Buna ziua,
Am si eu o mica problema: societatea la care lucrez vinde locatia cu tot cu activitatea care se desfasoara aici ( reprezentanta +service auto).
1. Ce se va intampla cu angajatii?
2. Cum vor fi preluati de noul angajator prin transfer sau cu un alt contr. de munca?
3. Daca unii nu vor corespunde cerintelor noului angajator ,ce se va intampla?
4.Actualul angajator va putea face concediere colectiva daca noul angajator nu doreste sa preia si angajatii?
Multumesc anticipat pentru toate raspunsurile....
Doamna,,inspector RU" a firmei spune ca ar fi corect o concediere colectiva. De ce? Asa i s-a spus de la ITM...Eu personal( sunt inspector RU- in devenire )consider ca nu este corect asa cu concediere colectiva...Ce spuneti?
Prin actul de cesiune se poate prevede si transferul angajatilor la noua societate ... Transferul intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acestora nu poate constitui motiv de concediere individuala sau colectiva a salariatilor de catre cedent ori de catre cesionar.
Novatie cim?
C_CRISTINA
Ma voi confrunta cu urmatoarea situatie: pe firma x exista 80 de salariati. Se infiinteaza firma Y pe care se doreste continuarea activitatii firmei x cu toti ... (vezi toată discuția)