avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... reziliere contract de prestari servicii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

reziliere contract de prestari servicii

Buna,
as dori sa stiu cum pot rezilia un contract de prestari servicii (pachet de servicii software) daca contractul a intrat in vigoare la data de 1 mai 2007 cu prelungire automata pe inca un an daca nu se solicita in scris terminarea contractului. Noi nu mai folosim serviciile lor din aprilie dar nu a anuntat nimeni pana cand ei au emis factura, care se plateste anual la aniversarea contractului in cel mult 5 zile de la emiterea ei. Daca ii anunt ca reziliez contractul pot ei sa ma oblige sa mai platesc 1 an de zile?
multumesc, m.c. #-o
Ar fi fost util daca puteai incarca pe site o copie dupa contract! eu am mai solicitat sa se poata atasa fisiere pt intrebarile din forum fara date de identificare, dar nu am primit raspuns.
Acum scriu aicea fiindca ma gandesc ca vor vedea mai multi mesajul si o vor face si ei.:offtopic:
Ultima modificare: Duminică, 8 Iunie 2008
ContSters20980, utilizator
Multumesc d-lui Nicolaie Ciubotaru pentru raspunsurile la obiect. L-am trimis notificarea de reziliere incepand cu data de 20.06.2008 (la doua luni de la incheierea contractului ) si rugamintea de a ne trimite factura pentru cele doua luni. Noi folosim alt sistem in firma acum si cu ei se lua legatura o data sau de doua ori pe luna. Din punct de vedere moral am spus ca suntem de acord sa le platim serviciile (care oricum nu s-au mai efectuat) pentru doua luni de zile. Sper sa fie de acord si sa nu ne creeze alte problema. Multumesc mult pentru ca mi-ati confirmat ...............
Este imoral sa ceri bani pentru serviciu neefectuat si sa percepi si penalitati, dar legal cum este ....... Pot eu denunta unilateral contractul; nu stiu de ce baza legala sa ma agat pentru ca ei nu renunta in continuare pentru ca "planificarea si contractarea resurselor noastre sunt bazate si pe validitatea contractului incheiat cu dvs."(am incheiat citatul din adresa trimisa de ei) si vor in continuare plata pentru tot anul (cu toate ca telefonic au spus ca accepta si pentru jumatate de an).
Daca nu le platesc si factura este inregistrata in contabilitate ma pot da in judecata ?

Obiectul muncii mai exista in firma dar am angajat persoana care se ocupa de aceasta problema si nu mai este nevoie de consultanta lor.....(prin linia telefonica pusa la dispozitia noastra)
Ultima modificare: Luni, 9 Iunie 2008
c-mihaela, utilizator
Eu nu vad unde intra moralitatea aici... Adica gresim dar... apoi e imoral ce fac ailalti. :-/
Legal este asa: ai un contract, il citesti si il respecti.

Nu vad care e chestiunea cu faptul ca nu s-a prestat un serviciu... daca am contract de livrare mancare si nu dau drumul la usa, pot spune ca nu si-au prestat serviciile? Sau n-au livrat produsele?
De unde pana unde e moral ori legal sa invocam propria culpa.

E o vorba populara: unde nu-i cap, vai de picioare! Mai nou, vai si de contul din banca, pentru ca platesti de cate ori nu esti atent.

Ei nu pot fi acuzati ca nu au prestat serviciile din culpa voastra, e ca si cum au prestat. Ei au stat la dispozitia dv., poate ati facut incercari pe alt sistem, nu-i problema lor ca nu le-ati cerut sa presteze. Problema lor era daca le cereati si nu prestau, dar ca n-ati cerut... poate ei platesc un om sau 10 in plus din cauza contractului cu dv., poate fac planuri de dezvoltare sau manageriale pe un an inainte, poate rezilierea contractului mai devreme de un an le aduce prejudicii in raportare la politica economica a firmei, nu conteaza.

Chestiunea e asa: daca reiese din contract ca acesta se prelungeste in aceleasi conditii ca primul, atunci sunteti in culpa pentru faptul ca nu ati notificat rezilierea in perioada stabilita. Daca nu se solicita in scris... nu se solicita cand? Scrie? Se intelege?

Invocati faptul ca nu le-ati cerut, or in raport d ece ati scris despre contractul incheiat, faptul ca nu cereti nu produce efecte juridice; produce efecte faptul pozitiv de a cere terminarea contractului (si n-ati facut), faptul ca cereti servicii, faptul ca ei NU presteaza... dar faptul ca dv. nu cereti nu are nicio relevanta juridica pentru rezilierea contractului in curs.

Contractul prevede o clauza de prelungire tacita a contractului si nu de reziliere tacita...
In plus, pe dv. nu v-a interesat, din aprilie, de la implementarea sitemului nou, daca ei risipesc resurse sau platesc oameni pentru eventualitatea ca dv. reveniti la sistemul lor; dar e imoral ca ei nu se gandesc la dv... Cam greu! :(

Cititi clar contractul si vedeti daca va puteti agata de ceva, nu din ceea ce ati scris aici insa...

Referitor la postarea actelor pe sait, deja primesc zeci de mailuri cu acte de citit pe care nu am timp sa le parcurg... Oricum, studiul unui act iti ia un minim de cateva ore, nu stiu cine ar avea rabdarea de a sta sa studieze atat... Cred ca ar fi o citire supreficiala chiar cu postarea lor... si nu vad logica.
Pentru un studiu de caz corect si complet, se apeleaza profesionist la avocat sau consilier juridic, nu pe saituri...

Daca mai gasiti ceva in contract, poate ne spuneti sa vedem daca merge.
:offtopic: Daca doriti completarea unui mesaj, apasati butonul de editare, nu scrieti mesaje consecutive. Cititi regulamentul in acest sens. Multumim pentru intelegere.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iunie 2008
Liliana Gradinaru, Avocat
la art. 17 din contract scrie" contractul intra in vigoare la data de 1 mai 2007 si ramane in vigoare timp de 1 an, cu posibilitate de prelungire automata pe inca 1 an daca nu se solicita in scris, terminarea contractului."
si la art. 11 referitor la plata "plata se va face in avans, integral si anual la aniversarea contractului, in maxim 5 zile de la data facturarii din contul beneficiarului in contul executantului"

Intrebarea mea era cum pot termina un astfel de contract in mod onorabil, platind eventual penalitati (noi am zis ca platim pe 2 luni de zile); am posibilitatea de reziliere unilaterala daca le-am trimis deja notificare scrisa si ei au raspuns ca vor plata pentru tot anul ?

Alte discuții în legătură

Contract prestari servicii la asociatia de proprietari fara reziliere ! Lupulescu Robert Curatenie Blocuri Lupulescu Robert Curatenie Blocuri Buna seara, vreau sa va prezint urmatoarea situatie : -la data de x am incheiat in forma scrisa un CONTRACT de prestari servicii cu Asociatia de Proprietari z ... (vezi toată discuția)
Rezilliere contract prestari servicii financiare aartist aartist Am incheiat un contract cu urmatoarele clauze: "Prezentul Contract se incheie pe o perioada de 1 an. Contractul va fi prelungit in mod automat, la expirarea ... (vezi toată discuția)
Incetare contract babysee babysee Buna ziua, am o nelamurire: pot solicita incetarea unui contract de p-s avand in vedere ca in cuprinsul lui s-a omis inserarea unor clauze legate de ... (vezi toată discuția)