exBrom a scris:
Acum, sa vorbim despre tarile civilizate. Acolo, au clienti civilizati, cu principii morale solide, care isi platesc datoriile pana la ultimul banut. Astfel, bancile au profit cert - ideea de risc tinde catre zero.
la noi avem zero principii. oameni crescuti in eprubeta comunismului, invatati sa ceara si sa dea din umeri cand e randul lor sa dea.
...
Invata sa iti respecti angajamentele pe care ti le asumi. Este o chestiune de bun simt.
vorbim, vorbim, domnule ex-bum!... dar scutiti-ne de clisee din astea de doi bani la adresa romanilor..."Este o chestiune de bun simt."B-)
realitatea e alta...
"
Romanii, buni platnici desi castiga putin
Romanii sunt printre cei mai buni platnici, desi au aproape cel mai mic salariu din Uniunea Europeana.
Potrivit unui studiu realizat in 6 tari europene, 84% dintre romani nu intarzie sa-si achite obligatiile financiare, situandu-se astfel pe locul al doilea dupa cehi.
Si asta, cu toate ca tara noastra este pe penultimul loc din Uniunea Europena dupa nivelul salariului minim reglementat: 137 de euro, potrivit unei statistici publicate de Eurostat."
[ link extern ]
exBrom a scris:
Pierderile sunt uriase.
In Romania, chiar daca ar fi posibil legal sa limiteze dobanda practicata de banci, asta ar duce la falimentul bancilor.
bine ca, in sfarsit, acceptati
posibilitatea (treceti peste "directivele" europene, alea din imaginatia dvs) limitarii prin lege a dobanzii practicate de banci...
dar, spuneti ca, "asta ar duce la falimentul bancilor"...
si?... care e problema?
pai puteti obliga la nesfarsit (de fapt n-aveti dreptul nici macar o secunda) imprumutatii ("clienti")
care sunt inca in grafic, sa preia ei "pierderile uriase" pentru a se evita falimentul?... ca d-asta va opuneti ca disperatii limitarii dobanzilor (si altor inventii, inchipuiri si imaginatii de "comisioane")!
in ce tara se permite asa ceva?!!!...
pierderea se suporta de imprumutator ("investitor")... daca are cu ce (daca n-are, n-are! - faliment, ca orice societate comerciala!), nu cu furaciuni ("contractuale":))- cu aberatia aia monumentala cum ca imprumutatorul poate modifica unilateral dobanda functie de costurile interne- ale lui!:stunned:) din buzunaru' altuia...