avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Banca STAT in STAT
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Banca STAT in STAT

Citesc si ramin uimit de cat de multi oameni sunt in situatia de a avea probleme cu o anumita banca, o voi numi in text "Banca lu' peste prajit". Cit de multe situatii in care au cesionat fara sa notifice pe amaritii care le platesc salariile si dau inapoi bancii de 3 - 4 ori suma imprumutata. Cit de amarnici sunt recuperatorii desprinsi tot din Banca lu peste prajit, cum de nimeni, nici o instanta nu i-a sanctionat sau nu intrerupe sirul nelegiurilor.
Vin si va intreb: de ce toate astea? Cum spunea o doamna aici, de ce pe noi ne executa instantaneu o instanta si pe ei ii lasa sa continue cu toate ca incalca multe prevederi legale?
Degeaba s-au facut atitea grupuri de lupta impotriva practicilor bancare, nu se vede nici un rezultat. A apelat cineva si la OPC, ce raspunsuri ati primit? La BNR a incercat cineva sa-i reclame? A ajuns cineva cu ei in instanta si ce s-a intamplat mai departe?
Buna ziua
Rog frumos utilizatorii care participa la aceasta discutie sa foloseasca un limbaj adecvat.Inca nu inchid discutia insa daca aceasta va continua ca si pana acum, voi inchide topicul.

@exBrom, astfel cum observati si dvs., ati reusit, din nou, sa va/atrageti reclamatii cu privire la modul in care intelegeti sa va faceti cunoscuta parerea.
Daca mai insistati, in acelasi sens, voi propune banarea dvs.

O zi buna.

godot a scris:

pai problema se pune asa. Statul e indatorat pana la gat. A luat bani multi din bancile noastre. A luat si de la FMI care e un fel de D-zeu al bancilor. FMI protejeaza bancile, dupa cum ati vazut anul trecut.
Si statul nu le poate da in cap....
La mine era simplu. Nu reduceti dobanzile? Marim impozitul la inst. bancare. Si marim pana va saturati..........



Nu numai bancile sunt creditorii statului, ci si cetatenii acestuia.
In fapt, ca cetateni, suntem cei mai importanti si mai numerosi creditori.

Avem creante contra statului, caci platim.

Sa luam aminte.

Irlanda nu a acceptat sa lase bancile sa falimenteze; le-a salvat, platind in locul lor 60 mld euro (deficit bugetar: 32%). Acum, ca stat, Irlanda este in stare de faliment controlat de creditorii sai financiari si nu de cetatenii irlandezi.

In schimb, Islanda a acceptat sa-si falimenteze toate bancile. Datoriile bancilor islandeze sunt suportate de creditorii bancilor, ca urmare a falimentului. Nu au fost afectati direct cetatenii islandezi, care, oricum, erau afectati deja de criza. Islanda a avut chiar un referendum in care cetatenii si-au aratat dezacordul cu ideea de a salva bancile. Islanda si-a respectat creditorii importanti, cetatenii, iar bancile mari, prea mari pentru o tara ca Islanda, s-au faramitat in institutii mai mici, capabile sa sprijine economia.

Asadar, expresii ca to big to (let) fail, facute sa controleze mintile usor de manipulat, nu mai sperie pe nimeni.

Presedintele Islandei, Olafur Grimsson spunea: „cum putem obliga cetatenii sa plateasca pentru greselile bancherilor?”

Buna intrebare pentru presedinte, premier, guvernator.
Ai Romaniei.


[ link extern ]


Ultima modificare: Duminică, 3 Aprilie 2011
ContSters123067, utilizator
Pai sa le scriem celor de mai sus. Credeti ca vom primi un raspuns cit de cit digerabil? Si daca facem demersuri individuale sunt sortite esecului pentru ca asa e mersul la noi.
Eu propun sa facem o petitie online si s-o publicam pe cit mai multe site-uri. Sau si altceva? Nu mai stiu ce s-ar mai putea face.
Cei care au scris la OPC si la BNR au primit raspunsuri favorabile lor?
Am inteles, nu stiu daca e adevarat, ca OPC-ul a facut un proces colectiv impotriva unor banci.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inca o sentinata care atesta abuzurile bancilor fata de proprii clienti ! Roland Mindrila Roland Mindrila Citez parte din dispozitivul unei sentinte pronuntate in 2012 de Tribunal pentru a reflecta clauzele abuzive impuse de banci in contractele de creditare: ... (vezi toată discuția)
Dobanzi bancare mihaela-ioana mihaela-ioana am un credit ipotecar din 2004 cu dobanda de 9.5.% Incepand cu luna 02.2011 s-a modificat de 2 ori in crestere , dobanda ajungand acum la 10.12%. Am mers la ... (vezi toată discuția)
Legalitatea firmelor de recuperare creante branischi37 branischi37 :confused:Salut tuturor, itrebarea mea este : Chiar e legal ce fac aceste firme? (vezi toată discuția)