avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Banca STAT in STAT
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Banca STAT in STAT

Citesc si ramin uimit de cat de multi oameni sunt in situatia de a avea probleme cu o anumita banca, o voi numi in text "Banca lu' peste prajit". Cit de multe situatii in care au cesionat fara sa notifice pe amaritii care le platesc salariile si dau inapoi bancii de 3 - 4 ori suma imprumutata. Cit de amarnici sunt recuperatorii desprinsi tot din Banca lu peste prajit, cum de nimeni, nici o instanta nu i-a sanctionat sau nu intrerupe sirul nelegiurilor.
Vin si va intreb: de ce toate astea? Cum spunea o doamna aici, de ce pe noi ne executa instantaneu o instanta si pe ei ii lasa sa continue cu toate ca incalca multe prevederi legale?
Degeaba s-au facut atitea grupuri de lupta impotriva practicilor bancare, nu se vede nici un rezultat. A apelat cineva si la OPC, ce raspunsuri ati primit? La BNR a incercat cineva sa-i reclame? A ajuns cineva cu ei in instanta si ce s-a intamplat mai departe?
Simpatic. Auziti, stiti care este diferenta dintre banci si camatari? (Mihai Valuta, Radu Avocatu' etc). Primii, adica bancile sunt organizati!

Pe de alta parte, domnule, vad ca nu pricepeti nici cum. E ultima data cand o mai spun... Aveti dreptate, s-au luat bani multi, s-a semnat cu ochii inchisi, flori si pasarele. Corect! Perfect adevarat! Cine i-a pus sa se inglodeze? Dracu! Esenta discutiilor si a ironiilor se invarte in jurul ideii: STATUL ARE OBLIGILAGTIA DE A REGLEMENTA UNELE ASPECTE IN VIITOARELE CONTRACTE BANCARE. CU ALTE CUVINTE OUG 50, TREBUIA SA APARA ACU' 10 ANI !!!! Iar boomul imobiliar din anii 2008 era sub zodia OUG 50 si era sub zodia transparentiei! Pt. ca majoritatea banilor cam atunci s-au luat si acum lupta e pe inca 17-32 ani ca pachetul de fraieri care au semnat sa fie spoliati pe anii astia. Acum e legea 288/2010, dar cu ce folos? Cine mai ia credite?Pe de alta parte tarile civilizate (oocidentul) care are si un plafon "dobanda nu poate depasi x%" PUNCT, deci aceste tari sunt nebune si noi Romania suntem un geniu al legilor. Cadem in ridicol! Cum spuneam aceasta mentalitate o au toti angajatii bancilor, ca daca o aveati numai Dvs nu ma mai oboseam sa scriu. Personal conceptiile astea ma incadreaza intr-o zona sau grup de oameni luati de... prosti.
Te-as... corecta putin, bancile e organizatii
Esenta discutiei este ca obligativitatea avea ca termen limita data intrarii in vigoare a OUG 50/2010.
Te-as mai corecta odata, Legea 288/2010 nu face decat sa aprobe OUG 50/2010, asadar actul normativ in materie este... da ai ghicit OUG 50/2010.

Acum, sa vorbim despre tarile civilizate. Acolo, au clienti civilizati, cu principii morale solide, care isi platesc datoriile pana la ultimul banut. Astfel, bancile au profit cert - ideea de risc tinde catre zero.
la noi avem zero principii. oameni crescuti in eprubeta comunismului, invatati sa ceara si sa dea din umeri cand e randul lor sa dea.
Un procent imens din credite se dovedesc ulterior a fi credite neperformante, din care nu mai recuperezi nimic, sau recuperezi foarte putin. Pierderile sunt uriase.
In Romania, chiar daca ar fi posibil legal sa limiteze dobanda practicata de banci, asta ar duce la falimentul bancilor.
Prietene, stii ce presupune falimentul unei banci? Toti clientii bancii, inclusiv cei ce isi platesc constiincios ratele, cat si cei rau platnici, vor fi somati ca intr-un termen de maxim 90 zile( sa zicem) sa isi plateasca creditele indiferent de cat aveau ca si termen de plata.
Stiu, sa moara si capra vecinului e motto-ul tau... =D>

Invata sa iti respecti angajamentele pe care ti le asumi. Este o chestiune de bun simt. Poate il ai, daca nu, e de prisos sa mai discutam.
exBrom a scris:

Acum, sa vorbim despre tarile civilizate. Acolo, au clienti civilizati, cu principii morale solide, care isi platesc datoriile pana la ultimul banut. Astfel, bancile au profit cert - ideea de risc tinde catre zero.

la noi avem zero principii. oameni crescuti in eprubeta comunismului, invatati sa ceara si sa dea din umeri cand e randul lor sa dea.
...

Invata sa iti respecti angajamentele pe care ti le asumi. Este o chestiune de bun simt.



vorbim, vorbim, domnule ex-bum!... dar scutiti-ne de clisee din astea de doi bani la adresa romanilor..."Este o chestiune de bun simt."B-)

realitatea e alta...

"Romanii, buni platnici desi castiga putin

Romanii sunt printre cei mai buni platnici, desi au aproape cel mai mic salariu din Uniunea Europeana.
Potrivit unui studiu realizat in 6 tari europene, 84% dintre romani nu intarzie sa-si achite obligatiile financiare, situandu-se astfel pe locul al doilea dupa cehi.
Si asta, cu toate ca tara noastra este pe penultimul loc din Uniunea Europena dupa nivelul salariului minim reglementat: 137 de euro, potrivit unei statistici publicate de Eurostat."

[ link extern ]

exBrom a scris:

Pierderile sunt uriase.
In Romania, chiar daca ar fi posibil legal sa limiteze dobanda practicata de banci, asta ar duce la falimentul bancilor.


bine ca, in sfarsit, acceptati posibilitatea (treceti peste "directivele" europene, alea din imaginatia dvs) limitarii prin lege a dobanzii practicate de banci...

dar, spuneti ca, "asta ar duce la falimentul bancilor"...

si?... care e problema?

pai puteti obliga la nesfarsit (de fapt n-aveti dreptul nici macar o secunda) imprumutatii ("clienti") care sunt inca in grafic, sa preia ei "pierderile uriase" pentru a se evita falimentul?... ca d-asta va opuneti ca disperatii limitarii dobanzilor (si altor inventii, inchipuiri si imaginatii de "comisioane")!

in ce tara se permite asa ceva?!!!...

pierderea se suporta de imprumutator ("investitor")... daca are cu ce (daca n-are, n-are! - faliment, ca orice societate comerciala!), nu cu furaciuni ("contractuale":))- cu aberatia aia monumentala cum ca imprumutatorul poate modifica unilateral dobanda functie de costurile interne- ale lui!:stunned:) din buzunaru' altuia...


Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Martie 2011
ContSters123067, utilizator
Pai pana la urma, imi pot inchipui ca trebuia sa existe o teorie a despuiatului, domnule exborm! Ai dreptate, si eu am crescut in eprubeta comunistoida, in niste blocuri cenusii pline cu betivi care isi bateau nevestele. Ideea e ca nu inteleg ce are asta cu mine si cu multi altii care au mai reusit sa depaseasca unele, sa le zic asteptari d'ale tale? Probabil ca am gresit ca multi altii, studiind pe branci, constient de situatia mea. Nu au fost putini ani cand din 24 de ore, 18 le petreceam invatand. Am fost si sunt apreciat, fara lipsa de modestie, pt varsta mea si in domeniul meu. Una din bucuriile pe care le am in aceasta directie este ca l-am facut fericit pe regretatul meu tata, care da se identifica in peisajul vremurilor: din 300 de candidati pe 50 locuri, la un concurs, diferenta intre mine si locul doi a fost de 1 punct...
Pe de alta parte ma bucur ca aveti insusita atat de bine teoria predestinatiei, care spune, daca nu stii, ca "orice ai face esti predestinat spre rai sau iad", dar totusi... Romania are oameni adevarati ambasadori, colosi, cercetatori apreciati in toate domeniile!
Constat cu regret ca dintr-o simpla actiune a politiei: banca a furat! Acum se incerca inglobarea factorilor sociali, religiosi etc. Din postura mea modesta, nu am un premiu nobel sau sa fi reprezentat tara asta la nivel international rasunator, dar totusi Romania este o rusine. Nu poti sa il lasi pe cel care a devenit cu o indatorire de 150% din venituri in mana lunetistilor bancari... Ar fi multe de spus....
Da, intervin si eu pentru ca e cazul.

Exbrom (adica "Iesit din brom"?=D>) deturneaza vadit sensul discutiei incercind o petarda. Vorbim despre procedurile camataresti ale bancii nu despre ce nu ne mai convine noua in contracte. Sunt doua lucruri total diferite si nu se refera nimeni (asa cum vreti sa deturnati) la contractele semnate ci la interpretarea lor de catre banca in favoarea sa si la desele si gravele incalcari ale contractelor.
Pe dl. nu-l cheama Gigel si nici pe mine Costica, sunt nume de scena si nu mai ironizati inutil minimalizind si ridiculizindu-ne.
Gigel, Costica, Purcel si Ionel au si ei dreptul, in ciuda numelor, sa se exprime liber.
Nici cu numele dvs. nu mi-e rusine: EX = iesit din, in afara... si BROM = Bromul este elementul chimic cu numărul atomic 35 și face parte din grupa halogenilor. În stare nativă este un element foarte reactiv, reacționând direct cu majoritatea metalelor și cu multe nemetale. Este singurul nemetal care la temperaturi normale e lichid. Are miros puternic, neplăcut.
Concluzionez ca datorita numelui, dvs. sunteti iesit din starea de Brom si deci nu mai aveti reactivitatea naturala.
In legatura cu mirosul bromului, imi permit sa ma abtin pentru ca daca facem o simpla analogie intre banca lu peste prajit si miros neplacut al bromului in stare naturala ....atunci deducem clar si rapid ca .... pestele e stricat!!! Ceea ce se si dezbate aici de zor.=D>

Pentru cei interesati: haideti sa n-o mai lalaim pe forumuri si sa trecem la actiuni concrete. Grupurile de lupta impotriva WCR nu au facut nimic, trebuie altceva intreprins. Ca orice treaba romaneasca au inceput s-o ia razna, sa se certe si nu fac mare brinza.
Banca la care fac referire, probabil si altele, are sustinere politica pentru ca au ajutat in campania electorala si CE si FMI pompeaza bani grei in banci. Guvern + FMI = LOVE deducem ca si WCR + Guvern = LOVE.
S-au curatat bilanturile de creditele neperformante tocmai ca sa dea bine la cei care le dau bani la banci, treburile sunt sus aranjate. Asta nu inseamna ca tre' sa stam ca prostii sa ne uitam cum ne distrug bancile vietile batindu-si realmente joc de noi.X-(
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Martie 2011
Costica33, utilizator

Alte discuții în legătură

Inca o sentinata care atesta abuzurile bancilor fata de proprii clienti ! Roland Mindrila Roland Mindrila Citez parte din dispozitivul unei sentinte pronuntate in 2012 de Tribunal pentru a reflecta clauzele abuzive impuse de banci in contractele de creditare: ... (vezi toată discuția)
Dobanzi bancare mihaela-ioana mihaela-ioana am un credit ipotecar din 2004 cu dobanda de 9.5.% Incepand cu luna 02.2011 s-a modificat de 2 ori in crestere , dobanda ajungand acum la 10.12%. Am mers la ... (vezi toată discuția)
Legalitatea firmelor de recuperare creante branischi37 branischi37 :confused:Salut tuturor, itrebarea mea este : Chiar e legal ce fac aceste firme? (vezi toată discuția)