avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Desfiintare asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Desfiintare asociatie de proprietari

La o asociatie de proprietari, auzindu-se, ca o sa trebuiasca sa se plateasca niste bani in plus pentru presedinte, cenzor, administrator( 20,8%, 0,85%.....) ,la adunarea generala care va avea loc in aprilie, au spus ca ei o sa voteze pentru desfiintarea asociatiei. Sa spunem ca o sa se intample asta. RAJA, RADET-ul cum mai furnizeaza utilitatea, sau cui, daca nu mai exista asociatia ca entitate.Stie cineva o alta forma de ,,colaborare'' intre RADET si oamenii din desfiintata asociatie ? (in afara de contracte de furnizare cu fiecare proprietar in parte). O zi buna!
Cel mai recent răspuns: gigiz , utilizator 21:02, 16 Decembrie 2018
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
da vad ca esti foarte inversunat de raspunzi la toate topicurile pe tema asta
becul pe scara cine ti-l aprinde?liftul cum il platesti?curatenia pe scara cine o face?
visati numai furturi si abuzuri...asta e traiul la bloc, iar daca nu va convine mutati-va la casa
Caz concret pur si simplu presedintele si-a dat demisia iar nimeni dintre proprietari nu mai vrea sa preia ,,presedintia". Conform L196/2018 am incadrat un administrator autorizat dar presedinte si cenzor nu vrea nimeni sa fie s-au facut deja 3 sedinte pe aceasta tema ... asociatia este foarte mica dar peste 10 proprietari.
Ultima modificare: Duminică, 21 Octombrie 2018
meli75, utilizator
Si care e intrebarea?
Presedintiele demisionar ramane presedinte in exercitiu pana la alegerea unui nou presedinte (poate fi si aceeasi persoana daca se razgandeste).
Conform art 55 pct (8):
În cazul demisiei unui membru al comitetului executiv al asociației de proprietari, membrul demisionar își exercită toate atribuțiile și răspunderile până la data alegerii unui nou membru al comitetului executiv în locul acestuia.
Ultima modificare: Duminică, 21 Octombrie 2018
CipM, utilizator
Multumesc CipM dar daca era asa simplu nu mai intrebam cunosc prevederile legii 196 dar presedintele a demisionat inainte de intrarea in vigoare a legii cand nu exista ,,aceasta imbunatatire" (am mentionat ca am facut deja 3 sedinte si nimeni nu vrea. Singurul lucru bun din aceasta lege (probabil facuta de cei care nu au locuit la bloc in viata lor) este cu subcontractarea facuta de furnizorii de utilitati care practic in cazul nostru nu o vad realizabila pentru ca ar necesita lucrari in apartamentul ,,rauplatnicului" doar ca teoretic suna foarte bine ...
Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2018
meli75, utilizator
Ramane sa tot faceti periodic sedinte pana cand binevoieste cineva sau pana cand vă va ajunge cutitul la os si va trebui o recontractare sau reviziie majora (gaze) pe care n-o veti mai putea face fara presedinte. Sau cand va exista un rau platnic ce trebuie actionat in justitie. Cand o sa ramaneti fara utilitati, se va gasi cineva.
Pt cenzor angajati o firma.

Alternativa e sa desfiintati asociatia (va retrageti cu totii din asociatie) doar ca trebuie sa recontractati in nume propriu (utilizator casnic colectiv) - cineva va trebui sa-si ia raspunderea si sa fie imputernicit de toti ceilalti proprietari sa faca recontractarea, deci ar fi ca si cum ar fi presedinte.
Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2018
CipM, utilizator

Alte discuții în legătură

Refuzul președintelui asociației de a ne aproba desprinderea din asociația de proprietari zmarius zmarius Locatarii unei scări de bloc vrem să ne montăm apometre cu citire la distanță, dar președintele asociației de proprietari și administratorul nu sunt de ... (vezi toată discuția)
Factura incarcata la intretinere, ma fura administratorul Euroinvest Euroinvest Buna seara, Sant proprietara unui apartament cu 3 camere din sect.5; de aproape doi ani de zile nu mai locuiesc in acest apartament,ne-am mutat in alt ... (vezi toată discuția)
La asociația de proprietari avem mari probleme cu președintele ... Amanolesei Petru Amanolesei Petru La asociația de proprietari avem mari probleme cu președintele de asociație care comite abuzuri foarte grave. Am votat schimbarea, dar acesta a fugit din ... (vezi toată discuția)