avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcool la volan

buna am si eu o intrebare. am fost oprit de politie in data de 18 ora 2 si am fost testat si mia iesit 041 in arerul experat am fost dus la spital pt probe biologice si dupa 2 saptamani au venit rezultatele adica 090 in sange . intrebarea este ..daca mai pot cere o a 2 proba biologica mentionez ca nu mi sa cerut a doua proba la spital... va multumesc
Cel mai recent răspuns: sandel1 , utilizator 23:06, 13 August 2008
Sanse sunt intotdeauna... depinde de procuror... dar tinand cont ca dosarele in care procurorul dispune amenzi administrative sunt verificate de procurorul ierarhic superior la anumite perioade nu e exclus sa scapati cu amenda dar dupa vreo luna doua sa fiti totusi trimis in judecata (stiu cazuri concrete in care s-a intamplat asa).
agfagf a scris:

aseara am fost oprit de un echipaj de politie si verificat cu alcooltestul.mi`a iesit 0.54.mi`au fost recoltate si probele biologice,acum astept raspunsul.la ce ma pot astepta.nu am avut permisul la mine,le`am dat doar buletinul.nu am primit nici un act nimic....doar ca mi`a adus la cunostinta sa duc permisu in 5 zile.la ce sa ma astept?dosar penal?

Oricum, permisul de conducere trebuie predat.
In functie de rezultatul analizei sangelui se va hotari sanctiunea finala.
Daca alcoolemia este de max. 0,8 mg/litru (ceea ce nu cred) sanctiunea este suspendarea pe o peroada limitata a dreptului de conducere.
Daca alcoolemia depaseste valoarea de 0,8 se intocmeste dosar penal care va a avea drept consecinta anularea permisului de conducere (dupa ce hatararea devine definitiva)
Puteti cere recalcularea alcoolemiei.Important este ca acel consum de alcool sa fie cat mai aproape de ora cand ati fost testat. Daca nu apare dupa doua ore notata alcoolemia, asa cum ati precizat, depuneti scris la politie, solicitand si pentru acest motiv recalcularea. In cazul in care nu se respecta metodologia recoltarii, iar acel act nu cuprinde toate datele cerute de lege, atunci este lovit de nulitate si nu are nicio valoare probatorie. Veniti si cu un martor care sa ateste faptul ca ati consumat alcool la ora apropiata evenimentului. Succes

Daca ati depasit 0,40 mg/l, atunci se intocmeste proces verbal, deoarece sub aceasta limita se considera contraventie. Mergeti si depuneti permisul la biroul unde ati fost citat.Aveti posibilitatea sa solicitati recalcularea alcoolemie. Este biine sa va angajati un avocat cu experienta in domeniul penal.Numai bine!
Ultima modificare: Miercuri, 13 August 2008
Gabriela Mihai, Avocat
Am incercat sa va trmit mesaj, dar este o problema in sistem. Mergeti la Parchetul de p-e langa judecatoria de sector, daca sunteti dn Bucuresti, si interesati-va de dosar si unde s cat sa platiti, regula este acum la trezorerie, dar mergeti la Parchet mai bine. Normal este sa vi se comunce acasa o recipisa din care reiese amenda si cuantumul ei, cat si unde sa platiti, contul.Cu recipisa platita, mergeti la Parchet pentru a depune documentul cu plata, faceti s o copie de pe recipisa aceea pentru a nu se pierde de ei originalul si sa aveti cu ce documenta.Ati scapat! =D>
va multumesc foarte mult .pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se poate întâmpla dacă inițial am fost testat cu etilotestul, dar ulterior am refuzat recoltarea de probe biologice? Adrian Chisiu Adrian Chisiu daca nu am fost testat cu etilotestul inițial , dar ulterior am refuzat recoltarea de probe biologice , ce se inatmpla ? (vezi toată discuția)
Dosar penal - alcoolemie 1,18 in aerul expirat mary12345 mary12345 am nevoie de niste raspunsuri si sfaturi sambata noaptea am fost oprit de catre echipajul de politie,veneam de la discoteca unde am consumat bauturi ... (vezi toată discuția)
Accident rutier (sub influenta bauturilor alcoolice) Lepy Lepy buna. azi dimineata am fost implicat intr-un accident rutier avariind 2 autoturisme. Problema e legata de faptul ca am consumat bauturi alcoolice iesind la ... (vezi toată discuția)