avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... presedintele asociatiei de proprietari refuza sa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

presedintele asociatiei de proprietari refuza sa semneze cererea de intrare in asociatie,

Sunt proprietar persoana fizica al spatiului comercial din constructie de la parter bloc si am depus o cerere catre presedintele asociatiei de proprietari sa intru in asociatie intrucat am obligatii dar doresc sa am si drepturi ca ceilalti proprietari. Presedintele refuza sa semneze cererea motivind ca eu nu sunt proprietar de apartament ci de spatiu comercial. In legea 230 am citit ca am dreptul sa intru in asociatie dar se refuza, ce pot sa fac cui sa ma adresez intrucat doresc sa intru in asociatia de proprietari ca membru. Am platile la zi catre asociatie.
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2011
mesterul1, utilizator
Cel mai recent răspuns: carmenalinamihai , utilizator 23:44, 29 Iunie 2011
Bine ca a inteles...
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2011
Armenteros, utilizator
stau intr-un complex rezidential, in care s-a constituit asociatia de proprietari.
Presedintele spune ca asociatia nu are sediu...! si ca el din generozitate si-a pus la dispozitie firma , adica a dat un nr de telefon mobil si un fax unde am putea sa ne adresam domniei sale!
Am cerut inscrierea mea in asociatie , prin fax... cu confirmare de primire, mentionez ca faxul de pe care am trimis cererea trimite confirmarea de primire inclusiv cu textul pe care l-ai trimis.Mi s-a refuzat inscrierea verbal momentan...., acesta imi spune ca trebuie sa ia o hotarare cand se convoaca comitetul executiv, ca nu are cum sa imi aprobe el cererea fara acordul acestui for din care face parte si ca imi va raspunde in 30 de zile.
intrebarea mea este , cf legii 230 art.7"Înscrierea ulterioară în asociaţia de proprietari a proprietarilor care nu au fost prezenţi la adunarea de constituire şi se face la cererea acestora, fără alte formalităţi. "
este necesar sa astept cele 30 de zile sa vad ce decizie ia acest for sau nu, ce insemna fara alte formalitati? ar trebui sa ma adresez unui avocat care sa faca o notificare si eventual sa ma reprezinte in instanta?
multumesc

Ultima modificare: Marți, 28 Iunie 2011
carmenalinamihai, utilizator
Nu, nu trebuie sa stati 30 zile sa va raspunda sau sa fie de acord. Puneti-i textul legii in fata. Mai bine n-avea sediu si fax, dar sa fi stiut legea si sa o fi aplicat-o.

N-avem loc de atata pretiozitate, ce sa spun, mare sef!
multumesc de raspuns,Legea i-am pus-o, dar refuza verbal aprobarea cererii, de aceea mi-a spus ca tb sa astept sa imi dea in scris hotararea in temen de 30 de zile
Diferenta dintre un proprietar care a participat la AG de constituire, a semnat toate documentele , inclusiv acordul de asociere si un proprietar care nu a semnat toate aceste documente, este ca cel din urma, desi poate participa la lucrarile AG, nu are drept de vot, nu poate fi ales in structura organizatorica a asociatiei - insa, acesta are toate obligatiile legale ca si un membru cu drepturi depline.
Ei, sigur ca neparticiparea la o AG de constituire a as. prop. poate avea cauze multiple printre care ce-a mai des intalnita este dobandirea proprietatii prin cumpararea acesteea cu mult dupa constituirea as. prop., astfel incat legiuitorul a prevazut si posibilitatea inscrierii ulterioare in as. prop. printr-o cerere simpla la cre trebuiesc anexate documentul de dobandire a proprietatii, copii ale actelor de identitate, eventual acordul de asociere.
Presedintele care procedeaza altfel, de obicei nu cunoaste prevederile legale, ori isi da o importanta mai mare printre ”muritorii de rand”, asa de smecher ce este el, pe persoana fizica - vorba cuiva...
De obicei in cartierele rezidentiale, fiecare cladire are prevazut din constructie (prop. comuna) si o mica incapere cu destinatie speciala - sediul as. prop. Ca el a pus la dispozitie firma sa, denota odata in plus ca ii place sa fie sef, sa aiba totul sub control. Nu ar fi rau daca nu ajunge la paranoia...
Functie de interesele pe care le aveti, in urmatoarea AG puteti discuta despre apucaturile de mare grangur a presedintelui dvs. Acum ca mai asteptati 30 de zile, nu mai conteaza la drept vorbind, insa gestul ma deranjeaza si pe mine, dar pe dvs.?

Alte discuții în legătură

Camera cu sediu de asociatie de proprietari nicola mihaela nicola mihaela :la parterul blocului este o camaruta 7mp care pe doua laterale se invecineaza cu o familie X iar deasupra cu familia y. Acolo in acte este sediul de ... (vezi toată discuția)
Modificarea adresei asociației silviu_n silviu_n Bună seara și bine v-am găsit! Asociația de care este vorba are adresa, de la înființare, la adresa administratorului în funcție la ... (vezi toată discuția)
Infiintarea unei asociatii de proprietari raduinea52 raduinea52 Buna ziua.In L. nr.230/2007, referitor la sediul A.P., nu se face diferentiere intre sediul social sau punct de lucru. Se spune pur si simplu sediu. La ... (vezi toată discuția)