avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cheltuieli intretinere uriase
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cheltuieli intretinere uriase

Buna ziua,
Va rog sa imi ma indrumati si pe mine sa rezolv cumva cu costul intretinerii ca cee ce e afisat mu poate exista.Am un apartment de doua camere si locuim 3 persoane si pe decembrie 2010 - 670 lei, pe ianuarie - 590 lei si pe februarie - 680 lei.
Nu am centrala de apartament si sunt din Braila.
Parerea mea este ca asa ceva nu exista ca sa nu mai spun ca am tremurat toata iarna in casa.Am intrebt administratora si mi mult de :"asa mari au venit facturile" nu am aflat.Ce sa fac?Platesc in 4 luni cca. 2800 lei? Daca as avea as avea si centrala.
Mihail-Mihai a scris:

cereti fisele de calcul de la asociatie
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Suscriu la cele aratate de D-l avocat cu plangerea la Parchet. Dar nu trebuie trecut peste o procedura, si anume;
Utilizatorul nostru sa se adreseze la Corpul de Control al Primarului Braila, Compartimentul Control Asoc de Prop.,, cu o Sesizare in care sa arate nemultumirile sale. Dar sesizarea sa o aiba in duplicat una ramanand la secretariatul Primariei iar pe cealalta sa-i pana Nr. de inregistrare. Primaria este obligata sa-i trimita un raspuns concludent si in baza raspunsului poate face plangere la Parchet impotriva organelor de conducere ale asociatiei, pe temeiul art.246 Cod penal "abuz in serviciul contra intereselor persoanelor"..
Eu doresc succes utilizatorului nostru..:(
In temeiul art 12 Ac) si d) din HG nr 1588/2007 ,
aveti dreptul sa cunoasteti toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si sa aveti acces la cerere,la orice document al asociatiei,sa primiti explicatii cu privire la calcul cotei de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari si eventual sa contestati valoarea impusa ,la presedinte de asociatie,in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata
Presedintele are obligatia sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile
Lasati-o mai moale cu penalul oameni buni. Clarificati alte chestiuni mai intai si apoi apelati la penal. Domnii avocati parca s-au vorbit intre ei, una-doua, pac la "trebunal". Mai intrati si intr-o as. de proprietari, mai stati de vorba cu oamenii si apoi mai discutam...
Autoarea topic-ului trebuie sa se informeze la sediul asociatiei, asa cum prevede legea, sa i se puna la dispozitie ce doreste dansa (daca nu stie ce sa ceara, sa apeleze la un economist), sa observe cum li s-au repartizat celorlalti vecini costurile cu incalzirea, sa se informeze cum sta treba in BR, sa observe ca in acest sezon s-a marit pretul Gcal in mai multe orase, etc. etc. Daca raspunsul as. prop. nu o multumeste, cu acel raspuns poate merge la Primaria Braila unde fiinteaza acel serviciu de indrumare si control al as. prop. Dar mai este putin si a trecut iarna, asa ca ce-a fost a fost... Succes!
....Ce-a fost, a fost, dar....poa' sa mai fie!
Asa ca e bine sa se documenteze in primul rand in cadrul asociatiei, sa vada factura, sa ceara relatii despre cum s-a impartit acea factura cu caldura.
maria_45
Lista de plata, daca este intocmita cf. OMFP 1969/2007, ar trebui sa contina si baza de calcul si anume, factura furnizorului, valoarea, criteriul de repartizare (nr.persoane, cota indiviza, beneficiar). Deci firesc ar fi ca toate raspunsurile sa le aveti pe lista de plata.
Solicitati in scris presedintelui asociatiei explicatii asupra cheltuielilor, a modului de repartizare (art.12 lit. d din Norme) si accesul la documente. (art.10 din Lg.230/2007).
Va adresati in scris biroului de relatii cu asociatiile de proprietari din cadrul primariei.
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2011
LocatarB, utilizator

Alte discuții în legătură

Plati la apartament nelocuit epurec epurec Buna ziua.Sproprietara unui apartament de 10 ani,locuiesc in strainatate si vin acasa doar in luna august.Am facut cerere la administratora ca nu locuieste ... (vezi toată discuția)
Probleme administrative bloc Vladimir03 Vladimir03 Buna dimineata, Va deranjez cu doua intrebari: 1. Administratora unei Asociatii de Propietari este obligata, prin lege, sa se auto sesizeze si sa ceara ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! intampin probleme cu asociația de locatari. sunt ... Alina2183 Alina2183 Bună ziua! Intampin probleme cu asociația de locatari. Sunt mulți ani decât plătesc cați metrii cubi considera doamna administrator, chiar și când nu ... (vezi toată discuția)