avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cheltuieli intretinere uriase
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cheltuieli intretinere uriase

Buna ziua,
Va rog sa imi ma indrumati si pe mine sa rezolv cumva cu costul intretinerii ca cee ce e afisat mu poate exista.Am un apartment de doua camere si locuim 3 persoane si pe decembrie 2010 - 670 lei, pe ianuarie - 590 lei si pe februarie - 680 lei.
Nu am centrala de apartament si sunt din Braila.
Parerea mea este ca asa ceva nu exista ca sa nu mai spun ca am tremurat toata iarna in casa.Am intrebt administratora si mi mult de :"asa mari au venit facturile" nu am aflat.Ce sa fac?Platesc in 4 luni cca. 2800 lei? Daca as avea as avea si centrala.
maria_45 a scris:

Am un apartment de doua camere si locuim 3 persoane si pe decembrie 2010 - 670 lei, pe ianuarie - 590 lei si pe februarie - 680 lei.
Nu am centrala de apartament si sunt din Braila.
Parerea mea este ca asa ceva nu exista....

S-au spus multe la obiect dar si pe langa subiect. Primele informatii, contestatii, lamuriri trebuie obtinute direct de la presedintele si administratorul asociatiei.
Poate intreband va lamuriti si ne lamuriti.
Toate apartamentele sau mai multe apartamente sunt in situatia dumneavoastra?
Ceilalti platesc sume mult mai mici si dumneavoastra sunteti nedreptatiti, inselati, discriminati de administrator sau presedinte?
Aveati posibilitatea sa contestati sumele de plata in cele 10 zile prevazute de lege de la adata afisarii.
Discutati cu vecini, cu membri comitetului si vedeti cum platesc ei si ce parere au?
Acum in primul trimestru al anului trebuia sa se tina adunarea generala unde se putea discuta si aceasta problema.
Am vorbit cu Administratora si Presedintele de bloc.Exista multe ilegalitati in asociatia asta de proprietari.Pe rand ar fi asa:
-1- Sunt multe apartamente "debransate" partial si neverificate de nimeni
-2- Se fura ca in codru... sau ca in Romania ( exemplu: am consumat 2mc apa calda care ma costa 28,00 lei si la pausal (pierderi) avem 35,00 lei/ persoana, deci 105 lei in cazul meu.
-3- Ma las pagubasa si ma debransez de la tot si o sa platesc numai apa rece desi habar nu am cum o sa ma incalzesc.
Va multumesc pentru sfaturi dar trebuie sa ma lupt cu morile de vant.Nu pot schimba mentalitatea romanului de a nu mai fura.
Asta este povestea.
goe_07 a scris:

In temeiul art 12 Ac) si d) din HG nr 1588/2007 ,
aveti dreptul sa cunoasteti toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si sa aveti acces la cerere,la orice document al asociatiei,sa primiti explicatii cu privire la calcul cotei de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari si eventual sa contestati valoarea impusa ,la presedinte de asociatie,in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata
Presedintele are obligatia sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Da este adevarat,, dar cine raspunde promt la cererea proprietarului. Si eu am fost in postura utilizatorului pana nu am facut sezizare la Corpul de Control al Primarului si toate neregulile semnalate de mine s-au confirmat ,,,si ce a urmat sactiuni contraventionale de la A la Z. Dupa care am mai intentat si 3 procese,,,dupa care vad ca au dat bir cu fugitii si nu mai sunt de gasit risc sa intru in alt subiect pe care l-am tratat mai devreme.:(:((
elga50 a scris:

....Ce-a fost, a fost, dar....poa' sa mai fie!
Asa ca e bine sa se documenteze in primul rand in cadrul asociatiei, sa vada factura, sa ceara relatii despre cum s-a impartit acea factura cu caldura.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Dece sa fim asa de naivi..Cei care se vad acolo cu mierea pe maini se ling unii pe altii,,,tu crezi ca acei de la asociatie ii va arata factura?? Ma insel...Peste tot sunt "o apa si-un pamant",,, "Cine fura ma la sedinta la comitet;;; pai fura presedintele , fura cenzoru, fura administratorul,,,mai fura toti !!!!!""" asta este ironia soartei sa fiu scuzat ca am rostit adevarul..:((:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plati la apartament nelocuit epurec epurec Buna ziua.Sproprietara unui apartament de 10 ani,locuiesc in strainatate si vin acasa doar in luna august.Am facut cerere la administratora ca nu locuieste ... (vezi toată discuția)
Probleme administrative bloc Vladimir03 Vladimir03 Buna dimineata, Va deranjez cu doua intrebari: 1. Administratora unei Asociatii de Propietari este obligata, prin lege, sa se auto sesizeze si sa ceara ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! intampin probleme cu asociația de locatari. sunt ... Alina2183 Alina2183 Bună ziua! Intampin probleme cu asociația de locatari. Sunt mulți ani decât plătesc cați metrii cubi considera doamna administrator, chiar și când nu ... (vezi toată discuția)