Buna ziua,
Am tot cautat pe sfantul google dar nu am gasit nimc si apelez la ultima speranta: forumul avocatnet :)
Daca stie cineva unde as putea gasi anumite spete in care avocatul unei parti este ruda (indiferent de grad) cu judecatorul de la instanta unde avocatul are un dosar (nu neaparat la aceeasi sectie).
M-ar interesa daca partea adversa a invocat art.20 din L. 51/1995 care face referire la interdictia avocatului de a-si exercita profesia la instanta de judecata unde soţul avocatului sau ruda ori afinul său până la gradul al treilea inclusiv îndeplineşte funcţia de magistrat.
De asemenea, in afara de sanctiunea pe linie de Barou, ce alta sanctiune mai risca avocatul ruda cu magistratul?
Sunt convinsa ca dosarul va ajunge la Curtea de Apel pentru ca, indiferent de solutia instantei, cineva va pierde si va fi nemultumit si, in consecinta o va ataca, insa, deocamdata, nu se pune problema interdictiei exercitarii profesiei de avocat. ca doar n-a savarsit vreo infractiune!
Una e incompatibilitatea si alta e interdictia exercitarii profesiei de avocat! Avocatul poate sa-si desfasoa activitatea la oricare alta instanta, sau doar sa redacteze acte, fara sa se prezinte la instanta cu pricina.
Nu stiu de cand ridicarea unei execptii in instanta este, prin ea insusi, o sanctiune.
Cand se admite exceptia, avocatul respectiv nu mai poate reprezenta partea. Insa, nici macar nu se poate spune acum ca avocatul in cauza incalca ceva, poate nici nu va mai reprezanta partea la CA, asa incat, noi vedem sanctiuni inca inainte de a se intreprinde ceva sanctionabil? =D>
Stramutare proces
kyrradan
Salut,
am si eu o problema !
am aflat de curand de ce pierd totdeauna procesele cu o anumita persoana: are cumnat pe presedintele instantei... Dar, ca sa ... (vezi toată discuția)
Cerere de stramutare
vale_li
Buna ziua
Am proces de pretentii pe fond si vreau sa fac o cerere de stramutare a dosarului datorita influentei pe care o are avocata partii adverse, insa ... (vezi toată discuția)