avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Banca STAT in STAT
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Banca STAT in STAT

Citesc si ramin uimit de cat de multi oameni sunt in situatia de a avea probleme cu o anumita banca, o voi numi in text "Banca lu' peste prajit". Cit de multe situatii in care au cesionat fara sa notifice pe amaritii care le platesc salariile si dau inapoi bancii de 3 - 4 ori suma imprumutata. Cit de amarnici sunt recuperatorii desprinsi tot din Banca lu peste prajit, cum de nimeni, nici o instanta nu i-a sanctionat sau nu intrerupe sirul nelegiurilor.
Vin si va intreb: de ce toate astea? Cum spunea o doamna aici, de ce pe noi ne executa instantaneu o instanta si pe ei ii lasa sa continue cu toate ca incalca multe prevederi legale?
Degeaba s-au facut atitea grupuri de lupta impotriva practicilor bancare, nu se vede nici un rezultat. A apelat cineva si la OPC, ce raspunsuri ati primit? La BNR a incercat cineva sa-i reclame? A ajuns cineva cu ei in instanta si ce s-a intamplat mai departe?
Justitie? a scris:

Esenta discutiilor si a ironiilor se invarte in jurul ideii: STATUL ARE OBLIGILAGTIA DE A REGLEMENTA UNELE ASPECTE IN VIITOARELE CONTRACTE BANCARE. CU ALTE CUVINTE OUG 50, TREBUIA SA APARA ACU' 10 ANI !!!! Iar boomul imobiliar din anii 2008 era sub zodia OUG 50 si era sub zodia transparentiei! Pt. ca majoritatea banilor cam atunci s-au luat si acum lupta e pe inca 17-32 ani ca pachetul de fraieri care au semnat sa fie spoliati pe anii astia. Acum e legea 288/2010, dar cu ce folos? Cine mai ia credite?

macar, chiar asa cu intarziere de 10 ani, tot era ceva...

ca normal, beneficiau de ea (oug 50/2010) si "fraierii" cu contractele in derulare pe aia inca 17-32 ani:rolleyes: de care spuneti...

dar uitati-va ce "punct de vedere" ("motivare") naucitor (jalnic si penibil) are guvernul romaniei referitor la art. 95 oug 50/2010 (in sustinerea, la cc, a neaplicarii prevederilor ordonantei la contractele in derulare- si cc "s-a executat, intocmai si la timp":)) - cu o decizie de "analalele justiţiei sau de cartea recordurilor"- av. Piperea) :

"Guvernul considera ca modificarea art. 95 din ordonanta de urgenta a fost solicitata atat de reprezentantii Comisiei Europene prin Memorandumul de intelegere, ca preconditie:stunned: pentru eliberarea urmatoarei transe de imprumut de 1,2 miliarde de euro, necesara Guvernului pentru finantarea deficitului bugetar, cat si de reprezentantii Fondului Monetar International, de asemenea ca preconditie :stunned:pentru discutarea in boardul din 7 ianuarie 2011 a scrisorii suplimentare pentru eliberarea urmatoarei transe catre Banca Nationala a Romaniei.":)):))

[ link extern ] /

Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2011
ContSters123067, utilizator
Costel, Gigel, Justitie si alti romani,

Banca nu este fundatie de caritate, uneori face acte de caritate, dar doar in mod exceptional.
Banca nu are la subsol o matrita care sa produca bani, se imprumuta, fie la persoane fizice, fie la persoane juridice. Din imprumuturile la persoane fizice BNR ii ia 25% pentru rezerva minima obligatorie, pentruo dobanda modica, mult sub dobanda oferita de banca celui ce a costituit depozitele. Banca plateste salarii, impozite, diverse taxe ( unele aberante cum ar fi taxa pentru liniste si securitate de ex - la Cosntanta). Dobanda este reglata de piata. Sunt peste 40 banci in sistemul bancar roman, oricare gata sa reduca la minimul posibil dobanda, astfel incat sa ii ramana si sansa de a face un mic profit.
Daca nu va convine dobanda aveti posibilitatea de a plati integral creditul, de ce nu va folositi de ea in loc sa stati si sa va plangeti soarta grea?

Repet, clauzele cu adevarat abuzive, cum ar fi cele de modificare a dobanzii, sunt cu totul alta problema. In Instanta ele pot fi desfiintate si e si corect sa se intample asta.

Sunt mai degraba consumator, decat angajat. Imi place adevarul si asa se justifica demersul meu, nicium altcumva.

ContSters199098, utilizator
exBrom a scris:

Costel, Gigel, Justitie si alti romani,

lasati propaganda!

exBrom a scris:

Si eu sunt ... chiar constipat de aceasta problema.

vedeti-va de "treaba"!

ContSters123067, utilizator
Sa nu stii, nu este neaparat un defect. Sa refuzi cu obstinatie evidenta... denota lipsuri grave. Sa nu iti respecti cu onestitate angajamentele asumate este insa o tara grava de caracter.
Daca telul dvs in viata este sa stati cu mana intinsa, nu este problema mea nicidecum. Va urez suces!
da o solutie ceva ? nimeni nimic ......

stiti cum e, banca iti da umbrela cand e soare si o cere inapoi cand incepe ploaia.

Alte discuții în legătură

Inca o sentinata care atesta abuzurile bancilor fata de proprii clienti ! Roland Mindrila Roland Mindrila Citez parte din dispozitivul unei sentinte pronuntate in 2012 de Tribunal pentru a reflecta clauzele abuzive impuse de banci in contractele de creditare: ... (vezi toată discuția)
Dobanzi bancare mihaela-ioana mihaela-ioana am un credit ipotecar din 2004 cu dobanda de 9.5.% Incepand cu luna 02.2011 s-a modificat de 2 ori in crestere , dobanda ajungand acum la 10.12%. Am mers la ... (vezi toată discuția)
Legalitatea firmelor de recuperare creante branischi37 branischi37 :confused:Salut tuturor, itrebarea mea este : Chiar e legal ce fac aceste firme? (vezi toată discuția)