avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tranzactie/Partaj Imobil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tranzactie/Partaj Imobil

Buna ziua sunt noua pe acest site si mi se pare de bun augur. Felicitari !!! Insa vin si eu cu o problema destul de dificila.
Am divortat in 2006 iar situatia partajului sta cam asa. Am cumparat un ap cu 2 cam inainte de casatorie pe numele sotului meu dar ap a fost platit in 2 transe 3500 usd inainte casatorie si restul de 8500 usd dupa casatorie. Contractul a ramas pe numele sotului. La partaj el recunoaste ca dobandit in cote de 1/2 cu mine apartamentul si se face o tranzactie care suna in felul urmator. Ramane in deplina posesie a apartamentului urmand ca la data de 23 .06 .008 sa imi dea jumatate din contravaloarea ap la data efectiva a platii. Am inteles ca am un drept de creanta....pe mien nu prea ma incalzeste lucrul acesta.. din cate am aflat eu trebuie s ail dau pe el in judecata sa imi dea banii in cazul neplatii. Cum se procedeaza dat fiind faptul ca el nu are de unde sa imi dea jumatate din contravaloarea ap . Ce ma sfatuiti sa fac? El ar fi de acord sa imi vanda (fictiv) dreptul de proprietate in cote de 1/2 ca sa se achite de mine, Dar asta ar insemna sa sting litigiul care l-am inregistrat in cartea funciara...ca sa se poata face acest contract. Unde ma situez? Ce sanse reale am sa pot sa imi recuperez banii sau cel putin sa imi vanda (fictiv) jumatate din ap !??

Cu multumiri
Sa fiu mai explicita: Tranzactia spune ca il obliga sa imi dea jumatate din valoarea ap la data platii dupa ce se face expertiza evaluatoare a ap..
Nu am nevoie de bani acum .. imi este de folos sa fiu trecuta in acte pentru ca ap a fost cumparat de mine in intregime dar pentru ca am trait impreuna atitia ani si avem si un copil impreuna mi se pare corect sa impartim .
Am fost de acord sa imi vanda ( fictiv) jumatate din cota indiviza in contul banilor pe care ai are sa mi dea.

Partajul... l-am facut ppentru ca la inceputul divortului nu eram in relatii tocmai bune si imi era frica sa nuil vanda... nu stii cu cine traiesti o viata si ce intentii are atunci cand relatiile nu mai sunt de bun augur.

Am vorbit cu un notar si se poate face aceasta vanzare .

Si pe mine nu ma intereseaza sa vanda executorul apartamentul la un pret derizoriu .. pentru ca pretul pietei este unul iar o expertiza evaluatoare va face un pret mult mai mic . Apartamentul pe piata este undeva la 170.000 euro iar o expertiza nu va ajunge niciodata la suma aceasta.Prefer sa facem contractul de vanz cump decat sa pierdem niste bani aiurea.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iunie 2008
Admin, administrator
Adica, sa clarific: dv vreti sa dobanditi jumatate dintr-o proprietate de 170 000 de euro printr-un mod sigur, dar fara avocat? :O Cu informatii de pe un forum?
Aflam acum ca spune si de o expertiza acea tranzactie, cine stie cate chestiuni nu mai cunoastem... :-/
Va doresc succes, insa acest lucru il puteati face de la inceput, prin proces si nu schimba nimic, nu crestea deloc niciun risc pentru dv. Sunt expertize care dau un pret mai mare decat valoarea de piata a unor imobile... nu neaparat va fi mai mic.
Evident, daca expertiza se facea in dosar, nu va mai interesa pretul de vanzare, dar il ustura pe sot... :P

Pana la urma nu inteleg, vanzarea e fictiva sau e in contul datoriei a jumatate din valoarea apartamentului?
Sper sa afceti un contract clar, macar mai bun ca tranzactia. Darea in plata e ok, cum spunea Nicoleta. E mai realista, oglindeste situatia de fapt...
La vanzare se plateste pretul, nu se compenseaza, pentru schimb si alte variante avem alte acte... Ca vrea doamna sa-i puna titlul de vanzare, ok, poate sa puna orice titlu, mi-e ca nu va fi o vanzare si cine stie ce articole va invoca... E un fel: zicem vanzare si las' ca iese. :(
Buna seara tocmai m-am intors de la notar Doamna Nicoleta a avut dreptate cu darea in plata. Exact asta am si facut . un contract care spune ca el stinge litigiul dandu-mi dreptul de proprietate la jumatate din ap. Contract de transfer al dreptului de proprietate prin dare in plata , asa suna acest contract .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un caz... mar4905 mar4905 Reclamanta deschide actiune de partaj, prin care solicita paratului urmatoarele: partajarea bunurilor mobile, partajarea diferitelor cheltuieli facute impreuna ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament sau partaj cataleata cataleata Eu tata si fratele dobândim in urma decesului mamei un apartament 2 camere.Tata ne il lasa noua..iar fratele imi va da jumătate din valoarea lui.Fratele il ... (vezi toată discuția)
Partaj in caz de divort dana_t82 dana_t82 Buna ziua, Parinti mei au in comun un apartament , poate unu dintre ei sa vanda partea sa fara acordul celeilalte parti? In caz de divort ce se mai imparte ... (vezi toată discuția)