juridic el a produs efecte.

Daca doriti mai mult decat orice sa-i adresati cateva intrebari, va recomand un avocat care, in primul rand, sa argumenteze necesitatea acestei probe si apoi, sa veniti cu el pregatit si sa cereti administrarea lui in acea sedinta. Nu e o garantie, depinde de instanta, dar e mai probabil.
nu am martori...
nu am probe ..
sunt sanse sa imi fie respinsa actiunea de tagada a paternitatii?
Chiar daca sotia e de acord cu testul de paternitate dar nu si interogatoriul?
Domnule, parca vorbesc in gol. Ce va spune avocatul, ca nu va putem clarifica noi, aici, toate necunoscutele... ar fi discutii interminabile...
Noi va putem da o idee, mergeti la o consultatie juridica mai departe.
Ea nu trebuie sa fie de acord cu interogatoriul, vi s-a mai spus...

E posibil sa castigati si fara martori, doar pe baza ADN, depindde de rezultat. NOrmal ca sunt sanse sa va fie respinsa actiunea, doar nu credeti ca toti oamenii care introduc o astfel de actiune automat castiga? Astfel, de ce ar mai fi necesar un proces, de ce nu afcem ca introducerea actiunii sa fie echivalenta cu o hotarare de castig?

Mergeti la un avocat.
modar a scris:

nu am martori...
nu am probe ..
sunt sanse sa imi fie respinsa actiunea de tagada a paternitatii?
Chiar daca sotia e de acord cu testul de paternitate dar nu si interogatoriul?


Problema dvs apare daca testul ADN nu poate fi facut din motiv ca respectivul nu se prezinta la recoltarea probelor.
Daca nu aveti martori pot aparea probleme serioase pana acolo incat sa va fie respinsa actinea.
Nu vad ce probe veti avea in lipsa testului ADN.
Consultati un avocat care sa inteleaga toata situatia si care sa va si reprezinte la proces.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces pentru paternitate florian_alexandru florian_alexandru buna ziua.am un copil de peste 1 an provenit dintr-o relatie nu tocmai serioasa cu un barbat.el acum nu recunoaste copilul si suntem in proces.prima data nu ... (vezi toată discuția)
Testul adn r.mihaela24 r.mihaela24 Costul testul ADN este mai scump daca se face prin instanta sau daca se face de comun acord?cum e mai bine ? (vezi toată discuția)
Dovedirea paternitatii ginutzajoco ginutzajoco buna seara , am si eu o intrebare, daca tatal nu vrea sa recunoasca copilul, eu pot sa il dau in judecata pt stabilirea paternitatii, insa cheltuielile le voi ... (vezi toată discuția)