Citesc si ramin uimit de cat de multi oameni sunt in situatia de a avea probleme cu o anumita banca, o voi numi in text "Banca lu' peste prajit". Cit de multe situatii in care au cesionat fara sa notifice pe amaritii care le platesc salariile si dau inapoi bancii de 3 - 4 ori suma imprumutata. Cit de amarnici sunt recuperatorii desprinsi tot din Banca lu peste prajit, cum de nimeni, nici o instanta nu i-a sanctionat sau nu intrerupe sirul nelegiurilor.
Vin si va intreb: de ce toate astea? Cum spunea o doamna aici, de ce pe noi ne executa instantaneu o instanta si pe ei ii lasa sa continue cu toate ca incalca multe prevederi legale?
Degeaba s-au facut atitea grupuri de lupta impotriva practicilor bancare, nu se vede nici un rezultat. A apelat cineva si la OPC, ce raspunsuri ati primit? La BNR a incercat cineva sa-i reclame? A ajuns cineva cu ei in instanta si ce s-a intamplat mai departe?
Eu am trecut de fazele astea. Nu ma mai suna pentru ca le-am explicat pe intelesul lor ca nu pot fi in nici un fel amenintat sau intimidat cu metode pentru prostovani si s-o lase mai moale, sa mute cortul la altii, cu actiunile de presiune psihologica.
Sfatuiesc pe toti in situatia mea sa faca la fel. Daca au ceva de transmis, sa dea in SCRIS, cu semnatura si stampila.
Va asigur ca in scris nu vor mai avea atita tupeu ca la telefon.
Daca vad ca nu le tine figura cu telefoanele, atunci se potolesc.
Imi statea pe limba sa denumesc ce face aici domnul cu bromul, diversiune.
Va propun sa revenim la tema emisiunii =D>;) si sa incercam sa gasim solutii la situatia cu banca stat in stat mai degraba decit sa divagam de la subiect in reactie chimica cu bromura de potasiu.
Eu incerc acum cu OPC si BNR. A mai experimentat cineva? Aud ca sunt camere pline cu dosare de plingeri impotriva bancilor (nevinovate, saracele....:O:P).
Ce ati mai incercat?
Rog pe parintele sa faca o slujba in pomenirea celor navalnici de la banca, sa dea cu tamiie la sediul lor central si o slujba de sustinere a noastra, amaritilor.
Daca e cazul, din putinul de-l mai avem, contribuim si noi.
incearca si la OPC si la BNR.. merge daca intradevar apar pe acolo niste comisioane aiurea.. luate in plus, luate de 2 ori... pentru clauzele abuzive, alea aberante care se mai gasesc in contractele mai vechi pt ca in astea mai noi au fost reformulate, pentru astea in instanta... si sti ce este in instantele noastre.
Pe aia din banca care se ocupa cu asta nu ii deranjea ca faci tu o plangere, papa si ei o paine cinstit....
Nu se poate sa ceri o dobanda mai mica, sau sa iti faci ratele cum vrei doar pt ca ti se pare ca nu iti mai ajung bani.. asta e.
Acum, daca tot vb de astea neplatite, negociati cu "recuperatori" sau colectori cum sar spune o modalitate de plata..depinde si de noroc, depinde peste cine dai...
Stiti ce nu pricep eu? De ce sunt clientii judecati mereu? Prea bine, sa zicem ca cei care am accesat credite, suntem inconstienti. Dar bancile, care au posibilitatea de a estima riscurile in timp, de a intocmi rapoarte si studii de piata mai bine decat noi, de ce ne-au tentat cu acele conditii de creditare asa numite "relaxate"?De ce au dat banii fara discernamant? De ce nu raspund pentru creditele neperformante? In penal, chestia asta cred ca s-ar numi intr-un fel praeterintentie. De ce BNR nu a dat niste regulamente scrise pentru creditare? Ca numa' cu discursuri la televizor, multumesc frumos... trebuiau sa stie ca "verba volant, scripta manent". Asa ca cine se scuza, se acuza, de fapt, aviz...Oricum, la cata populatie e implicata, treaba e grava. O fi sucombat siguranta nationala? Ca in conditiile actuale, cand populatia e amanetata pe vreo 32 de ani...nu prea vad economia sa mai "duduie" vreodata. Asa ca ne dezintegram incet si sigur. Oricum, e o vorba: ceasul cel mai intunecat e cel de dinaintea rasaritului de soare. Sunteti minunati toti cei care va sustineti punctele de vedere cu astfel de argumente pentru care se vede ca ati muncit, v-ati documentat.
Doamnelor si domnilor, eu in aceasta perioada am 2 probleme grave de rezolvat, cu institutii mamut, inerte si nesimtite. Una e banca WCR. Din aceste probleme pe care le am, discutind si cu prietenii mei, oameni destepti, am dedus urmatoarea concluzie pe care va rog s-o luati in calcul.
Exista interes politic si economic de a tine populatia in teroare si stres, de a da dreptate celor care cotizeaza. Doar in stres si tensiuni se poate guverna fara probleme. Pai eu la cite am pe cap, ma mai uit oare la televizor?
Nu sunt eu terminat de ale mele, ce sa mai caut sa vad stirile si sa ma implic eventual in problemele tarii? Imi vad de ale mele.
Pare logic? Altfel, daca ar exista vointa de face CURAT in Romania, s-ar face!
Domnilor! E totusi post, va indemn la cumpatare in scris! Referitor la jigniri si injuraturi mi-am pus un intrebare, o intrebare care a venit fireasca in momentul cand cineva, un penitent, in genunchi, imi spunea sfios si cu timiditate ca are un mare pacat: injura foarte mult. Ei bine in secunda urmatoare m-am intrebat si eu pe mine: oare cat mai are bietul om pana sa ma ajunga?
Undeva citeam ca acest tsunami pe capul romanilor a facut un lucru bun: o unitate. As vrea sa il completez pe domnul Costica 33: din punctul meu de vedere (am o parere ca om) armata bancara comporta exact ca niste pocaiti: o dau cu ale lor! Indiferent ce spui, tot a lor e una si buna! Poti fi un bun credincios, sa dai milostenie, saritor, sa iti iubesti dusmanul etc, daca nu treci la ei tot iadul te mananca. E o cultura si un mediu in care ii intoxica cu informatii. Spuneam mai sus ca ii vad ca niste mercenari, care isi decimeaza prorpriul sange, popor, pe bani. Romanul poate fi un caz deosebit de cercetare in "incaracter", "sucire", "fastaciala", "fara coloana"etc. Sper sa gresesc!
P.S. Am prins un sef WCR. Peste cateva zile imi platesc rata! Sic!
Dobanzi bancare
mihaela-ioana
am un credit ipotecar din 2004 cu dobanda de 9.5.%
Incepand cu luna 02.2011 s-a modificat de 2 ori in crestere , dobanda ajungand acum la 10.12%.
Am mers la ... (vezi toată discuția)