avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Poprire pe contul in care sunt virati banii pentru ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Poprire pe contul in care sunt virati banii pentru crestere si ingrijire copil

Sunt in concediu de crestere si ingrijire copil din iulie 2009.In crsul anului 2008 am avut, pentru 3 luni, un contract de mandat.Am depus in mai 2009 adeverinta cu veniturile realizate si sumele retinute la Administratia Financiara. In 2010 am fost instiintata ca mai am de plata 55 lei.Nu am dat importanta iar dupa ce au fost reduse indemnizatiile cu 15% nu am mai dorit sa platesc.....Luna aceasta mi-a fost blocat contul in care sunt virati banii pt indemnizatia de crestere copil.Am fost la banca, am aflat cine a blocat contul, care e suma...80 de lei.Am ridicat banii cash de la caseria bancii..O sa merg zilele urmatoare sa platesc "enorma suma de 80 lei " la finante.Intrebarea mea si nelamurirea este: "Este legal sa blochezi banii pentru cresterea si ingrijirea copilului??? Mai ales ca acesti bani sunt formati din alocatia copilului si indemnizatia mamei? Ei au blocat toata suma, fiind un singur cont.
Oare iese Romania din criza cu cei 80 de lei pe care ii voi plati eu? Veti spune ca o datorie trebuie platita....si sunt de acord.....dar de ce incep oare cu cei care au niste sume ENORME?????
Cel mai recent răspuns: firjinia , utilizator 20:44, 27 August 2011
Doamna, poprirea a fost pusa pe cont si nu pentru indemnizatie. In cont puteti primi, teoretic, orice sume de bani. Indemnizatia insa, nu poate fi blocata prin poprie fiind declarata neurmaribila prin lege.
utilizator_86 a scris:

Nu este legal. Potrivit art. 409 alin.7 cod procedura civila, indemnizatiile pt copil, ajutoarele de maternitate nu pot fi urmarite pt niciun fel de datorii.



In urma proprii pe cont mi-au tras de acolo alocatia baiatului meu de 3 ani, cine se face vinovat pentru asta si cine trebuie sa mi-i returneze? Tot in acel cont mi-au fost virati alocatia si indemnizatia crestere copil pentru al doilea baiat de numai 7 luni, eu fiind acum in crestere copil, nu am alt venit. Cum trebuie sa procedez ca sa intru in posesia lor si sa nu se ajunga la eliberarea lor in mod ilegal catre firma EFG

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cheltuieli de judecata mihai.iuha mihai.iuha Stimati utilizatori rog o indrumare, Se poate bloca un cont la banca de catre execut. judecatoresc. Acest cont este pensia pe caz de boala si indemnizatie de ... (vezi toată discuția)
Poprire concediu de odihna va rog ajutati-ma cu un raspuns FlowGj FlowGj Buna ziua, Am lucrat in cadrul unei firme pana acum cateva saptamani. Timp de 1 an am avut o poprire pe salariu de 33 % si mi se aplica doar la venitul net. ... (vezi toată discuția)
Poprire ciochina luminita ciochina luminita Buna ziua , Am o poprire pe pensie si o poprire pe suma de 500 lei care reprezinta prestatie periodica lunara primita de la o firma de asigurari. Intrebarea ... (vezi toată discuția)