avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA la avans incasat
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA la avans incasat

Am incasat prin banca avans de la un client.Nu am emis factura.Trebuie sa colectez TVA din valoare avansului incasat prin banca ? Daca nu colectez,ce se poate intampla ?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 21:39, 23 Martie 2011
Scuze Simona,dar cred ca ai gresit la stornare avans, nu trebuia
411=419 -806.45
411=4427 -193.55 ?
niko 94 a scris:

Scuze Simona,dar cred ca ai gresit la stornare avans, nu trebuia
411=419 -806.45
411=4427 -193.55 ?

Stornarea se face pt ceva inregistrat anterior. Cum se poate face stornarea prezentata de tine, atita timp cit anterior nu a fost o astfel de inregistrare?

Notele pe care le-am prezentat la data de 15.03.2011 sint efectuate pt a reflecta in contabilitate (si in jurnalul de vinzari) intocmirea facturii (nota cu 4111) si stornarea colectarii tva la data incasarii avansului (nota cu plus si minus, pt a nu dubla tva colectat).
Da asa este, scuze, eu lucrez cu Saga si imi duce stornarea de avans in reg de casa, cum se foloseste ct 473.Scuze cand ti-am raspuns a doua oara nu am vazut ca mi-ai raspuns
Multumesc
Nu este gresit sa fac factura de avans cand incasez avansul,nu?
As dori sa fac f de avans pt ca mi se pare mai simplu.
Nu este gresit , nu?
niko 94 a scris:

Ma scuzati ca insist dar noi astia incepatori avem nevoi de cei veteraniCum

din DEX:
veteran = Persoană care a îmbătrânit într-o funcție sau într-o instituție. [< fr. vétéran, lat. veteranus < vetus – bătrân].

:hm::sorry:
______
Va spuneam intr-una din interventiile anterioare ca am intalnit frecvent situatia in care factura este emisa la data incasarii avansului ; si mie imi pare ca este mai simplu asa si este corecta abordarea .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura de avans luciapap luciapap Incasam avans in data de 20.01.2011, eliberam chitanta, in cat termen eliberam factura de avans, in codul fiscal am gasit pana in cea de-a 15 zi lucratoare a ... (vezi toată discuția)
Tva storno avans Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Spuneti-mi va rog daca am o factura cu strono avans care s-a incasat si s-a si facut nota contabila 4428=4427, societatea aplicand tva la ... (vezi toată discuția)
Facturare tva avans incasat persoana fizica ungaria aroua_r aroua_r Buna ziua, Am incasat in februarie prin banca un avans de la un client, perosna fizica din Ungaria, pentru cazare in luna iulie afertenta anului 2012 in ... (vezi toată discuția)