avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Banca STAT in STAT
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Banca STAT in STAT

Citesc si ramin uimit de cat de multi oameni sunt in situatia de a avea probleme cu o anumita banca, o voi numi in text "Banca lu' peste prajit". Cit de multe situatii in care au cesionat fara sa notifice pe amaritii care le platesc salariile si dau inapoi bancii de 3 - 4 ori suma imprumutata. Cit de amarnici sunt recuperatorii desprinsi tot din Banca lu peste prajit, cum de nimeni, nici o instanta nu i-a sanctionat sau nu intrerupe sirul nelegiurilor.
Vin si va intreb: de ce toate astea? Cum spunea o doamna aici, de ce pe noi ne executa instantaneu o instanta si pe ei ii lasa sa continue cu toate ca incalca multe prevederi legale?
Degeaba s-au facut atitea grupuri de lupta impotriva practicilor bancare, nu se vede nici un rezultat. A apelat cineva si la OPC, ce raspunsuri ati primit? La BNR a incercat cineva sa-i reclame? A ajuns cineva cu ei in instanta si ce s-a intamplat mai departe?
Vad ca le aveti... poate ma ajutati cu un link cu sentinte pt a depune la dosarul instantantei cat mai multa "jurisprudenta". Ori pe comprehensibilul@yahoo.com
Va pun lumanari la biserica!
V-as ajuta, dar am o retinere. Va anunt daca dispare.
@Justitie: Va rog sa cititi si sa respectati regulamentul de postare. Nu sunt permise remarcele personale la adresa celorlalti participanti la discutie si nici mesajele fara legatura cu subiectul, intre altele. Acesta este motivul stergerii mesajului dvs si a editarii celuilalt, nu "mentalitatea" cuiva.
exBrom a scris:

Bancile sunt comercianti vand bani, iar pretul este dobanda.

Nu vise pare abuziv si pretul la paine sau la suruburi?


bancile sunt un fel de vanzatori de suruburi, sau ce?

simplist, primitiv!

... "vanzarea" de bani e ultrareglementata in toata lumea civilizata... inclusiv pretul, maximal!

reveniti cand o sa apara un raport despre vanzarea suruburilor, similar cu acesta:

[ link extern ]

exBrom a scris:

In urma exprimarii libere si neviciate a consimtamantului, au semnat un contract pentru o anumita dobanda.


si, ce e cu asta?! ... noi aici vorbim despre altceva... despre combaterea excesului de dobanda contractual!
nu are importanta daca astfel de dobanda se percepe prin însusi actul de împrumut, prin act separat, prin act deghizat sau în orice alt mod, nici felul contractului de imprumut de bani, civil/comercial - CAMATA! ("USURY", in raport... sa va fie mai usor cand/daca il parcurgeti)...


pentru ca si in fata aluia tuciuriu, burtos, ras in cap, ceafa groasa, falci mari, imbracat in trening (mai toti au si motorete)... se exprima tot liber si neviciat consimtamantul si se semneaza un contract pentru o anumita dobanda... chiar mai solemn si cu superprezumtie de legalitate, la notar!!!

nu are nicio relevanta exprimarea libera si semnarea contractului pentru o anumita dobanda de catre imprumutat, atata timp cat acea dobanda este nelegala- asta e aspectu' nereglementat in romania de azi, asta e problema!


exBrom a scris:

Decretul lege la care faceti referire este abrogat. In momentul de fata se apliga ordonanta 9/2000, cititi va rog cu atentie - 0 Art. 10. - Dobânzile percepute sau plătite de Banca Naţională a României, de bănci, de Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C. - S.A., de organizaţiile cooperatiste de credit şi de Ministerul Finanţelor Publice, precum şi modul de calcul al acestora se stabilesc prin reglementări specifice.



ce scrieti aici, cu abrogatu' si despre ordonanta s-a postat mai sus, mai sus... repetati atunci si continutul raportului CE referitor la og9!...
sa va fie mai usor vi-l mai spun o data, ca pareti a retine numai ce va convine (sau va prefaceti ca nu vedeti esentialu', sau probleme cu "logica" de care vorbeati, treaba dvs.):

pagina 82:

"1.2.1.6 State membre fara rata speciala de plafonare

România, în urma unui decret lege din 05 mai 1938 stabileşte nivelul ratei dobânzii la maxim 4% peste rata de actualizare (taxa scont, actuala rata referinta, n.n.) a Bancii Naţionale (cu posibilitatea de stabilire a plafoanelor pentru diferite diferite perioade şi regiuni).
Prin decretul din 9 august 1954 acesta a fost abrogat şi conceptul de "rata legală a dobânzii", care a fost stabilită la 6%, a fost introdus în locul sau.
Această lege a fost ulterior modificată în 1998 şi 2000, atunci când guvernul român a decis ca rata legală a dobânzii nu ar fi aplicabila la dobânda datorată cu privire la obligaţiile financiare percepute sau plătite de Banca Naţională din România, alte bănci...
Această decizie de a exclude băncile de la un plafon juridic a fost criticata pe baza faptului că creditele excesiv de scumpe pot fi folosite pentru a exploata ("to exploit") debitoriii şi ar putea afecta relansarea economiei naţionale."




Justitie? a scris:

poate ma ajutati cu un link cu sentinte pt a depune la dosarul instantantei cat mai multa "jurisprudenta".


www.avocatnet.ro/content/for...




Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2011
ContSters123067, utilizator
Multumesc! Asta e depusa deja...

Alte discuții în legătură

Inca o sentinata care atesta abuzurile bancilor fata de proprii clienti ! Roland Mindrila Roland Mindrila Citez parte din dispozitivul unei sentinte pronuntate in 2012 de Tribunal pentru a reflecta clauzele abuzive impuse de banci in contractele de creditare: ... (vezi toată discuția)
Dobanzi bancare mihaela-ioana mihaela-ioana am un credit ipotecar din 2004 cu dobanda de 9.5.% Incepand cu luna 02.2011 s-a modificat de 2 ori in crestere , dobanda ajungand acum la 10.12%. Am mers la ... (vezi toată discuția)
Legalitatea firmelor de recuperare creante branischi37 branischi37 :confused:Salut tuturor, itrebarea mea este : Chiar e legal ce fac aceste firme? (vezi toată discuția)