avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcool la volan

buna am si eu o intrebare. am fost oprit de politie in data de 18 ora 2 si am fost testat si mia iesit 041 in arerul experat am fost dus la spital pt probe biologice si dupa 2 saptamani au venit rezultatele adica 090 in sange . intrebarea este ..daca mai pot cere o a 2 proba biologica mentionez ca nu mi sa cerut a doua proba la spital... va multumesc
Cel mai recent răspuns: sandel1 , utilizator 23:06, 13 August 2008
sandel1 a scris:

nu se poate gasi un motiv sa cer recalcularea alcolemiei?

Vad ca insisti asupra recalcalcularii. Lamureste-ma ce intelegi prin recalculare. Eu, cel putin, sunt complectalmente nelamurit. Prin recalculare, in cazul alcoolemiei, inteleg stabilirea prin calcul a acesteia la data si ora accidentului. Pentru aceasta recalculare sunt necesare cunoasterea a valorilor alcoolemiei in doua momente diferite (la o ora diferenta intre ele).
Avand in vedere ca ai fost fost depistat cu valoarea alcoolului peste 0,40 in aerul expirat ai fost condus la o unitate medicala pentru recoltarea de sange si stabilirea alcoolemiei. In procesul verbal de recoltare nu se face nicio referire la cea de a doua proba? In toate procesele verbale pe care le-am vazut (de la accidente rutiere) se facea aceasta referire.
Cat timp a trecut din momentul in care te-a oprit politia si momentul recoltarii sangelui?
din momentul in care am fost oprit de politie si momentul recoltarii sangelui au trecut 2 ore iar in procesul verbal de recoltare nu se face nici o referire la a 2 proba . vrea sa precizez ca nu am avut nici un accident...ce pot sa fac sa fie bine sa scap vreo amenda ? va multumesc mult
sandel1 a scris:

din momentul in care am fost oprit de politie si momentul recoltarii sangelui au trecut 2 ore iar in procesul verbal de recoltare nu se face nici o referire la a 2 proba . vrea sa precizez ca nu am avut nici un accident...ce pot sa fac sa fie bine sa scap vreo amenda ? va multumesc mult

Sa fi fericit daca scapi cu o amenda si cu suspendarea pe timp limitat a dreptului de conducere. Pentru o alcoolemie de 0,90 se intocmeste dosar penal.
aseara am fost oprit de un echipaj de politie si verificat cu alcooltestul.mi`a iesit 0.54.mi`au fost recoltate si probele biologice,acum astept raspunsul.la ce ma pot astepta.nu am avut permisul la mine,le`am dat doar buletinul.nu am primit nici un act nimic....doar ca mi`a adus la cunostinta sa duc permisu in 5 zile.la ce sa ma astept?dosar penal?
Alcoolemia va iesi 1...1,1, poate 1,2. Oricum peste limita de 0,8.
Urmeaza dosar penal pentru conducere in stare de ebrietate, retinerea permisului de conducere si eliberarea unei dovezi fara drept de conducere, condamnarea, probabil, cu suspendare. Dupa ce hotararea judecatoreasca ramane definitiva si irevocabila permisul de conducere se anuleaza. Ai dreptul sa te prezinti la un nou examen pentru dobandirea permisului de conducere dupa un an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti
Numai bine.

Alte discuții în legătură

Ce se poate întâmpla dacă inițial am fost testat cu etilotestul, dar ulterior am refuzat recoltarea de probe biologice? Adrian Chisiu Adrian Chisiu daca nu am fost testat cu etilotestul inițial , dar ulterior am refuzat recoltarea de probe biologice , ce se inatmpla ? (vezi toată discuția)
Dosar penal - alcoolemie 1,18 in aerul expirat mary12345 mary12345 am nevoie de niste raspunsuri si sfaturi sambata noaptea am fost oprit de catre echipajul de politie,veneam de la discoteca unde am consumat bauturi ... (vezi toată discuția)
Accident rutier (sub influenta bauturilor alcoolice) Lepy Lepy buna. azi dimineata am fost implicat intr-un accident rutier avariind 2 autoturisme. Problema e legata de faptul ca am consumat bauturi alcoolice iesind la ... (vezi toată discuția)