avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... coordonate cadastrale modificate de ocpi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

coordonate cadastrale modificate de ocpi

Buna ziua,

in 2003 am achizitionat o suprafata de teren respectand prevederile legale (contract de vanzare-cumparare, cadastru), am intabulat dreptul de proprietate si ulterior am obtinut autorizatie de construire imobil pentru care sunt in posesia unui proces verbal de finalizare eliberat de Primarie. Saptamana trecuta am luat legatura cu un cadastrist pentru realizare cadastru imobil si intabulare in CF.
Facand demersurile legale de la OCPI primim o hartie cum ca coordonatele cadastrale initiale nu sunt aceleasi cu cele inregistrate la ei si ca nu se poate intabula nimic in CF pana nu se solutioneaza suprapunerile existente... (despre care evident eu nu stiu nimic)
Putea OCPI sa modifice coordonatele cadastrale fara sa ma intrebe si pe mine daca sunt sau nu de acord? Ce variante am pentru solutionarea (rapida) a situatiei?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: goe_07 , utilizator 15:04, 16 Martie 2011
Cel care face primul intabularea are intaietate.Inca o data-vorbiti cu cel care v-a facut planul, stabiliti exact coordonatele si duceti-va cand ati fost convocat la OCPI.Suprapuneri se isca doar cand sunt masurari diferite in timp-a dvoastra este recenta(asa am inteles-in stereo 70) deci vedeti ceilalti cum au masuratorile-cu ruleta, sistem Gauss,-mai vechi).Vedeti ce va spun ca nu corespunde , cei de la OCPI.
Situatia e mai complicata . Tot terenul are 1 ha , e impartit in n loturi despartite de un drum de servitute . Exista un litigiu de suprapunere pe rol pentru jumatate din teren (vis-a-vis ) de mine , si s-a castigat pana la Curtea de Apel . Eu nu am fost insa in litigiu si am terminat lucrarea si acum vreau sa intabulez casa . Acele coordonate x , y sunt facute in sistem stereo 1970 , sunt corecte numai ca vor sa ne puna pe cei ce am construit sa ne mutam casele . Problema este : cum au aparut coordonatele noi la OCPI cata vreme nici un proprietar nu a semnat vreun act in acest sens ( doar nu eram nebuni sa semnam ca suntem de acod sa ne mutam casele ) ? . In extrasul de informare mi-au cerut " Sa ma pun de acord cu coordonatele " altfel nu pot intabula casa . Eu cred mai degraba ca este un caz penal - ori au falsificat semnaturile noastre - si le-au modificat singuri , ori merg pe intimidare si au emis acum o hartie falsa pentru a ne convinge sa semnam .
Partea de vis a vis care a fost in litigiu are cadastrul facut pana la drumul de servitute. Cel putin asa inteleg eu.Partea pe care sunteti d-voastra si care nu a fost parte in proces(asa ati spus) nu are treaba cu partea de dincolo de drum.Tot cadastristul este cel care poate rezolva-iar in privinta pretentiilor, faptul ca nu ati fost parte in litigiu, nu au de ce sa va ceara d-voastra ceva.
La OCPI aratati acest lucru-nu exista opozabilitatea actiunii respective fata de d-voastra, prin urmare nu au de ce sa va blocheze.
-n 2003 planul de amplasament si delimitare pentru proprietar nu avea coordonate inscrise. acestea in tabel apar doar pe exemplarul ocpi.
acest exemplar are doar stampila autorizat si viza cadastru.
-teoretic si legal - in cazul unei "schimbari" a coordonatelor (in cazul in care nu au fost corecte) si evident fara a schimba forma(dimensiunile parcelei) autorizatul intocmeste alt plan si "anumta" proprietarul.
-sau schimbarea se face de inspectorul ocpi printr-un referat.
-DAR, schimbarea coordonatelor nu va afecteaza!!!! faptul ca aveti x=258954.235 si y=245862.235 la coltul gardului nu are legatura cu pozitionarea constructiei dvs in interiorul limitelor proprietatii ( aceasta se afla cu coltul tot la 258954.235+10m si 245862.235+5.5m )
- problema dvs e ca autorizatul cadastru nu v-a explicat despre ce este vorba!!!
- in cazul unei suprapuneri virtuale (in coordonate) sau reale cel care se "suprapune" adica al doilea autorizat cu parcela vecinului este oprit in "tentativa de intabulare" - (urmand o procedura standard in care vi se putea cere sa semanti o declaratie ca sunteti deacord cu schimbarea coordonatelor - pe HARTA nu si in realitate : garduri, limite etc)
- in bazele de date ocpi exista insa anomali de acest gen (parcelele sunt suprapuse) este ori vina exclusiva a inspectorului ocpi sau vina sistemului #-o in 2003 planul (PAD) dvs era doar pe hartie iar in 2008 un vecin a intrat direct in baza de date in jurul lui era "gol" lucrarea a fost avizata si apoi au gasit in arhiva lucrarea dvs = 2 amplasamente avizate si suprapuse (=Romania)
- in concluzie daca e o suprapunere virtuala !!!! nu va afecteaza limite, suprafata, forma parcelei. Autorizatul cadastru face o documentatie de repozitionare, taxa ocpi =gratuit si apoi doc de notare constructie.
- daca va afecteaza proprietatea cautati un avocat #-o pentru un proces impotriva Statului Roman (si daca castigati va rog faceti public asta - mai sunt cateva mii de contribuabili care asteapta fara sa faca nimic o minune)
Imprejmuirea mea a fost facuta in 2005 si constructia in 2007 in conditiile in care nu era construit nimic in zona ( camp de gunoaie fara repere ) . Suprapunerea exista peste drum iar in spatele meu exista fizic acea suprafata ( a nimanui ) . Ideea este ca terenul suprapus este al primarului si a trebuit probabil sa faca niste " artificii " ca sa iasa al lui intreg pentru ca pe cel din spate nu poate face nimic deoarece are o latime de 8 m .
Oricum lotul a fost intabulat printre primele din zona deoarece nu era nimic construit si evident ca am fost foarte atent ca masuratorile sa fie facute corect tocmai pentru a nu avea mai tarziu probleme .
Pe parcursul procesului a fost facuta - la cererea instantei inclusiv o expertiza topo si o contraexpertiza ( in 2008 ) ambele stabilind ca amplasamentele sunt corecte ( pentru tot lotul de 1 ha si pe fiecare parcela in parte ) .
Procesul verbal de receptie al casei l-am obtinut in 2009 .
Si cu toate astea , in hartia oficiala de la OCPI acum " nu am amplasamentul corect " .

Alte discuții în legătură

Cadastru adriana dj adriana dj am o hotarare definitiva si irevocabila pot face cadastru si intabularea dupa schita facuta de expert in timpul procesului sau trebuie sa platesc un alt ... (vezi toată discuția)
Cadastre incorecte sau inselatorie? wdy77 wdy77 Am o nelamurire...eu am un teren intravilan de 1876mp pe care am facut cadastrul in oct 2010 fiind 1906 mp masurati in cadastru...vecinii mei vor sa vanda si ... (vezi toată discuția)
Incredibil! o suprapunere de cadastre halucinanta! V7A7 V7A7 In 2003 am achizitionat un teren de 2400mp (initial extravilan) cu toate actele care trebuiau ,cadastru(in coordonate locale) intabulare in cartea ... (vezi toată discuția)