avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... coordonate cadastrale modificate de ocpi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

coordonate cadastrale modificate de ocpi

Buna ziua,

in 2003 am achizitionat o suprafata de teren respectand prevederile legale (contract de vanzare-cumparare, cadastru), am intabulat dreptul de proprietate si ulterior am obtinut autorizatie de construire imobil pentru care sunt in posesia unui proces verbal de finalizare eliberat de Primarie. Saptamana trecuta am luat legatura cu un cadastrist pentru realizare cadastru imobil si intabulare in CF.
Facand demersurile legale de la OCPI primim o hartie cum ca coordonatele cadastrale initiale nu sunt aceleasi cu cele inregistrate la ei si ca nu se poate intabula nimic in CF pana nu se solutioneaza suprapunerile existente... (despre care evident eu nu stiu nimic)
Putea OCPI sa modifice coordonatele cadastrale fara sa ma intrebe si pe mine daca sunt sau nu de acord? Ce variante am pentru solutionarea (rapida) a situatiei?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: goe_07 , utilizator 15:04, 16 Martie 2011
Deoarece a fost si un litigiu care a dat solutia respectiva pe baza coordonatelor prezentate la momentul litigiului, printr-o expertiza si contraexpertiza, nu aveti de ce sa va faceti griji.
Aratati la OCPI sentinta data pe baza respectivelor expertize-deci a coordonatelor respective, si in termenul de 15 zile de la respingerea intabularii, dati-i in judecata.Alta solutie nu este-ar mai fi totusi posibilitatea sa va inscrieti in audienta la ANCPI,la directorul ANCPI, avand pregatita si o hartie pe care sa o depuneti, prin registratura, aratand situatia.Directorul are audiente in fiecare Luni la ora 13-va inscrieti de VINERI, prin telefon-vedeti www.ancpi.ro-audiente.

Va tin pumnii si se pare ca nu sunt singura=D>=D>=D>=D>
cristi_tudose a scris:

Pe parcursul procesului a fost facuta - la cererea instantei inclusiv o expertiza topo si o contraexpertiza ( in 2008 ) ambele stabilind ca amplasamentele sunt corecte ( pentru tot lotul de 1 ha si pe fiecare parcela in parte ) .
.


Daca detineti hotararea instantei .ramasa definitiva si irevocabila ,in temeiul art 50 din L nr 7/1996, depuneti cerere la OCPI de notificare a hotararii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru adriana dj adriana dj am o hotarare definitiva si irevocabila pot face cadastru si intabularea dupa schita facuta de expert in timpul procesului sau trebuie sa platesc un alt ... (vezi toată discuția)
Cadastre incorecte sau inselatorie? wdy77 wdy77 Am o nelamurire...eu am un teren intravilan de 1876mp pe care am facut cadastrul in oct 2010 fiind 1906 mp masurati in cadastru...vecinii mei vor sa vanda si ... (vezi toată discuția)
Incredibil! o suprapunere de cadastre halucinanta! V7A7 V7A7 In 2003 am achizitionat un teren de 2400mp (initial extravilan) cu toate actele care trebuiau ,cadastru(in coordonate locale) intabulare in cartea ... (vezi toată discuția)