avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Desfiintare asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Desfiintare asociatie de proprietari

La o asociatie de proprietari, auzindu-se, ca o sa trebuiasca sa se plateasca niste bani in plus pentru presedinte, cenzor, administrator( 20,8%, 0,85%.....) ,la adunarea generala care va avea loc in aprilie, au spus ca ei o sa voteze pentru desfiintarea asociatiei. Sa spunem ca o sa se intample asta. RAJA, RADET-ul cum mai furnizeaza utilitatea, sau cui, daca nu mai exista asociatia ca entitate.Stie cineva o alta forma de ,,colaborare'' intre RADET si oamenii din desfiintata asociatie ? (in afara de contracte de furnizare cu fiecare proprietar in parte). O zi buna!
Cel mai recent răspuns: gigiz , utilizator 21:02, 16 Decembrie 2018
claudiaopen a scris:

Si daca angajam firme pentru administrare pot exista asociatiile. Notiunile nu se exclud.

Care asociatii pot exista, ca vorbiti despre desfiintarea lor?

Ce impozite la stat platesc asociatiile de proprietari?
Dv. confundati impozitele platite pentru munca sau prestare de serviciipe care le are in obligatia de a le achita catre stat orice persoana care munceste si orice entitate care contracteaza sau angajeaza munca si care sunt obligatorii in orice calitate s-ar gasi acestea, persoane fizice sau persoane juridice......cu niste impozite (?) pe care le-ar plati asociatia de proprietari ca e asociatie de proprietari si nu altceva....

Daca nu exista asociatia de proprietari care, prin personalitatea sa juridica, sa poata face contractari sau angajari, cine angajeaza firmele de administrare? O persoana fizica? Isi pune buzunarul la bataie acel proprietar, persoana fizica sa faca pe angajatorul? Si acestora, firmelor de administrare sau prestari servicii, nu trebuie sa le achitati prestatia plus taxele pe munca pe care le platesc acestea catre stat?
Notiunile nu se exclud

Ba se exclud....si inca total!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
adica eu daca mi vand apartamentul si plec raman in asociatia de proprietari ?

sau vreau sa ma retrag din asociatie pt ca nu mai vreau , m-am asociat la cerere si ies la cerere nu pot ?
ba da

ba da!
E vorba de desfiintarea asociatiei, nu de iesirea din asociatie...daca cititi exact tema si mesajul!
@claudiaopen,
Chiar ma gandeam ca cineva mai ager la minte imi va raspunde asa. Cum adica, nu am / avem posibilitatea de a desfiinta o as. de prop. ? Ba da si chiar ne-ati aratat ca in mod teoretic si poate chiarsi practi se poate desfiinta o as. prop., cu statut si chiar fara statut. De exemplu, locuiti intr-un mic ansamblu de case 4-5 familii, asociati in as. prop. si primiti vestea ca acel ansamblu se demoleaza pentru ca uite, chiar pe-acolo s-a hotarat constructia unui bulevard. Cum procedati in acest caz, sa zicem ca in Statut nu ati prevazut acest aspect? Haideti sa fim seriosi. teoretic este f. usor, practic este mai greu - vedeti ce-a scris @elga50 si eu chiar la aceste situatii ma gandeam. Si daca nu ma credeti, chiar aici pe forum au fost expuse niste situatii in care 2 (doi) proprietari (neasociati) nu 20, nu 120 nu se intelegeau de la plata facturii la apa - in conditiile in care "titularul" de contract era doar unul dintre ei... Si cate alte situatii mai sunt, sa fim noi sanatosi - dar vedeti ca mai sus este un link, poate mai lecturati si de-acolo cate ceva si mai vorbim...
ba da!
E vorba de desfiintarea asociatiei, nu de iesirea din asociatie...daca cititi exact tema si mesajul!
daca iesi ddin asociatie atunci ramai chiriasul lor! nu mai ai dreptul la vot in asazisa adunare!! daca ramai te poti duce in adunare sa te certi cu ei!! eu oricum sunt pentru contracte directe cu furnzorii de servicii!! si desfiintarea asciatiilor!!

Alte discuții în legătură

Refuzul președintelui asociației de a ne aproba desprinderea din asociația de proprietari zmarius zmarius Locatarii unei scări de bloc vrem să ne montăm apometre cu citire la distanță, dar președintele asociației de proprietari și administratorul nu sunt de ... (vezi toată discuția)
Factura incarcata la intretinere, ma fura administratorul Euroinvest Euroinvest Buna seara, Sant proprietara unui apartament cu 3 camere din sect.5; de aproape doi ani de zile nu mai locuiesc in acest apartament,ne-am mutat in alt ... (vezi toată discuția)
La asociația de proprietari avem mari probleme cu președintele ... Amanolesei Petru Amanolesei Petru La asociația de proprietari avem mari probleme cu președintele de asociație care comite abuzuri foarte grave. Am votat schimbarea, dar acesta a fugit din ... (vezi toată discuția)