Tata a fost casatorit cu o femeie cu care a avut 1 copil: sora mea vitrega. Dupa aia a divortat si s-a casatorit cu mama, si asa am aparut eu. Dupa aceea au murit bunicii mei din partea lui tata, lasandu-i lui un apartament.
1.Daca tata moare, cui ii revine prin lege apartamentul acesta?
Mama si cu tata au cumparat o casa acum cativa ani, pe care o detin eu, mama si tata cate o treime.
2.Daca tata moare, cui ii revine partea lui? Are vreun drept sora mea vitrega?
La primul punct, Cora, 100% de acord cu tine, e putreda rau situatia... Acel act ma gandesc totusi ca ar putea fi desfacut...
Pentru a incheia acte (punctul tau 2) se poate numi un curatore special pentru tranzactia respectiva care sa reprezinte interesele mamei ei temporar, doar pentru un act anume. Dar ce contract de intretinere, ca acum casa e pe numele fiicei-tutore?
La 3, nu stim ce drepturi ar avea sora doamnei, asa incat nu stim daca o poate da in judecata pentru intretinerea mamei sau daca sora va avea drept la mostenire, caci nu stim sub ce forma a renuntat mama ei la ea.
Eu sunt adepta prevenirii problemelor ca e mai ieftin si rapid decat a astepta aparitia lor, dar cred ca fiecare e cu felul sau de a actiona.
BUn.Si atunci cum as putea preveni eventualele probleme? Nu este vorba de o avere colosala,sa nu se inteleaga gresit,dimpotriva. un ap. de 12 mp am reusit sa scot. ca valoare dintrun mormalau de gunoaie ce avea mama in proprietate plus alte probleme mai are si cu pensia pt care tot eu ma iau la cearta cu toate lumea de ani de zile.Deci ii servesc drepturile si incerc sai fac numai bine.Cand am zis ca numa probleme am avut cu spitalul nu intamplator am zis si nici fara suport.Este putred totul si cu sora si fara ea.Si chiar nu mai stiu cum sa fac sa fie bine.Am fost in audiente de la pol pana la la directori de pensii.Unii sau ascuns altii au sarit in ajutor.Si separe ca tot eu voi cadea de p**** :(
Drept la mostenire
claugan
Salut,
Tatal meu a ramas vaduv si s-a recasatorit
Tata are un apartament si inca e in viata.
Mama vitrega solicita parte din apartament
Mama vitrega e pe ... (vezi toată discuția)