buna ziua,imi poare raspunde cineva cf carui art.din OUG 5/2002 modificata,suntem obligati sa inscriem ajutoarele pentru incalzire in listele cu cheltuielile lunare la intretinele.Multumesc!
Ce treaba are Ministerul Muncii cu lista de intretinere? Important este ca ati scazut din cota de intretinere a persoanelor respective ce li se cuvenea ca ajutor direct pe chitanta.
Primaria a avut un control pe aceasta tema si au chemat si cateva asociatii.Am explicat de ce nimeni nu trece aceste ajutoare in lista(tabelele cu ajutoare,aprobate de furnizorul de energie termica ne vin tarziu) si m-am trezit astazi cu un proces verbal de constatare si aplicare a sanctiunilor contraventionale privind nerespectarea dispozitiilor legale din domeniul asistentei sociale si o instiintare de plata de 1000 lei.Procesul verbal nu s-a incheiat in prezenta mea si la "contravenient" scrie "nu este de fata.Se transmite prin posta cu confirmare de primire".Nu era normal sa se incheie in prezenta mea si sa pot face si eu obiectiuni sau sa scriu ca nu am obiectiuni,desi este rubrica in procesul vebal?
Ajutoarele pentru incalzire sunt trecute obligatoriu in lista de intretinere deoarece lista constituie act justificativ in decontarea facturii de caldura, lista este un act prin care se face dovada prezentei nr.persoane in ap. beneficiar de ajutor.
Lista este un act cerut la o verificare efectuata de Directiile din cadrul Primariei si Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.
Obligativitatea este mentionata in OUG 5/2003 modificata si completata, precum si in contractul cadru incheiat cu furnizorul de caldura.
Da, am gasit, modificarile aduse Ordonantei 5/2003, greu, dar le-am gasit. Iata ce scrie:
ART. 16^6
.......
(3) Asociaţia de proprietari/chiriaşi are obligaţia de a evidenţia
lunar ajutorul pentru încălzirea locuinţei cu energie termică în
tabelul cu cheltuielile de întreţinere.