avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... executare silita membru asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

executare silita membru asociatie proprietari

Buna seara,
In asociatia de proprietari pe care o reprezint si care este administrata financiar de o societate de profil , avem un membru al asociatiei, ce detine spatiul comercial de la parter( persoana juridica) care a primit de curand o somatie de plata pentru un credit imobiliar neachitat in termen si ca urmare ne-am trezit cu un afis la usa respectivului prin care banca creditoare scoate spatiul la vanzare. Nimic spectaculos pana aici doar ca acea societate a acumulat si la asociatie datorii de cca 1900 ron. Intrebarea mea este ce demersuri trebuie intreprinse pentru a ne aseza si noi la masa credala pentru a ne recupera aceste datorii. Nu stiu in acest moment daca societatea este in lichidare sau insolventa. Banuiesc ca de acest aspect de a ne inscrie la masa credala trebuie sa se ocupe departamentul juridic al firmei care ne administreaza financiar...Altfel riscam sa suportam noi , ceilalti proprietari datoria respectiva fata de asociatie, iluminat, salubritate, utilitati apa...etc Astept raspunsul dvs.deoarece astazi , vineri, s-a pus afisul si nu am mai avut timp sa facem nici un demers...deci luni trebuie de urgenta sa actionez cum este mai bine pentru asociatie...
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:09, 12 Martie 2011
Probabil ca cea mai rapida cale ar fi instituirea unui privilegiu imobiliar si in acelasi timp actionarea in instanta.
Privilegiul imobiliar pote sa-l instituie presedintele in 2 zile.
Apoi presedintele sa pregateasca urgent un dosarel cu ultima lista de plata, privilegiul imobiliar si o adresa catre cel care a pus afisul (banca, executor, lichidator...). si solicitati ca din suma obtinuta in urma valorificarii prin vanzare a imobilului sa vi se repartizeze si dumneavoastra suma din privilegiu.
Intre timp va si judecati in instanta.
Daca, sa presupunem ca se vinde spatiul inainte de a obtine o hotarare in instanta, executorul poate sa retina, sa blocheze in contul sau suma solicitata de asociatie (prin acel privilegiu) pana cabd o sa obtineti hotararea definitiva in instanta. Si-atunci va elibereaza banii.
Noi avem de luat suma de 13000 lei blocati in contul executorului care a vandut un apartament recent. Executorul ne-a virat in contul nostru doar suma pentru care aveam hotararea irevocabila. Dar avand inca un proces pentru suma de 13000 lei, proces inca neterminat, am procedat, asa cum am spus, la instituirea privilegiului imobiliar.
Multumesc pentru sfaturi. Sunt presedinte al asociatiei, nou ales, si nu am mai intalnit situatii de acest gen. Dat fiind ca trebuie sa ma misc foarte repede as vrea sa ma indrumati , in sensul ca , ce trebuie exact sa faca presedintele de asociatie pentru a institui privilegiu imobiliar, Multumesc mult.
Mergeti la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara. Soliciati un formular pentru instituirea privilegiului. Puteti sa-l descarcati si de pe internet. Dar mergand acolo mai puteti intreba cate ceva, vedeti programul...
Faceti un dosar cu acest formular completat, ultimele 3 liste de plata, codul fiscal al asociatiei, Incheierea judecatoreasca de infiintare a asociatiei, o adresa semanta de presedite si stampilata prin care soliciati instituirea privilegiului, o decalratie a presedintelui pe propria raspundere ca documentele depuse sunt corecte si conforme cu originalele. Depuneti aceste, vedeti daca va mai solicita si altele, platiti taxa si daca e totul in regula va elibereaza documentul de instituirea privilegiului in 2-3 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creante de la un apartament care se afla in executare juecatoreasca florip florip un locatar al asociatiei de prioprietari (pers.juridica) garanteaza (gireaza) cu apartamentul, un credit bancar pentru a alta persoana fizica in favoarea ... (vezi toată discuția)
Instituire privilegiu imobiliar - continuare procedura... viorelh viorelh Buna ziua, S-a instituit privilegiu imobiliar catre un proprietar - societate comerciala - care a acumulat datorii la asociatie , spatiul respectivei fiind ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar instituit dupa intrarea in executare silita igaby2003 igaby2003 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti asupra urmatoarei situatii: Intr-o asociatie de proprietaria avut loc o executare silita efectuata in numele unei banci. De ... (vezi toată discuția)