avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort din spania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort din spania

nu ma certati daca s-a mai discutat subiectul e adevarat ca n-am stat sa caut pentru ca eu am timp foarte putin sa stau pe internet si atunci ca sa vorbesc cu copii.
pe scurt, vreau sa divortez
eu lucrez aici cu acte in regula
cum fac?mi-a spus o colega ca trebuie sa fiu eu personal la proces.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:56, 4 Iunie 2008
lauras.m a scris:

nu ma certati daca s-a mai discutat subiectul e adevarat ca n-am stat sa caut pentru ca eu am timp foarte putin sa stau pe internet si atunci ca sa vorbesc cu copii.
pe scurt, vreau sa divortez
eu lucrez aici cu acte in regula
cum fac?mi-a spus o colega ca trebuie sa fiu eu personal la proces.

Art.612 alin.4 C.proc.civ. prevede ca, cererea de divort, impreuna cu inscrisurile doveditoare, se va prezenta personal de catre reclamant presedintelui judecatoriei .
In art. 614 se dispune ca, in fata instantelor de fond, partile se vor infatisa in persoana, afara numai daca unul dintre soti executa o pedeapsa privativa de libertate, este impiedicat de o boala grava, este pus sub interdictie sau are resedinta in strainatate; in aceste cazuri, partile se vor putea infatisa prin mandatar.

Prin urmare, cererea de divort se depune personal, iar la judecata cererii puteti fi reprezentata prin avocat numai daca aveti resedinta in Spania.

alinalaura04 a scris:

Locuiesc in Spania cu iubitul meu care este casatorit in acte cu altcineva. Locuim impreuna de un an si noua luni. Daca depunem actele in Romania in cat timp se pronunta divortul? Va intreb acest lucru deoarece vrem sa ne casatorim. Va multumesc

Ma omor dupa intrebarile astea gen: cat dureaza si cat costa, puse INAINTE de a oferi minime date; ca sa nu mai zic ca o analiza de timp si costa necesita discutii amanuntite pe situatia de fapt.

Din intrebarea dvs. ar trebui sa ghicim cine e casatoritul si eventual cetateniile si domiciliul/resedinta partilor si altele asemenea.
Cine e casatotit?
- iubitul? (despre care spunteti ca "este casatorit")
- ori si dvs. si iubitul? (pentru ca folositi pluralul "depunem actele")
Ce cetatenie are iubitul (roman/spaniol?) Dar impricinata cu care e casatorit? Ea ar fi, in principiu, de acord cu un divort ori isi va propune s-o uite Dumnezeu prin proces, caz in care durata procesului poate fi considerabila pentru ca la un termen vrea avocat, l-a altul s-a impiedicat avocatul pe scari si n-a ajuns la proces si alte asemenea modalitati de tergiversare. (exagerez, evident, dar nu departe de adevar).
Copii exista in "afacerea" asta? (caz in care va fi nevoie de ancheta sociala) Etc, etc.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iunie 2008
romascanu, moderator
Elis, eu ca avocat am depus personal, acum o saptamana un divort pt clienta care e plecata din tara.In practica merge.
Am depus dovezile necesare si nu au fost probleme.
Probleme o sa am ca nu mi-a dat drept de reprezentare, dar, asta e alta problema.;)

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort sorella sorella Sora mea este stabilita in Spania impreuna cu sotul si cei doi copii minori. De curand au hotarat sa divorteze. Unul vrea ca divortul sa se desfasoare in ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere copii nascuti in spania yram_tl yram_tl Buna ziua , citind pe forum am gasit un caz asemanator cu al meu .Sunt casatorita si despartita spun despartita nu divortata ,de 3 ani sunt in spania traiesc ... (vezi toată discuția)
Divort intre cetatean roman si strain EricaNagy EricaNagy Buna ziua, Am un prieten care s-a insurat cu o femeie din republica Dominicana si s-au stabilit in Palma de Mallorca unde au resedinta. Acum s-au hotarat sa ... (vezi toată discuția)